Van Mossel Jaguar Land Rover blij met Apeldoorn

 

Vorig jaar juli verhuisde Van Mossel Jaguar Land Rover van Enschede naar Apeldoorn. Praktisch alle personeelsleden gingen mee. Ze zijn volgens vestigingsdirecteur Marco Klaas allemaal besmet met hetzelfde virus: de liefde voor Jaguar en Land Rover. Zelf is hij al twintig jaar fan van Land Rover en organiseert hij voor zijn mede-fans zelfs een reis naar Suriname. 

Dat de medewerkers van Van Mossel als verstokte Land Rover liefhebbers nu ook Jaguar verkopen, is volgens de man die ooit bij Land Rover begon als junior verkoper een belangrijke aanwinst. Het merk past precies bij hun klanten en het segment waar zij zich als garage in bewegen. Om het merk te promoten, rijdt hij zelf elke dag in een Jaguar. 

Een auto die lang niet zo klassiek is als velen denken. ‘Integendeel. Tegenwoordig is een Jaguar eerder sportief en snel. Jaguar werkt al heel lang aan een ander imago en doet zelfs mee aan de Formule E voor elektrische auto’s. Bovendien is het een merk dat qua uitstraling goed bij Land Rover past. Veel van onze klanten kopen er een Jaguar bij. Voor de elektrische Jaguar die volgend jaar uitkomt bijvoorbeeld hebben al 36 klanten een aanbetaling gedaan.’ 

India

De man die Land Rover en Jaguar bij elkaar bracht is Ratan Tata, eigenaar van Tata Steel. Het Indiase bedrijf dat in 2007 Land Rover kocht. Enkele jaren geleden kocht hij ook Jaguar en bracht hij beide merken onder in dezelfde fabriek in Engeland. De volgende stap was dat alle Land Rover dealers wereldwijd ook Jaguar gingen verkopen. Een enorme operatie die tot gevolg had dat de Enschedese Land Rover dealer in Apeldoorn belandde onder de paraplu van het Brabantse Van Mossel. 

Een verandering die voor Marco Klaas alleen maar winstgevend is geweest. ‘In de vorige showroom hadden we ruimte voor 8 nieuwe auto’s terwijl er hier 32 staan. We zijn in vierkante meters van 600 naar 1100 gegaan.’ Geen overbodige luxe, want vanaf het moment dat Tata Steel zich over Jaguar en Land Rover heeft ontfermd, rollen er elk jaar nieuwe concepten van de band. Dit jaar verschijnen er zelfs twee nieuwe modellen van Land Rover waaronder een nieuwe Defender en de Range Rover Velar.

Terwijl het uiterlijk van de nieuwe Land Rovers langzaam de vierkante vorm verliest, blijven de goede terreineigenschappen behouden. ‘Het is een auto die echt is gebouwd om off road mee te rijden, maar steeds meer ook past bij een luxe lifestyle. Zo komen op de nieuwe Velar veel Audi- en Porsche-rijders af. Ze vallen op het strakke design.’  De deurgrepen bijvoorbeeld zijn in het plaatwerk verzonken en komen bij opening elektronisch naar buiten. ‘Klanten vragen wel eens of we onszelf met zoveel verschillende modellen niet beconcurreren, maar we merken dat elk nieuw model weer een hele andere groep rijders trekt.’ 

Halen en brengen

Met zes eigen chauffeurs bedient Van Mossel de groeiende groep klanten voor Jaguar en Land Rover zoals dit van een garage, die opereert in het luxe segment, mag worden verwacht. ‘Doordat we nu centraler liggen, is onze reikwijdte nog groter geworden. We hebben een haal- en brengservice. Vorig jaar bijvoorbeeld heb ik nog een Evoque convertible in Spanje opgehaald. Ook als het gaat om occasions hebben we een heel groot assortiment.’ 

Terwijl in de eigen werkplaats in Apeldoorn een team van specialisten zich bezighoudt met het onderhoud van de Engelse bolides is er vanuit de showroom door de grote ramen zicht op hun werkzaamheden. De mannen zelf kijken uit op de kernwaarden van het bedrijf, die in grote letters op de muur zijn geschreven. De termen die hun werk typeren zijn transparant, vakmanschap, eerlijk, karakter, dienstbaar en commitment. Woorden die eigenlijk altijd al op de dealer van toepassing zijn, maar in het nieuwe pand nog beter tot uitdrukking kunnen komen. 

www.landroverapeldoorn.nl

www.jaguarapeldoorn.nl

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Suriname

Hoe ver de service van het team gaat, blijkt als Marco Klaas vertelt dat hij volgend jaar voor zijn klanten een reis naar Suriname organiseert. Het is slechts één van de vele evenementen waarmee hij zijn groeiende groep klanten aan zich bindt. Zo kunnen deelnemers aan golfevents regelmatig een Land Rover winnen als ze een hole-in-one slaan en trok hij vorig jaar met een groep Land Roverrijders door Umbrië.  ‘We delen allemaal de liefde voor dezelfde auto en dat schept al snel een band. Deelnemers maken een half jaar van tevoren al een groepsapp aan en spreken vaak ook daarna nog met elkaar af. In Suriname gaan we volgend jaar drie weken door het Amazone-gebied reizen. Iedereen die meegaat moet zijn Land Rover drie weken voordat de reis begint inleveren. Deze auto’s gaan per schip naar Suriname en reizen ook daarna weer per schip terug. Dat betekent dat ze hun auto zes weken kwijt zijn, maar dat heeft iedereen er graag voor over.’ Kijk voor meer informatie op www.vanmosselevents.nl 

 

 

 

Geschreven op

Naar het overzicht

Utsikstpunt Volvo

De Zweedse term utsiktspunkt vertelt het verhaal van de Volvo XC40 Recharge treffend. Vertaal het als: toekomst, perspectief. Kansen ook.... Lees meer »

Ruilen 2.0

Koop een Polestar 1 in ruil voor kunst (alle vormen van kunst in overweging, inclusief schilderijen, sculpturen, fotografie, installaties... Lees meer »

Stille kracht

Zijn looks vertellen het verhaal bij de eerste kennismaking. Kenners herkennen direct het DNA van de vader aller Porsches – de 911 – maar... Lees meer »

King of the road

Jaguar, Land Rover en Range Rover: merken met historie en legendarische auto’s. Achter het stuur van de nieuwe I-PACE, Defender of Evoque,... Lees meer »

LAND ROVER DEFENDER P400E PLUG‑IN HYBRID EN DEFENDER 90 IN DE SHOWROOM

Land Rover breidt het aanbod van de Defender 110 verder uit met de P400e plug‑in hybride aandrijflijn. Tegelijkertijd start de levering... Lees meer »

De nieuwe 2020 mini COUNTRYMAN, Nu verkrijgbaar bij de dealer

DE NIEUWE MINI COUNTRYMAN, DE STOERE SUV VAN MINI De nieuwe MINI Countryman, de stoere SUV van MINI die ruimte en gebruiksgemak combineert... Lees meer »

Porsche eigenaren halen al 70 jaar hun nieuwe auto op bij de Porschefabriek in Stuttgart

Zeventig jaar geleden, op 26 mei 1950, startte Porsche een nieuw succesverhaal toen de eerste nieuwe Porsche bij de fabriek in Zuffenhausen... Lees meer »

Nieuwe Volvo XC40 Recharge T4 Plug-in hybrid compleet uitgerust

Volvo breidt zijn aanbod aan geëlektrificeerde Recharge-modellen uit met de Volvo XC40 Recharge T4 Plug-in hybrid. Deze nieuwe variant binnen... Lees meer »

Voor elk avontuur

De nieuwe Discovery Sport omarmt het avontuurlijke temperament dat de Discovery-familie al dertig jaar kenmerkt. De praktische SUV is een... Lees meer »

Exclusieve sportiviteit

Land Rover presenteert exclusief voor de Nederlandse markt de Range Rover Velar Carbon Edition. De gelimiteerde uitvoering onderscheidt... Lees meer »