Focus is nu mijn sleutelwoord

We kennen haar allemaal als zangeres Do met de gouden stem. Maar intussen heeft Dominique van Hulst (33) ook al heel wat tv-ervaring opgedaan en regent het presentatieklussen. Vooral het programma Surprise, Surprise met Henny Huisman is haar op het lijf geschreven en krijgt een vervolg. ‘Andere mensen gelukkig maken is het leukste dat er is.’

Drie jaar geleden besloot Do dat ze ook wel wilde presenteren. Ze deed een screentest bij John de Mol en werd kort daarna gebeld door een auditiebedrijf. Binnen no time mocht ze samen met Ron en Rick Brandsteder het programma ‘Van je vrienden moet je het hebben’ presenteren als vuurdoop. De volgende auditie volgde voor ‘The Next pop talent’ en daar ging ze uitgeput heen. ‘We waren een weekendje weg in een camper en ik heb geen oog dichtgedaan. Nu heb ik het verpest, dacht ik toen ik met wallen onder mijn ogen verscheen. Wonderlijk genoeg kreeg ik toch de klus.’

Zangeres DoSchone lei
De C.V. van zangeres Do is intussen nogal uiteenlopend. Van deelname aan Dancing with the Stars tot aan de hoofdrol in de musical Assepoester in de Efteling, een lingerieshoot voor Hunkemöller én een fotoshoot voor Playboy. En niet te vergeten de rol van reisleider in ‘Wie is de reisleider’ en deelname aan Expeditie Robinson in 2013.

Vooral dat laatste bleek een unieke maar heftige ervaring. ‘Ik had het voor geen goud willen missen. Je leert echt om terug te gaan naar de basis. Als ik morgen niets meer heb dan kom ik er ook nog uit; gewoon weer met een schone lei beginnen! Halverwege de expeditie wilde ik naar huis en droomde ik van eten zoals sushi, roti en spareribs. Maar je bent ook even verlost van info over oorlogen, roddels en je beseft dat materialisme niks waard is. Je mind gaat op reset, net alsof je in retraite bent geweest.’ Onderaan de ladder beginnen is Do niet vreemd. ‘De eerste twee jaar van mijn carrière heb ik gratis gezongen. Dan mocht ik bij gods gratie één liedje zingen ergens in Groningen. Een volgende keer werden het er twee en daarna drie en zo verder.’

Onmisbaar
Ook incasseerde ze tegenslagen. In 2005 overleed Glenn Corneille door een auto ongeval. ‘Hij was voor mij onmisbaar als producer, pianist, bandleider en beste vriend en ik was totaal afhankelijk van hem. Sindsdien geef ik minder uit handen en probeer ik controle te houden. Nooit laat ik meer zo de fundering onder me wegslaan.’Ook de scheiding van haar man Marc Verschoor was niet leuk maar had wel een happy end: intussen is ze weer met hem samen en kregen ze zoon Jip (1 jaar oud). ‘Ik ben blij dat het gebeurd is, want we zijn juist door die scheiding dichter bij elkaar gekomen. Soms ben je allebei te druk met jezelf bezig en verlies je elkaar. Jip is voor ons de kers op de taart. Daarom heb ik voor hem een eigen single gemaakt toen hij nog niet geboren was: Ik wacht hier op jou.’

Theatertour
Duizendpoot Do is een alleskunner maar daarin schuilt ook een gevaar. “Ik vind zoveel dingen leuk en kan moeilijk keuzes maken. Voor het komende jaar ga ik me daarom op bepaalde dingen focussen die heel belangrijk voor me zijn. Er komt een nieuw seizoen Surprise, Surprise aan en de nieuwe theatertour ‘Uncovered’ gaat van start in kleine, intieme theaters. Ik laat mijn ware gezicht zien en zing nieuwe nummers, want ik zou het ook erg leuk vinden om eens te scoren met een eigen liedje.’

‘Natuurlijk heb ik ook wel eens een verkeerde keuze gemaakt. De afslag Amerika heb ik bijvoorbeeld gemist. Dat is geen drama want de ambitie om ooit internationaal door te breken blijft gewoon. Maar succes draait niet alleen om geld of een goede baan. Succes is ook als je je eigen doel hebt bereikt.

Quality time
Als slechtste eigenschap noemt Do het niet zo attent zijn. Wie haar ’s nachts uit haar bed belt voor hulp kan op haar rekenen, maar op commando attent zijn is niet haar ding. ‘Ik vergeet verjaardagen en namen. Ooit vergat ik zelfs de naam van mijn achtergrondzangeres op het podium, heel genant. Maar ik ben wel erg van de quality time. Sms’en, whatsappen en mailen doe ik amper, dat is me te vluchtig en onpersoonlijk. Mensen verliezen elkaar te veel uit het oog. Daarom heb ik zo’n zin in mijn theatertour waarbij ik dicht bij de mensen sta.’

Vriendschap is voor Do erg belangrijk, net als onvoorwaardelijke liefde. ‘Daar krijg ik inspiratie van omdat sommige mensen er – no matter what- gewoon voor je zijn.’ Het liefste ontvangt ze als echte ‘huismus’ haar vrienden en familie thuis. ‘Samen koken, muziek luisteren en filosoferen over het leven... dan voel ik me helemaal happy.’ Dat ze niet altijd een allemansvriend kan zijn en niet iedereen kan pleasen heeft ze in de loop der jaren ook moeten leren. ‘Blijf jezelf, dat is mijn devies. Ik omring me met mensen die allemaal heel down to earth zijn, dat voelt heerlijk.’

Rimpels
Hoe ouder hoe wijzer? ‘Ja, het is tof om levenservaring te hebben. Maar ik merk ook dat er nu rimpels komen die niet meer verdwijnen, dat is een tegenvaller. Toch moet je gelukkig met jezelf zijn en dat zit hem niet alleen in een mooi plaatje. Ik leef gezond maar een lekker kaasplankje op zijn tijd, dat is mijn guilty pleasure dus dan moet ik sporten om in shape te blijven. Ik heb de marathon van New York en LA gelopen dus dat lukt prima.’

Het absolute sleutelwoord voor dit jaar voor Do? ‘Focus! Ik ben echt een dwarrel en zie soms de grote lijnen niet. Dan doe ik teveel dingen tegelijk en dat moet dus anders. Ik heb er mijn handen aan vol om tv, zang en mama zijn te combineren en ook leren acteren staat nog op mijn wishlist. Geen idee of ik daar talent voor heb maar dat zal ik wel ondervinden. Ik heb geen haast en ga volgens een gedegen plante werk. De Mount Everest beklimmen doe je toch ook niet in één dag?’

Geplaatst op

Naar het overzicht

Met hart voor haar | Layla Koopal

Voor mensen met haarproblemen is het zetten van de eerste stap naar Frans Koopal Haarwerken in Groningen vaak erg moeilijk. Maar daar staat... Lees meer »

Lingerie om te vieren | Riets Lingerie

Het is feest in de winkel van Riets Lingerie in Groningen. Het is 15 jaar geleden dat Rieteke Talens voor het eerst haar deuren opende en... Lees meer »

Liefdevolle kunstwerkjes | Phie Jewels

Inspirerende ondernemer De ontwerpen van sieradenontwerpster Sophie Jong zijn bijzonder en nergens mee te vergelijken. De vraag naar handgemaakte... Lees meer »

Van Amsterdam tot Taiwan | Kelly & Mara

De één is parttime stewardess, de ander dj en beiden zijn influencers. De paden van Kelly Camfferman en Mara Wells kruisten elkaar toevallig.... Lees meer »

Ode aan moederliefde | Marlijn Weerdenburg

Marlijn Weerdenburg is actrice, presentatrice, songwriter en zangeres. Ze was Diana in de musical Diana & Zonen, in de Nederlandse televisieserie... Lees meer »

En er was licht

Het brein van kunstenaar Daan Roosegaarde staat nooit stil. Hij is innovatief, vernieuwend en bedenkt steeds weer dingen die verrassen en... Lees meer »

De ultieme asfalt-Jeep | Samuel van Vollenhoven

De Jeep Wrangler heeft een speciaal plekje in het hart van iedere autoliefhebber. Het is een heerlijke wagen om offroad mee te rijden, maar... Lees meer »

‘Ik doe NOOIT iets HALF’ | Jeroen Krabbé

Liggend in zijn hangmat vertelt Jeroen Krabbé dat zijn kleindochter Lotus naar de Rietveld Academie wil. Hij is er trots op dat hij de... Lees meer »

'Het draait niet alleen om geld' | Edwin Winkels

De liefde bracht hem naar Spanje waar hij als journalist vanaf 1988 de belangrijkste schakel tussen Cruijff en Holland was. Tegelijkertijd... Lees meer »

‘Ik hoef niemand te behagen’ | Gerard Spong

Moord, zedendelicten, fraude: het komt allemaal aan bod in het theatercollege ‘In vertrouwen’ van Gerard Spong. ‘Verwacht geen juicy details,... Lees meer »

‘Clown zijn is een ambacht’ | Eric Koller

Vier jaar lang maakte Eric Koller (47) furore als eerste Nederlandse clown bij Cirque du Soleil. Samen met zijn vrouw en twee husky’s reisde... Lees meer »

Elke haar telt | Frans Koopal Haarwerken

Voor mensen met haarproblemen is het zetten van de eerste stap naar de winkel van Frans Koopal Haarwerken in Groningen vaak erg moeilijk.... Lees meer »