Eindelijk weer haar

Het is een grote zorg van Layla Koopal. Ze ziet het afgelopen jaar steeds meer vrouwen die lijden aan frontale fibroserende alopecia (afgekort FFA). Het is een haarziekte die gekenmerkt wordt door verlies van haren aan de voorzijde van de hoofdhuid, boven en achter de oren en in de nek. Ze is daarom blij dat ze dankzij een intensieve samenwerking met de fabrikant een nieuw haarwerk heeft kunnen ontwikkelen dat deze vrouwen helpt.

Alopecia is de meest grillige vorm van haarverlies. Het kent vele vormen, van een kleine plek tot totale kaalheid, vertelt Layla. ‘Tot voor kort was er nog geen passende oplossing voor dit specifieke probleem. Sommige vrouwen zijn echt in paniek. Ze zien de haargrens steeds verder terugtrekken. Vinden iedere dag haar in het doucheputje en steeds meer haar in hun borstel. Ze schamen zich en hebben het idee dat ze er ineens veel ouder uitzien. En dat begrijp ik heel goed. Haar is goud waard. Het heeft niet alleen een esthetische functie, maar zorgt ook voor warmte, bescherming, eigenwaarde en zelfverzekerdheid. Eigenlijk is het gek dat we het volstrekt normaal vinden dat iemand een bril of een gehoorapparaat draagt, maar dat een haarwerk iets moet zijn om je voor te schamen. Terwijl er niets is om je voor te schamen.’

Nieuw in Nederland
Speciaal voor vrouwen die lijden aan FFA heeft Layla een geweldig nieuw product, Di layla by Laura genaamd. ‘Het is een soort haarband met een heel dun vlies, verkrijgbaar met synthetisch of echt haar in een heleboel verschillende kleuren. We kunnen het in elk gewenst model knippen. Vrouwen kunnen de haarband elke dag zelf op- en afzetten, kammen of stylen. Het is niet te zien dat je hem draagt en je kunt er alles mee doen. De band zit stevig op het hoofd en voel je (bijna) niet. Dat geeft een enorme rust in tijden van onrust. Het is bovendien heel betaalbaar. En het mooie is: het hoeft niet op maat gemaakt te worden, waardoor een klant moet wachten voordat het haarwerk vanuit de fabriek geleverd wordt. Het komt standaard in onze collectie en we hebben het altijd direct in voorraad.’

Nieuwe opleiding
Layla en haar team hebben heel veel oplossingen om mensen met haarziektes, dun haar, ouderdomskaalheid, of die een chemokuur ondergaan, te helpen. ‘Ik doe dit werk nu al bijna 60 jaar en er is nooit iemand geweest die ik niet heb kunnen helpen. Doordat we al 3 generaties bezig zijn met haarwerken en haarproblemen, hebben we veel kennis die we graag willen doorgeven. We merken dat er veel onbekendheid is met het fabriceren van haarwerk. Ook met grime en haarwerk voor tv, film en theater hebben we veel ervaring. Daarom gaan we vanaf september een opleiding aanbieden voor iedereen die interesse heeft om zich te verdiepen in het vak. We gaan van pruik tot haarwerk en alles wat er tussen zit. Wil je meer informatie? Neem dan contact met me op.’

Gratis hoofdhuidanalyse
Heb je last van haarverlies, roos, eczeem of een gevoelige hoofdhuid? Kom dan op zaterdag 6 mei naar de winkel van Frans Koopal Haarwerken in Groningen. Met een zogenoemde Scoop, een computer gestuurde haaranalyse, kijken we naar de kwaliteit van je haar en eventuele hoofdhuidproblemen en krijg je advies met welke mediceuticals verzorgingsproducten je hoofdhuid weer kan herstellen. De Scoop analyse duurt een half uur en is geheel kosteloos. Bel voor een afspraak 050-53122722 of mail naar info@franskoopal.nl. Houd de website www.franskoopal.nl in de gaten voor meer data.

Geschreven op

Naar het overzicht

Lingerie om te vieren | Riets Lingerie

Het is feest in de winkel van Riets Lingerie in Groningen. Het is 15 jaar geleden dat Rieteke Talens voor het eerst haar deuren opende en... Lees meer »

Liefdevolle kunstwerkjes | Phie Jewels

Inspirerende ondernemer De ontwerpen van sieradenontwerpster Sophie Jong zijn bijzonder en nergens mee te vergelijken. De vraag naar handgemaakte... Lees meer »

Van Amsterdam tot Taiwan | Kelly & Mara

De één is parttime stewardess, de ander dj en beiden zijn influencers. De paden van Kelly Camfferman en Mara Wells kruisten elkaar toevallig.... Lees meer »

Ode aan moederliefde | Marlijn Weerdenburg

Marlijn Weerdenburg is actrice, presentatrice, songwriter en zangeres. Ze was Diana in de musical Diana & Zonen, in de Nederlandse televisieserie... Lees meer »

En er was licht

Het brein van kunstenaar Daan Roosegaarde staat nooit stil. Hij is innovatief, vernieuwend en bedenkt steeds weer dingen die verrassen en... Lees meer »

De ultieme asfalt-Jeep

De Jeep Wrangler heeft een speciaal plekje in het hart van iedere autoliefhebber. Het is een heerlijke wagen om offroad mee te rijden, maar... Lees meer »

Elke haar telt

Voor mensen met haarproblemen is het zetten van de eerste stap naar de winkel van Frans Koopal Haarwerken in Groningen vaak erg moeilijk.... Lees meer »

Erwin Olaf overleden

Erwin Olaf, Keyhole #6 • 2012 © Erwin Olaf. Courtesy Flatland Gallery. Een perfecte wereld met een barst erin. Dat toont de bekende fotograaf... Lees meer »

Kunstdetective Arthur Brand vindt overal ter wereld gestolen kunst terug

Kunstdetective Arthur Brand vindt overal ter wereld gestolen kunst terug. Hij beweegt zich tussen maffiabazen en politiekorpsen en zit aan... Lees meer »

Eindelijk weer haar

Het is een grote zorg van Layla Koopal. Ze ziet het afgelopen jaar steeds meer vrouwen die lijden aan frontale fibroserende alopecia (afgekort... Lees meer »