Eindelijk weer haar

Het is een grote zorg van Layla Koopal. Ze ziet het afgelopen jaar steeds meer vrouwen die lijden aan frontale fibroserende alopecia (afgekort FFA). Het is een haarziekte die gekenmerkt wordt door verlies van haren aan de voorzijde van de hoofdhuid, boven en achter de oren en in de nek. Ze is daarom blij dat ze dankzij een intensieve samenwerking met de fabrikant een nieuw haarwerk heeft kunnen ontwikkelen dat deze vrouwen helpt.

Alopecia is de meest grillige vorm van haarverlies. Het kent vele vormen, van een kleine plek tot totale kaalheid, vertelt Layla. ‘Tot voor kort was er nog geen passende oplossing voor dit specifieke probleem. Sommige vrouwen zijn echt in paniek. Ze zien de haargrens steeds verder terugtrekken. Vinden iedere dag haar in het doucheputje en steeds meer haar in hun borstel. Ze schamen zich en hebben het idee dat ze er ineens veel ouder uitzien. En dat begrijp ik heel goed. Haar is goud waard. Het heeft niet alleen een esthetische functie, maar zorgt ook voor warmte, bescherming, eigenwaarde en zelfverzekerdheid. Eigenlijk is het gek dat we het volstrekt normaal vinden dat iemand een bril of een gehoorapparaat draagt, maar dat een haarwerk iets moet zijn om je voor te schamen. Terwijl er niets is om je voor te schamen.’

Nieuw in Nederland
Speciaal voor vrouwen die lijden aan FFA heeft Layla een geweldig nieuw product, Di layla by Laura genaamd. ‘Het is een soort haarband met een heel dun vlies, verkrijgbaar met synthetisch of echt haar in een heleboel verschillende kleuren. We kunnen het in elk gewenst model knippen. Vrouwen kunnen de haarband elke dag zelf op- en afzetten, kammen of stylen. Het is niet te zien dat je hem draagt en je kunt er alles mee doen. De band zit stevig op het hoofd en voel je (bijna) niet. Dat geeft een enorme rust in tijden van onrust. Het is bovendien heel betaalbaar. En het mooie is: het hoeft niet op maat gemaakt te worden, waardoor een klant moet wachten voordat het haarwerk vanuit de fabriek geleverd wordt. Het komt standaard in onze collectie en we hebben het altijd direct in voorraad.’

Nieuwe opleiding
Layla en haar team hebben heel veel oplossingen om mensen met haarziektes, dun haar, ouderdomskaalheid, of die een chemokuur ondergaan, te helpen. ‘Ik doe dit werk nu al bijna 60 jaar en er is nooit iemand geweest die ik niet heb kunnen helpen. Doordat we al 3 generaties bezig zijn met haarwerken en haarproblemen, hebben we veel kennis die we graag willen doorgeven. We merken dat er veel onbekendheid is met het fabriceren van haarwerk. Ook met grime en haarwerk voor tv, film en theater hebben we veel ervaring. Daarom gaan we vanaf september een opleiding aanbieden voor iedereen die interesse heeft om zich te verdiepen in het vak. We gaan van pruik tot haarwerk en alles wat er tussen zit. Wil je meer informatie? Neem dan contact met me op.’

Gratis hoofdhuidanalyse
Heb je last van haarverlies, roos, eczeem of een gevoelige hoofdhuid? Kom dan op zaterdag 6 mei naar de winkel van Frans Koopal Haarwerken in Groningen. Met een zogenoemde Scoop, een computer gestuurde haaranalyse, kijken we naar de kwaliteit van je haar en eventuele hoofdhuidproblemen en krijg je advies met welke mediceuticals verzorgingsproducten je hoofdhuid weer kan herstellen. De Scoop analyse duurt een half uur en is geheel kosteloos. Bel voor een afspraak 050-53122722 of mail naar info@franskoopal.nl. Houd de website www.franskoopal.nl in de gaten voor meer data.

Geschreven op

Naar het overzicht

Erwin Olaf overleden

Erwin Olaf, Keyhole #6 • 2012 © Erwin Olaf. Courtesy Flatland Gallery. Een perfecte wereld met een barst erin. Dat toont de bekende fotograaf... Lees meer »

Kunstdetective Arthur Brand vindt overal ter wereld gestolen kunst terug

Kunstdetective Arthur Brand vindt overal ter wereld gestolen kunst terug. Hij beweegt zich tussen maffiabazen en politiekorpsen en zit aan... Lees meer »

Eindelijk weer haar

Het is een grote zorg van Layla Koopal. Ze ziet het afgelopen jaar steeds meer vrouwen die lijden aan frontale fibroserende alopecia (afgekort... Lees meer »

Schitterende creaties

De juwelier helpt mensen bij alle bijzondere momenten in hun leven, van geboorte, tot verloving, huwelijk, verjaardagen en overlijden. Hij... Lees meer »

Goodnight in bed

Ze vormen een filmisch, stoer drietal. John van der Klaauw, de grote ‘pater familias’ achter het familiebedrijf Goodnight Slaapkamers in... Lees meer »

Uit liefde ontstaan

Niets zorgt voor zo’n sterk fundament als houden van. Dat bewijst Avila Reizen, ontstaan omdat twee jonge mensen verliefd werden en niet... Lees meer »

Bij twijfel hard zingen

Sopraan Francis van Broekhuizen is een personality in de muziekwereld. Operahuizen en regisseurs werken graag met haar samen, niet alleen... Lees meer »

‘Natan is mijn leven’

Een toevallige samenloop van omstandigheden maakte dat Édouard Vermeulen, van origine binnenhuisarchitect, couturier werd. Nu viert hij... Lees meer »

De kunst van het epoxionisme

Het begon allemaal met een zelfgemaakte olifant aan de rand van zijn zwembad in Florida. Daarna wilde zijn hele Amerikaanse kennissenkring... Lees meer »

Maatwerk & experiment

In een wereld vol massaproductie richt modeontwerper Rosalie Key zich bewust op het tegenovergestelde: maatwerk. Vanuit haar Rotterdamse... Lees meer »