Natuurlijk mooi

BABOR is een cosmetica-merk dat staat voor klasse. Alle producten van de BABOR BEAUTY GROUP worden gemaakt in het hoofdkantoor in Aken, waar kwaliteit al jaren boven kwantiteit gaat. “Wij zijn ervan overtuigd dat mensen zelfbewuster en gelukkiger zijn, als ze zich mooi en lekker in hun vel voelen. Deze overtuiging heeft ons tot de nummer 1 van de professionele cosmetica in Europa gemaakt.”

Redactie: Crissy Mulder

Duitse kwaliteit, daar gaat en staat BABOR voor. Al sinds 1956. Toen introduceerde het merk het wereldberoemde tweefase reinigingsproduct HY-ÖL & Phytoactive, dat vandaag de dag nog steeds een bestseller is. Brandmanager Karolina Nieslony: “Elke huid is anders. Daarom bieden wij producten voor ieder huidtype en iedere leeftijd. Ga je voor het eerst naar een BABOR-verkooppunt? Dan word je getrakteerd op een uitgebreide huidanalyse. Daarna volgt een advies voor het best passende product. Wereldwijd werken er 100.000 beauticians voor ons. En dus voor jou. Wij zeggen weleens: één keer BABOR, altijd BABOR, je raakt er verslaafd aan.” 

#BABORLOVESOURPLANET
Bij het bedrijf staat de derde generatie van de familie aan het roer. Duurzaamheid is voor BABOR onderdeel van de corporate-filosofie, benadrukt Karolina. “BABOR is opgericht als biomedisch natuurcosmetica merk. Een respectvolle omgang met de natuur zit zodoende diepgeworteld in ons DNA. Als één van de eerste cosmeticabedrijven wereldwijd hield BABOR zich al bezig met thema’s zoals zuivering van het afvalwater en afvalscheiding. Sinds 2014 is ons hoofdkantoor in Aken CO2-neutraal. Sinds 2020 heeft BABOR een klimaatneutrale corporate carbon footprint. Wij hanteren hoge standaarden om schone producten op de markt te brengen. Die bevatten bijvoorbeeld tot 97 procent natuurlijke ingrediënten.” 

Gloednieuwe duurzame cosmeticafabriek
“Wist je al dat wij een van de meest duurzame cosmeticafabrieken ter wereld bouwen?”, vraagt Karolina. “Op een oppervlakte van maar liefst 60.000 vierkante meter. Alle bouwconstructies voldoen aan de KfW 40 energie-efficiëntienorm. Dit betekent dat de BABOR BEAUTY CLUSTER een gebouw wordt met een verbruik van 60 procent minder energie dan wettelijk vereist. De opening staat gepland voor het voorjaar van 2023.”

Ampul pioniers: snelle mooimakers voor thuis
Je zou kunnen zeggen dat BABOR groot geworden is met ampullen: hoog geconcentreerde, individueel geproportioneerde werkstoffen in luxueuze glazen flesje, die een exclusieve verzorging en onmiddellijk effect bieden, legt Karolina uit. “Wij noemen onszelf weleens de ‘ampul pioniers’. BABOR is immers als één van de eerste beautybedrijven gestart met deze ampullen. Per jaar produceren we nu zo’n 50 miljoen van deze kleine glasflesjes. Dat komt neer op 300 ampullen per minuut.”

Over BABOR
BABOR produceert al ruim 65 jaar, met veel succes, luxe cosmetica. Het merk, met de roos in de O, formuleert haar verzorgingsproducten met zeer effectieve extracten en ingrediënten. Ze zijn dermatologisch getest en dus ook zeer geschikt voor de gevoelige en allergische huid. Zodoende behoort dit merk al jaren tot de absolute top van de cosmetica wereld. 

Geschreven op

Naar het overzicht

Lekker in je vel

De rit naar de prachtige woonboerderij van Ina van der Laan in het Groningse Lettelbert is al ontspannend van zichzelf. Via het achterom... Lees meer »

Summer is coming!

Zorgeloos genieten van de zon en zo goed mogelijk je huid beschermen? Dat kan met Reviderm. Denk hierbij ook aan je partner, er zijn er... Lees meer »

Waar luxe en natuur samenkomen

Toe aan ontspannen? Je goed voelen begint bij jezelf. Gun je lichaam en geest de aandacht en rust die het verdient. Een dagje sauna voelt... Lees meer »

Zorg voor je huid

Den Haag is die mooie stad achter de duinen. Onbetwist een geweldige plek om te wonen, maar wel een die veel vraagt van de huid, ziet Jeanette... Lees meer »

Ga voor goud

Een feestje is dé gelegenheid om uit te pakken met een glamourlook. Maar ook doordeweekse dagen krijgen glans met een veegje goud hier en... Lees meer »

Natuurlijk mooi

BABOR is een cosmetica-merk dat staat voor klasse. Alle producten van de BABOR BEAUTY GROUP worden gemaakt in het hoofdkantoor in Aken,... Lees meer »

Zie er jonger uit

Wil je jouw huid echt verbeteren en thuis iedere dag een behandeling zoals in een kliniek? Dat kan bij Clinic of Skin. Wendy van der Pol... Lees meer »

Opvallend op de achtergrond

Ze deed voor het eerst mee en viel direct in de prijzen. Charèll Bosch uit Almelo won afgelopen september de Young Talent Award. Volgens... Lees meer »

A Perfect Skin

Wil je jouw huid echt verbeteren en thuis iedere dag een behandeling zoals in een kliniek? Dat kan. Wendy van de Pol en haar topteam gaan... Lees meer »

De ultieme kappersprijs

De Coiffure Awards zijn in kappersland de meest felbegeerde prijzen om te winnen. Kuypers Hair & Wellness uit Almelo valt al heel wat jaren... Lees meer »