SpaSereen: puur en aangenaam

 

Wuivend riet, de zondergaande zon die het water laat glinsteren en de geur van vanille en dennengroen die als een warme wolk op het lichaam neerdaalt. In de opgietcabine van SpaSereen, die op de Maarsseveense Plassen lijkt te drijven, is het uitzicht werkelijk fenomenaal. Instant ontspanning op een steenworp afstand van Amsterdam en Utrecht.

Kwaliteit, kwaliteit en kwaliteit. Het zijn de drie pilaren waarop volgens Inge Uitendaal, eigenaresse van SpaSereen, het succes van haar saunacomplex rust. Juist op het moment dat andere sauna’s stunten met prijzen om gasten te blijven trekken, kiezen gelukkig nog steeds mensen voor de kwaliteit van SpaSereen boven een lagere prijs. Waarom? Omdat hier vanaf de opening in 2011 de nadruk wordt gelegd op de echte saunabeleving zoals die hoort te zijn.

Juweeltje

Met maar liefst acht cabines waarin stilte heilig is, een restaurant waarin verrassend lekker wordt gekookt en een team dat is geselecteerd op servicegerichtheid, is SpaSereen een juweeltje onder de spa’s. Het is daarom niet verrassend dat veel bezoekers hier gewoon alleen naar toe gaan of er met vrienden afspreken die ze in een prettige omgeving willen ontmoeten.

Kletsen kan er in de praatcabine die als enige die naam draagt. In de andere sauna’s heerst de rust en vredigheid waaraan de naam SpaSereen refereert. ‘Nu nog steeds krijgen we dagelijks te horen dat bezoekers denken dat we net open zijn. Doordat we niet inzetten op massaliteit en veel aandacht besteden aan onderhoud, lukt het die frisse uitstraling te blijven bewaren.’  

Opvallend is dat bij SpaSereen is gekozen voor een interieur dat licht en luchtig oogt. Model daarvoor staat de kleurige ‘fat lady’ die een prominente plaats bij het zwembad van de sauna heeft gekregen. Het lijkt alsof ze in het water wil springen. Het kunstwerk symboliseert het gevoel van eerlijkheid dat zo bij deze sauna past.

Genieten

Onverstoorbaar genieten kan hier volgens Inge vooral omdat de bezoekers zich door de opzet van het complex verspreiden waardoor het nooit vol oogt. Alle faciliteiten zijn in een soort lint langs de plas gesitueerd en niet rondom een zwembad, zoals bij veel andere complexen. ‘Je loopt hier geen rondje, maar loopt langs de plas en hebt overal uitzicht op het water en onze basic ingerichte tuin. Die hebben we bewust simpel gehouden om het effect van de natuurbeleving optimaal te houden.’ 

Terwijl enkele vrouwen met een boek op de rand van het dompelbad zijn neergestreken, kijken anderen vanuit de watervalsauna uit op het zwembad dat vanuit de ene hal naar de andere hal loopt en zich daarna naar buiten toe uitstrekt. Inge vervolgt: ’Ik denk werkelijk dat dit de allermooiste locatie is voor een sauna. We hebben al twee cabines boven het water gebouwd en daar komen er deze zomer nog twee bij. Eén voor een sauna en de ander wordt een rustruimte. Nu hebben we alleen een rustruimte op de vide.’

Comfortabel

De nabije aanwezigheid van het water versterkt de kalmerende werking. Door de grote ramen lijkt het zelfs of de opgietcabine lichtjes heen en weer deint op de Maarsseveense Plassen. Ook in het restaurant zijn het details als grote ramen, natuurtinten en planten in hangers van touw die bezoekers uitdagen zich comfortabel in één van de riante zetels te nestelen of op de bank te gaan liggen. 

Eenmaal een bestelling van de kaart gedaan, waarop naast de saté en het broodje met geitenkaas verrassende gerechten als hertenbiefstuk, poké bowl met zalm en tonijn en truffelrisotto die rijk is gevuld met champignons staan, staat deze binnen korte tijd al op tafel. Nu is ook duidelijk merkbaar waarom de prijs-kwaliteitverhouding in deze sauna bijzonder is. ‘Geld is niet onze drijfveer. Veel liever hebben we dat iemand zich prettig voelt en als daarbij hoort dat ze de hele dag slapen en alleen tussendoor een kopje theedrinken is dat ook prima.’

SpaSereen beschikt naast een marrakeshcabine, een opgietcabine, een kleurentherapiecabine, een zoutkristalcabine, een openhaardcabine en een loungecabine over onder andere een zwembad binnen en buiten, een lavendelcabine, een Turks stoombad, een infraroodcabine, een whirlpool binnen en buiten, een klankschalenruimte, waterbedden en zoutwaterbaden.

Lourens-arrangement

Speciaal voor mensen die voordelig kennis willen maken met de luxe faciliteiten van SpaSereen is er het gunstig geprijsde MaDiWoDo-arrangement. Een dagarrangement van € 79 inclusief:

- Entree
- Koffie of thee naar keuze geserveerd met appeltaart
- Maaltijdsalade naar keuze
- Face Welcome + dieptereiniging + hoofdhuidmassage (55 min)
- Afscheidspresentje

Kijk voor andere arrangementen of meer informatie over SpaSereen op www.spasereen.nl.
SpaSereen Sauna Wellness

 

Geschreven op

Naar het overzicht

SpaSereen: puur en aangenaam

Wuivend riet, de zondergaande zon die het water laat glinsteren en de geur van vanille en dennengroen die als een warme wolk op het lichaam... Lees meer »