Above and beyond

Wie een Jaguar, Land Rover of Range Rover ziet rijden, herkent direct de historie en legendarische auto’s van deze Britse merken. Ze worden gekenmerkt door hun eigenzinnige karakter en authentieke design. Het zijn auto’s waarmee je als chauffeur een statement maakt. 

Redactie: Willemien Vijvers

Vol trots staat Frank Jellema in zijn showroom. Hij is vestigingsdirecteur van Van Mossel Jaguar Land Rover Groningen. ‘We hebben weer een ruim aanbod staan. De lange wachttijden van de afgelopen twee jaar zijn achter de rug. De levertijd van een nieuwe auto bedraagt nu vijf tot acht maanden. Vooral de Range Rover Sport, een hybride model met een elektrische actieradius van 100 km is op het moment erg gewild. En dat is niet zo gek. Hij is robuust, super comfortabel en in zijn segment scherp geprijsd.’

Wauw
De onverminderd hoge vraag in de regio Groningen en Drenthe naar de Engelse paradepaardjes begrijpt Jellema erg goed. ‘Dit zijn geen doorsnee merken. Als je deze auto’s ziet denk je ‘wauw’. Ze zijn in alles het maximale: qua luxe, prestaties en technieken. Bovendien is het design tijdloos. Doordat je hoog zit, heb je een gevoel van veiligheid en ruimte om je heen. En dankzij het 4x4 systeem kunnen deze auto’s elke omstandigheid aan. Jaguar, van origine een racemerk, heeft zijn eigen sportieve uitstraling en uitstekende rijeigenschappen. Het zijn stuk voor stuk modellen met klasse. Als je in deze auto’s rijdt, kijkt iedereen om.’

Introductie elektrische modellen
Jaguar Land Rover heeft onlangs aangekondigd zich de komende jaren te focussen op de elektrificatie van de merken. In de komende vijf jaar verwelkomt Land Rover volledig elektrische varianten van de Range Rover, Discovery en Defender. Als eerste komt in 2024 een elektrische Range Rover op de markt. In 2025 volgt een elektrische vierdeurs GT van Jaguar met een actieradius tot 700 km. Jellema kijkt uit naar de nieuwe ontwikkelingen. ‘Voorheen sprak je met klanten over PK’s, snelheid en gewicht, nu over actieradius, laadvermogen en laadsnelheid. En de prestaties van de auto’s worden alleen maar beter. De elektrische motoren worden nog sneller, nog krachtiger. Ook voor zakelijke rijders worden deze elektrische auto’s steeds interessanter.’

Nieuwe generatie
Consequentie van de elektrificatie is dat er een nieuwe generatie monteurs in de werkplaats staat, gespecialiseerd in de nieuwste technieken van Jaguar Land Rover, vertelt Jellema. ‘We hebben een goed team monteurs, waarvan twee mensen specifiek zijn opgeleid voor het werken met elektrische auto’s. Ook in de showroom staat een jong, dynamisch verkoopteam. We zijn allemaal vakidioten en liefhebbers. Dus vinden we het ook prima als klanten in de werkplaats komen kijken. Dit zijn immers auto’s die je koopt met je hart en we delen die gezamenlijke liefde.’

Alle services bij elkaar
Die nuchterheid en gastvrijheid is kenmerkend voor het bedrijf, vindt Jellema. ‘Aan onze basis staat dat klanten op mobiliteitsgebied voor alles bij ons terecht kunnen: nieuw of gebruikt, zakelijke of particuliere aankoop, leasing, onderhoud, schadeherstel, verzekeringen, alles. Klanten hebben telkens hetzelfde aanspreekpunt. We bouwen een hechte band met onze klanten op. Vaak komen klanten op zaterdag even een bakje koffie drinken, gewoon voor de gezelligheid. Iedereen is welkom. Ook carspotters of een vader of moeder die even met de kinderen naar de auto’s wil komen kijken. Dat vinden we alleen maar leuk.’

Kom naar het Luxury Event
Deze prachtige Britse automerken zelf beleven? Kom op zondag 12 november naar Van Mossel Jaguar Land Rover Groningen voor het Luxury Event van Lourens Magazine. Op het programma staan stijlvolle presentaties, bijzondere producten en heerlijke proeverijen. Kijk voor informatie op www.lourens.nl 

Van Mossel Jaguar Land Rover Groningen
Odenseweg 1
9723 HA Groningen
T (0592) 794178

Geschreven op

Naar het overzicht

De ultieme asfalt-Jeep

De Jeep Wrangler heeft een speciaal plekje in het hart van iedere autoliefhebber. Het is een heerlijke wagen om offroad mee te rijden, maar... Lees meer »

001: Licence to thrill

Met een naam als ‘001’ ligt het voor de hand dat je tot de tanden bewapend bent met gespierde en hightech snufjes. Hét visitekaartje van... Lees meer »

Above and beyond

Wie een Jaguar, Land Rover of Range Rover ziet rijden, herkent direct de historie en legendarische auto’s van deze Britse merken. Ze worden... Lees meer »

Stijliconen met passie

De rondgang die Bart Jozen maakt door het pand aan de zuidelijke ringweg van Alkmaar zegt vrijwel alles. Hij toont de nog vrijwel nieuwe... Lees meer »

Brits tot in zijn haarvaten

Een Range Rover is – laten we er niet omheen draaien – zodanig fors dat je bij voorkeur je eigen oprit of liever nog oprijlaan moet hebben... Lees meer »

La Corsa piu bella del mondo

Van 13 t/m 17 juni wordt de Mille Miglia 2023 gereden. Deze beroemde Italiaanse race voor klassieke auto’s met als prachtige slogan ‘la... Lees meer »

Terug naar de toekomst

Het is een nijpende gewetensvraag voor veel ‘historiesnuivers’ met klassieke auto’s: de geliefde automobiel in originele staat houden met... Lees meer »

Gestroomlijnde oase van rust

Mercedes maakt vaart met de transitie naar elektrisch rijden. Een must in deze tijd, maar voor menig rijder van Das Haus zal het toch even... Lees meer »

Vorstelijk genieten van de mooiste auto’s

Op 26, 27 en 28 augustus* vindt voor de tweede maal het Concours d’Elegance op Paleis Soestdijk plaats. Dit topevenement is uitgegroeid... Lees meer »

Klaar voor elk avontuur

Solterra heet Subaru’s nieuwe, volledig elektrische SUV. Het is een ruime, stoere en veelzijdige SUV, geheel ontwikkeld in de sfeer van... Lees meer »