De turbovrouwen van Munsterhuis

Met een klantenbestand waarin vrouwen steeds prominenter aanwezig zijn, richt Munsterhuis Exclusief zich met een speciale Ladies Land Rover Experience Dayin april 2019 specifiek op deze nieuwe groep. Autoliefhebbers die zich zowel zakelijk als privé de luxe gunnen van het rijden in een Jaguar of Land Rover.

Als specialist in exclusieve auto’s is Munsterhuis in Hengelo inmiddels een begrip in het oosten van het land. Met een garage die vanaf de jaren tachtig al merken als Jaguar en Ferrari verkoopt, is het een bedrijf dat gewend is zich te richten op de bovenkant van de markt. Daarom is het niet verbazingwekkend dat Rob van de Belt zich als nieuwesales manager meer wil gaan richten op unieke doelgroepen. Zoals vrouwen.

Experience Day
De meeste vrouwen die bij Munsterhuis een auto kopen, gebruiken deze zowel privé als zakelijk. Het zijn klanten die met een heel ander oog kijken dan de gemiddelde man volgens Van de Belt ‘Zij letten veel meer op esthetiek, comfort en praktisch nut, terwijl mannen meer geïnteresseerd zijn in de techniek.’ Dat een auto snel optrekt of bepaalde functionaliteiten heeft, moeten vrouwen echt ervaren. ‘Daarom willen we in 2019 speciaal voor hen een Land RoverExperience Day organiseren. Nu gaan vrouwen wel vaak mee naar zo’n event maar zitten dan naast hun man. Wij willen dat ze zelf achter het stuur plaatsnemen.’

Babyblue
Sytske Kolkman had vroeger een goudkleurige XK8. 'Ik kreeg er steeds meer spijt van dat ik deze had verkocht. Samen met Munsterhuis ben ik toen op zoek gegaan naar een soortgelijke auto. De nieuwe eigenaar wilde mijn oude auto helaas niet niet meer kwijt. Voorwaarde bij het kopen van een andere XK8 was wel dat deze geen gangbare kleur als zwart, grijs of groen mocht hebben. Uiteindelijk vonden we een prachtig babyblauw exemplaar met ivoorkleurige bekleding. Omdat het een cabrio is, gebruik ik deze auto vooral voor de fun.' Normaal rijdt ze in een Range Rover Sport. Die is minder klassiek, zit veel hoger en is comfortabeler voor de langere afstanden. Want met een open dak rijd je meestal niet harder dan 110. Als ik de auto toch weer wat minder gebruik, gaat die onder een dekje, want ik ga hem niet meer verkopen.’

munsterhuis1

Extra's waarderen
Janet Hinderks had al bijna zeven jaar een Audi A3 en wilde een nieuwe kopen. 'Toen stond er bij de stoplichten een Range Rover naast ons en vroeg mijn man of ik die mooi vond. ‘Die is er ook in een cabrio,’ vertelde hij mij. Ik was meteen enthousiast en hij ontdekte dat er één te koop stond bij Munsterhuis. Toen we daar aankwamen, was ik eigenlijk meteen verkocht. De uitstraling, het mooie sportieve uiterlijk. Eerst dacht ik dat hij te groot voor me was. Lastig met parkeren, dacht ik, maar in de praktijk is hij maar iets groter dan de Audi. De vele extra opties vond ik eerst wel een beetje ‘over the top’. Er zitten veel dingen in die ik niet gebruik zoals een internetverbinding. Alleen de airbag, de stoelverwarming in de zomer en de parkeersensoren waren voor mij belangrijk. Die laatste had ik in de Audi niet. Toch ga ik die extra’s wel steeds meer waarderen.'

www.munsterhuis.nl

munsterhuis2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geschreven op

Naar het overzicht

Bescherm je droomauto | Van der Wal Cardetailing

Van der Wal Car Detailing is dé specialist van Nederland op het gebied van de ultieme verzorging van jouw droomauto. Heb jij na jarenlang... Lees meer »

Rijk verleden en fraaie toekomst | Kimman Hillegom

Een rijk verleden en een fraaie toekomst komen samen in de prachtige autoshowroom van Kimman in Hillegom. Daar waar tientallen jaren antieke... Lees meer »

Waan je een echte F1-coureur | Racesquare

Op zoek naar het ideale bedrijfsuitje? Dan is Racesquare de plek voor jou en je collega’s. Waan je een echte Formule 1 coureur bij het grootste... Lees meer »

De ultieme asfalt-Jeep

De Jeep Wrangler heeft een speciaal plekje in het hart van iedere autoliefhebber. Het is een heerlijke wagen om offroad mee te rijden, maar... Lees meer »

001: Licence to thrill

Met een naam als ‘001’ ligt het voor de hand dat je tot de tanden bewapend bent met gespierde en hightech snufjes. Hét visitekaartje van... Lees meer »

Above and beyond

Wie een Jaguar, Land Rover of Range Rover ziet rijden, herkent direct de historie en legendarische auto’s van deze Britse merken. Ze worden... Lees meer »

Stijliconen met passie

De rondgang die Bart Jozen maakt door het pand aan de zuidelijke ringweg van Alkmaar zegt vrijwel alles. Hij toont de nog vrijwel nieuwe... Lees meer »

Brits tot in zijn haarvaten

Een Range Rover is – laten we er niet omheen draaien – zodanig fors dat je bij voorkeur je eigen oprit of liever nog oprijlaan moet hebben... Lees meer »

La Corsa piu bella del mondo

Van 13 t/m 17 juni wordt de Mille Miglia 2023 gereden. Deze beroemde Italiaanse race voor klassieke auto’s met als prachtige slogan ‘la... Lees meer »

Terug naar de toekomst

Het is een nijpende gewetensvraag voor veel ‘historiesnuivers’ met klassieke auto’s: de geliefde automobiel in originele staat houden met... Lees meer »