De zaken goed geregeld

Zaken goed regelen is een kunst. Zaken goed op papier zetten ook. Als je een samenwerkingsovereenkomst aan gaat is het belangrijkste om goed te regelen hoe je met elkaar om gaat als de samenwerking eindigt.

Ton van der Baan - Tanger Advocaten

Internet staat vol samenwerkingsovereenkomsten waarin staat dat degene die opzegt zijn aandeel moet verkopen aan de ander. Maar wat als de samenwerking eindigt, omdat de ander niet goed presteert? En als je besluit om een medewerker aandelen te geven in de zaak, is vooral van belang dat je afspreekt dat die aandelen ingeleverd moeten worden zodra de ander vertrekt. Logisch, maar het is vaak niet geregeld. Zo ook de holdingvennootschap die geld uitleent aan de werkmaatschappij.
In de samenwerkingsovereenkomst moet staan dat op eerste verzoek zekerheden moeten worden verstrekt, net als een bank dat doet. Maar al te vaak is dat niet geregeld, met als gevolg dat áls het mis gaat, de grootste geldschieter vaak achteraan in de rij staat.

Zaken goed regelen is wat Tanger Advocaten doet. Niet met contracten van tientallen bladzijden vol lastig leesbare artikelen, maar met korte, heldere overeenkomsten waarin de essentie uitstekend is geregeld.

Zaken goed regelen, doen we niet alleen vooraf, met goede adviezen en contracten, maar ook als het er op aan komt. Op dit moment zijn er vrij veel reorganisaties. Het lukt vrijwel altijd om de reorganisatie te regelen met vaststellingsovereenkomsten, zonder UWV-ontslagprocedure. Met het juiste advies, een juiste uitleg en een adequaat voorstel is de reorganisatie doorgaans binnen een maand geregeld. Dat scheelt tijd, dat scheelt kosten en dat scheelt onzekerheid. En wanneer samenwerkingspartners een verschil van mening hebben, lukt het doorgaans om de oplossing te vinden via onderhandeling, via mediation of door arbitrage. Dat is veel sneller dan via de rechter. Ook zó zorgen wij ervoor dat een probleem zo snel mogelijk wordt geregeld.

Is Tanger Advocaten uniek? Advocatenkantoren zijn er genoeg. Maar een advocatenkantoor met 22 specialisten op alle grote rechtsgebieden, is zeldzaam. Advocaten die de taal van de ondernemer spreken, die snappen dat het snel en goed moet en die dat ook zo regelen, dié vindt u bij Tanger Advocaten.

Probeer ons eens. Met vestigingen in Haarlem, Alkmaar en Velsen zijn wij altijd vertrouwd in de buurt.

BEL OF APP TON VAN DER BAAN OP 06-54636783

OF MAIL AAN A.VAN.DER.BAAN@TANGER.NL.

WWW.TANGER.NL

 

Fotografie: Neeke Wassenbergh

Geschreven op

Naar het overzicht

Leven met en na kanker | IPSO

Nadat Niqui zelf darmkanker overwon, verloor ze twee jaar later haar man aan de gevolgen van alvleesklierkanker. ‘Je hebt je eigen situatie... Lees meer »

Wat is uw draagkracht?

Een eigen onderneming en scheiden? Dit moet u weten over de berekening van de partneralimentatie. Partneralimentatie kan nodig zijn als... Lees meer »

Je huid jong houden

Al honderden jaren zijn mensen op zoek naar de bron van de eeuwige jeugd. Iedereen wil wel oud worden, maar met de voordelen van het jong... Lees meer »

Vera Stupenea met een nieuwe thriller!

Vera Stupenea komt opnieuw met een sensationele thriller! Binnenkort verschijnt ‘Moordende paardenrace’, de nieuwe thriller van thrillerauteur,... Lees meer »

The Beauty of Fine Art

In ‘The Beauty of Fine Art’ neemt kunsthistorica, art consultant en kunsthandelaar. Babette Claassen je mee in de bijzondere wereld van... Lees meer »

Belastingschuld aflossen voor half geld?

Nogal wat ondernemers hebben sinds maart 2020 een flinke belastingschuld opgebouwd. Sinds 1 oktober 2022 moet er worden terugbetaald. En... Lees meer »

Vastgoed is vast goed. Of toch niet? 

Vastgoed is hot. Of het nu gaat om het kopen of verkopen van een woning, een bedrijfspand, een beleggingspand of meer speculatief onroerend... Lees meer »

Winterse herenmode: warm en duurzaam

De najaarscollecties in de herenmode weerspiegelen de kleuren van een late nazomerdag. Bruine en groene herfsttinten gecombineerd met off... Lees meer »

Samen (t)huis

In onze notarispraktijk zien we het vaak: ongetrouwde partners kopen samen een huis, maar vinden de juridische en fiscale gevolgen vaak... Lees meer »

Een vertrouwenspersoon, uw voordeel

Een goed levenstestament of algemene volmacht heeft allerlei voordelen. Hieronder zet Amson & Kolhoff Notarissen te Amstelveen een aantal... Lees meer »