Land Rover Defender Pralines
De Land Rover Defender is om van te smullen. Nu ook letterlijk: de Nederlandse chef-koks Sergio Herman en Jonnie Boer en hun Belgische collega's Dominique Persoone, David Martin en Gert De Mangeleer maakten elk een eigen versie van de Land Rover Defender – van chocolade. Eet smakelijk!
Land Rover ging voor deze lekkernij de samenwerking aan met Dominique Persoone, chocolatier en eigenaar van The Chocolate Line. Hij is wereldberoemd in de 'chocoladewereld'. Behalve overheerlijke chocoladecreaties verzon hij ook chocoladelippenstift, chocoladeverf en – speciaal voor het verjaardagsfeest van Rolling Stones-leden Ron Wood en Charlie Watts – een chocoladesnuifmachine: de chocolate shooter.
Chocolade Defenders: voor ieders smaak
Alle betrokken chef-koks zijn liefhebbers/eigenaar van een Land Rover. Elke chef werd gevraagd een vulling te maken die hun persoonlijkheid typeert. Sergio Herman, onder meer bekend van tweesterrenrestaurant The Jane in Antwerpen, koos voor een verrassende combinatie van het frisse Sakura en licht gezouten karamel en chocolade. Jonnie Boer, eigenaar van het driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle, voegde zijn eigen gin toe aan de praline. De Belgische chef-kok David Martin verwerkte Miso in zijn praline, die bestrooid is met Okinawa-zout. Dominique Persoone creëerde een gele Defender-praline die bestaat uit melkchocolade, gevuld met hazelnootpraliné en keylime. Chef-kok Gert De Mangeleer koos voor een combinatie van Koji (gefermenteerde rijst) en groene Matcha thee.
De Defenders van chocolade zijn per direct en exclusief te koop in The Chocolate Line in Brugge en Antwerpen.
Geschreven op
Naar het overzicht
Stijliconen met passie
De rondgang die Bart Jozen maakt door het pand aan de zuidelijke ringweg van Alkmaar zegt vrijwel alles. Hij toont de nog vrijwel nieuwe... Lees meer »
Brits tot in zijn haarvaten
Een Range Rover is – laten we er niet omheen draaien – zodanig fors dat je bij voorkeur je eigen oprit of liever nog oprijlaan moet hebben... Lees meer »
La Corsa piu bella del mondo
Van 13 t/m 17 juni wordt de Mille Miglia 2023 gereden. Deze beroemde Italiaanse race voor klassieke auto’s met als prachtige slogan ‘la... Lees meer »
Terug naar de toekomst
Het is een nijpende gewetensvraag voor veel ‘historiesnuivers’ met klassieke auto’s: de geliefde automobiel in originele staat houden met... Lees meer »
Gestroomlijnde oase van rust
Mercedes maakt vaart met de transitie naar elektrisch rijden. Een must in deze tijd, maar voor menig rijder van Das Haus zal het toch even... Lees meer »
Vorstelijk genieten van de mooiste auto’s
Op 26, 27 en 28 augustus* vindt voor de tweede maal het Concours d’Elegance op Paleis Soestdijk plaats. Dit topevenement is uitgegroeid... Lees meer »
Klaar voor elk avontuur
Solterra heet Subaru’s nieuwe, volledig elektrische SUV. Het is een ruime, stoere en veelzijdige SUV, geheel ontwikkeld in de sfeer van... Lees meer »
Als een kind in de snoepwinkel
Zullen we even rondkijken? De vraag komt van Mark Verhagen, directeur van Wittebrug Audi. Het antwoord is vanzelfsprekend. Een paar tellen... Lees meer »
Great Britain
Voor liefhebbers van hoogwaardige Britse automerken is Klaas & Terlouw in Enter een befaamd adres. Hun gesoigneerde vestiging aan de snelweg... Lees meer »
Onderscheidend vermogen
De Defender is iconisch. De compleet nieuw ontwikkelde karakter-SUV van Land Rover bouwt dus voort op een immens lange historie. Lang na... Lees meer »
25 jaar vineuze gastronomie
We kennen allemaal de uitspraak: 1 en 1 maakt 3. Dan is er sprake van iets bijzonders waarbij twee onderdelen zoveel meerwaarde aan elkaar... Lees meer »
Italian Fine Dining
Het meest verfijnde dat Italië op culinair vlak te bieden heeft? Dat brengt chef-kok Michael Cervino persoonlijk naar je toe. Denk aan een... Lees meer »
De grote zus van...
Soms wordt een tweede zaak ‘het zusje van’ genoemd, ‘maar in ons geval is het kleine zusje uitgegroeid tot volwaardige en zelfstandige zus... Lees meer »
Eten in harmonie
Wie echt wil genieten van mooi eten en heerlijke wijnen in een bekroond etablissement, heeft in de regio Leidschendam/Rijswijk de keuze... Lees meer »
De grote zus van...
Soms wordt een tweede zaak ‘het zusje van’ genoemd, ‘maar in ons geval is het kleine zusje uitgegroeid tot volwaardige en zelfstandige zus... Lees meer »
Genot voor álle zintuigen
Het zijn niet alleen de verfijnde culinaire gerechten, maar juist de totaalbeleving die restaurant Novité in Son biedt, die liefhebbers... Lees meer »
Patissiers van Tummers, uit Heemstede, winnen Gouden en Bronzen Gard 2021
Nick Banus, patissier bij Patisserie Tummers uit Heemstede, heeft de Gouden Gard 2021 gewonnen. Nick’s showtafel stond in het teken van... Lees meer »
De Kaaskampanje van Haarlem
‘Iedereen verwennen met de lekkerste producten’, dat was de missie van Tim van Laar toen hij in 2017 zijn kaaszaak begon in hartje Haarlem.... Lees meer »
Boulangerie Oscar
Bij Oscar gaan wij voor het best haalbare. Of het nu gaat om de selectie van de ingrediënten, de ambachtelijke productie, of de versheid... Lees meer »
Het is eigenlijk één grote snoepwinkel en niet alleen voor zoetekauwen
Een nieuwe naam, nieuwe huisstijl, een nieuwe website én webwinkel; BOMMEL & BOMMEL delicatessen in Barendrecht timmert flink aan de weg.... Lees meer »