Goodnight in bed

Ze vormen een filmisch, stoer drietal. John van der Klaauw, de grote ‘pater familias’ achter het familiebedrijf Goodnight Slaapkamers in de Haarlemmermeer, zijn zoon en opvolger Pim van der Klaauw en salesdirector Ronny van Grimbergen. De laatste is geen officiële familie, maar het voelt wel zo. 

Omschrijf jullie samenwerking eens?
Ronny: ‘John is de motor, Pim en ik zijn de olie en de benzine.’ 

Waar zijn jullie trots op? 
John: ‘Dat we alle merken onder één dak hebben, met onafhankelijke, goed opgeleide adviseurs die ruimschoots de tijd nemen voor betrouwbaar slaapadvies. Daardoor kun je hier makkelijk alles vergelijken - van het middensegment tot aan het neusje van de zalm. Zoals Hästens.’  

Gefeliciteerd met de komst van Hästens! Hoe hebben jullie het gevierd? 
John: ‘Met veel champagne. Vlak voor de feestdagen van 2022 openden we de Hästens shop-in-shop. We zijn erg trots op deze grote naam in de wereld van luxe bedden. Dit is weer een stap voorwaarts voor Goodnight.’

Hoe verloopt zo’n deal? 
John: ‘We waren al een paar jaar in gesprek met de vertegenwoordigers van Hästens. Als Goodnight willen we immers de allerbeste kwaliteit bieden op het gebied van slapen en daar staat Hästens wel om bekend. Maar we nemen niet zomaar een beslissing. Toen we werden uitgenodigd om in Zweden het ambacht en de heritage van Hästens te ervaren, wisten we zeker dat we die handtekening wilden zetten. Het was ontzettend bijzonder om te zien hoe daar een select groepje medewerkers hele matrassen staat te naaien. En hoe goed er voor ze wordt gezorgd. Gezondheid en welzijn staan enorm hoog in het vaandel bij Hästens. Zowel voor hun klanten, als voor hun medewerkers. Daardoor werken er inmiddels complete generaties - van opa tot kleindochter.’ Ronny: ‘Hästens doet geen enkele concessie aan kwaliteit. En wij bij Goodnight ook niet. Dus die filosofie komt overeen.’ 

Countrymanager Hästens Benelux Raymond Gaasbeek schuift aan. Raymond, wat maakt een Hästens-bed zo goed? 
‘Vroeger werd ik om half acht wakker van de wekker. Maar sinds ik slaap op een Hästens, ontwaak ik elke ochtend uit mezelf om zes uur, perfect uitgeslapen. De bedden zijn gemaakt van 100% natuurlijke materialen zoals paardenhaar en wol. En hoe meer natuurlijke materialen, hoe beter de vochtregulatie, hoe beter de nachtrust. Dat is wetenschappelijk bewezen.’ 

Zijn die ‘blauwe blokjes’ nog steeds geliefd?
Raymond: ‘Toen Hästens de ‘blue check’ introduceerde, lachte iedereen het merk uit. Niemand wil toch op een theedoek slapen? Toch verkiest 85% van de kopers nog altijd die blauwwitte blokjes boven beige of donkerblauw, bijvoorbeeld.’ 

Over slapen gesproken; wat zijn jullie toekomstdromen?
John: ‘Mijn zoon en Ronny zullen het stokje overnemen, dus ik wil dat Goodnight ze gaat passen als een warme jas.’ Ronny: ‘Wij hopen net zulke vakidioten te worden als John. Met de beste producten, in de beste omgeving en de beste adviseurs.’ 

Geschreven op

Naar het overzicht

En er was licht

Het brein van kunstenaar Daan Roosegaarde staat nooit stil. Hij is innovatief, vernieuwend en bedenkt steeds weer dingen die verrassen en... Lees meer »

De ultieme asfalt-Jeep

De Jeep Wrangler heeft een speciaal plekje in het hart van iedere autoliefhebber. Het is een heerlijke wagen om offroad mee te rijden, maar... Lees meer »

Elke haar telt

Voor mensen met haarproblemen is het zetten van de eerste stap naar de winkel van Frans Koopal Haarwerken in Groningen vaak erg moeilijk.... Lees meer »

Erwin Olaf overleden

Erwin Olaf, Keyhole #6 • 2012 © Erwin Olaf. Courtesy Flatland Gallery. Een perfecte wereld met een barst erin. Dat toont de bekende fotograaf... Lees meer »

Kunstdetective Arthur Brand vindt overal ter wereld gestolen kunst terug

Kunstdetective Arthur Brand vindt overal ter wereld gestolen kunst terug. Hij beweegt zich tussen maffiabazen en politiekorpsen en zit aan... Lees meer »

Eindelijk weer haar

Het is een grote zorg van Layla Koopal. Ze ziet het afgelopen jaar steeds meer vrouwen die lijden aan frontale fibroserende alopecia (afgekort... Lees meer »

Schitterende creaties

De juwelier helpt mensen bij alle bijzondere momenten in hun leven, van geboorte, tot verloving, huwelijk, verjaardagen en overlijden. Hij... Lees meer »

Goodnight in bed

Ze vormen een filmisch, stoer drietal. John van der Klaauw, de grote ‘pater familias’ achter het familiebedrijf Goodnight Slaapkamers in... Lees meer »

Uit liefde ontstaan

Niets zorgt voor zo’n sterk fundament als houden van. Dat bewijst Avila Reizen, ontstaan omdat twee jonge mensen verliefd werden en niet... Lees meer »

Bij twijfel hard zingen

Sopraan Francis van Broekhuizen is een personality in de muziekwereld. Operahuizen en regisseurs werken graag met haar samen, niet alleen... Lees meer »