Elke haar telt

Voor mensen met haarproblemen is het zetten van de eerste stap naar de winkel van Frans Koopal Haarwerken in Groningen vaak erg moeilijk. Maar wie eenmaal de drempel over gaat, verandert zijn of haar leven. Het team streeft ernaar dat alle klanten de deur uitgaan met een prachtig kapsel en hernieuwd zelfvertrouwen.

Redactie: Willemien Vijvers

Frans Koopal Haarwerken is een begrip op het gebied van haarwerken. Hier zien ze steeds meer – ook jonge – mensen die te maken hebben met haarverlies om allerlei uiteenlopende reden. “We zien bijvoorbeeld bijna dagelijks klanten die te kampen hebben met diverse vormen van alopecia”, zegt Layla Koopal. “Dat is een verzamelnaam voor een storing in de haargroei, die zich kan uiten in kale plekken, dunner wordend haar, een terugtrekkende haargrens of een totale stop van de haargroei. Ook komen er steeds meer vrouwen boven de 50 jaar bij ons in de zaak met frontale fibroserende alopecia (afgekort FFA). Dat is een haarziekte die gekenmerkt wordt door verlies van haren aan de voorzijde van de hoofdhuid, boven en achter de oren en in de nek.’’

Rust in tijden van onrust
Van het kleinste kale plekje tot een totale kaalheid, Frans Koopal Haarwerken heeft voor iedere vorm van haarverlies een passende oplossing. Speciaal voor vrouwen die lijden aan FFA is er een soort haarband met een heel dun vlies, verkrijgbaar met synthetisch of echt haar in een heleboel verschillende kleuren. “We kunnen het in elk gewenst model knippen. Vrouwen kunnen de haarband elke dag zelf op- en afzetten, kammen of stylen. Het is niet te zien dat je hem draagt en je kunt er alles mee doen. De band zit stevig op het hoofd en voel je (bijna) niet. Dat geeft een enorme rust in tijden van onrust.’’

Secret Hair
Ook steeds meer (jonge) mannen hebben te kampen met haarverlies, een dunne kruin of inhammen, merkt Layla. “De oorzaak is vaak onduidelijk, maar wij hebben een fantastische oplossing: Secret Hair. Geen suf toupetje, maar een hippe look van nu. Dit niet van echt te onderscheiden haarwerk is een vliesdunne haaraanvulling van natuurlijk haar, die 4 tot 6 weken blijft zitten. Je kunt ermee sporten, slapen, douchen, wat je maar wilt.’’

Chemokuur
Layla houdt van haar werk. “Heel waardevol voor ons allen is de band die we opbouwen met onze klanten. Zij delen met ons soms intieme verhalen of hun levensverhaal. Bijvoorbeeld mensen die een chemokuur moeten ondergaan. Dan staat je leven op de kop. Vaak zeggen mensen: ‘Ik ben niet ziek, mijn lichaam is ziek. Ik wil er niet ziek uitzien.’ Zolang er nog eigen haar is kunnen we zowel de kleur, model als structuur zo goed mogelijk evenaren. We kunnen eventueel je eigen haar eraf halen als je dat wilt. Dit is je eigen beslissing. We maken het haarwerk op maat en knippen of modelleren het verder naar jouw wens.’’

Altijd een oplossing
Haarverlies om welke reden dan ook, maakt mensen kwetsbaar, vertelt Patricia, haarwerker bij Frans Koopal. “Elke lichaamshaar telt, ook wenkbrauwen en snorren kunnen we herstellen. Wij doen dit werk nu al drie generaties en er is nooit iemand geweest die wij niet hebben kunnen helpen. Geen vraag is gek of raar en een intakegesprek is altijd gratis. Voor ieder bedrag is er iets te krijgen. Frans Koopal Haarwerken is aangesloten bij alle zorgverzekeraars. De kosten kunnen helemaal of deels worden vergoed. Ons team helpt je graag verder met de afhandeling daarvan. Bel voor een afspraak 050-53122722, app naar 06-49776380, of mail naar info@franskoopal.nl.”

Geschreven op

Naar het overzicht

Lingerie om te vieren | Riets Lingerie

Het is feest in de winkel van Riets Lingerie in Groningen. Het is 15 jaar geleden dat Rieteke Talens voor het eerst haar deuren opende en... Lees meer »

Liefdevolle kunstwerkjes | Phie Jewels

Inspirerende ondernemer De ontwerpen van sieradenontwerpster Sophie Jong zijn bijzonder en nergens mee te vergelijken. De vraag naar handgemaakte... Lees meer »

Van Amsterdam tot Taiwan | Kelly & Mara

De één is parttime stewardess, de ander dj en beiden zijn influencers. De paden van Kelly Camfferman en Mara Wells kruisten elkaar toevallig.... Lees meer »

Ode aan moederliefde | Marlijn Weerdenburg

Marlijn Weerdenburg is actrice, presentatrice, songwriter en zangeres. Ze was Diana in de musical Diana & Zonen, in de Nederlandse televisieserie... Lees meer »

En er was licht

Het brein van kunstenaar Daan Roosegaarde staat nooit stil. Hij is innovatief, vernieuwend en bedenkt steeds weer dingen die verrassen en... Lees meer »

De ultieme asfalt-Jeep

De Jeep Wrangler heeft een speciaal plekje in het hart van iedere autoliefhebber. Het is een heerlijke wagen om offroad mee te rijden, maar... Lees meer »

Elke haar telt

Voor mensen met haarproblemen is het zetten van de eerste stap naar de winkel van Frans Koopal Haarwerken in Groningen vaak erg moeilijk.... Lees meer »

Erwin Olaf overleden

Erwin Olaf, Keyhole #6 • 2012 © Erwin Olaf. Courtesy Flatland Gallery. Een perfecte wereld met een barst erin. Dat toont de bekende fotograaf... Lees meer »

Kunstdetective Arthur Brand vindt overal ter wereld gestolen kunst terug

Kunstdetective Arthur Brand vindt overal ter wereld gestolen kunst terug. Hij beweegt zich tussen maffiabazen en politiekorpsen en zit aan... Lees meer »

Eindelijk weer haar

Het is een grote zorg van Layla Koopal. Ze ziet het afgelopen jaar steeds meer vrouwen die lijden aan frontale fibroserende alopecia (afgekort... Lees meer »