Opvallend op de achtergrond

Ze deed voor het eerst mee en viel direct in de prijzen. Charèll Bosch uit Almelo won afgelopen september de Young Talent Award. Volgens de kapster van Kuypers Hair & Wellness wordt de prestigieuze prijs ook wel Oscar onder de kappers genoemd. ‘Ik wil allesbehalve standaard zijn.’

Ze mag zichzelf een jaar lang de beste kapster van Nederland noemen in de leeftijdscategorie tot 21 jaar. Een hele eer, vindt de kersverse winnaar. En totaal onverwachts. Ze maakte haar kappersopleiding pas in 2019 af en was op het moment van de inzending nét klaar. Door corona werd de Coiffure Awards meerdere keren uitgesteld. Bijna twee jaar lang keek de kapperswereld uit naar de ontknoping van de 29ste editie. En die pakte voor de Almelose maar wat goed uit. Na een ellendige tijd was het eindelijk weer feest bij Kuypers Hair & Wellness. ‘Mijn baas zat tijdens de finale op een eiland zonder telefoonverbinding, hij hoorde het pas uren later’, lacht Charèll.

Beetje opvallen

Haar inzending viel op. Vrouwelijk en zacht met een klassieke nuance. Less is more, aldus de lovende woorden van de jury. Charèll maakte gebruik van vier modellen en verwerkte in iedere foto een netpanty. Telkens op een andere manier. Om de pols, om het been, over het gezicht, samen is het één beeld, legt de geboren Vriezenveense uit. ‘Ook de make-up was niet standaard. Ik heb bijvoorbeeld expres geen smokey eye gebruikt, maar juist strakke lijnen.’ Het is tekenend voor haar karakter. Ze hoeft niet per se op de voorgrond te treden, maar houdt er wel van om op z’n tijd een beetje op te vallen. Want doe je wat iedereen doet, dan wordt het al snel saai, stelt Charèll.

Londen

Wat ze voelde op het moment dat haar naam door de zaal schalde? Lastig uit te leggen. ‘Huilen, trillen, mijn hart vloog eruit’, omschrijft ze. ‘De verrassing was zó groot. Voordat ik naar voren werd gehaald om te speechen, nam ik nog snel even een slokje wijn. Ik had niets voorbereid. Stond ik daar, helemaal verstijfd, haha.’ In de week erna ontplofte het in Almelo. Kranten, sociale media, de radio, iedereen wilde iets van haar. Als kers op de taart mocht ze ook nog eens op een winnaarstripje naar Londen. ‘Helemaal geweldig’, benadrukt het jonge talent.

Sterker voelen

De prestigieuze prijs is een boost voor haar zelfvertrouwen. Ze durft meer, is nóg creatiever dan ze al was. ‘Je vindt natuurlijk op iedere hoek van de straat wel een kapsalon, maar je kunt jezelf wel onderscheiden in wat je doet. Het lijkt me heel gaaf om een naam op te bouwen in deze branche.’ Iemand zich sterker laten voelen door een mooi kapsel, dat drijft Charèll iedere dag weer om te doen waar ze goed in is. ‘Elke klant is anders, communicatie is in die zin dus heel belangrijk. Ik kan wel iets mooi vinden, maar als het totaal niet bij iemand past, dan moet je iets anders bedenken. Het klinkt misschien cliché, maar ik wil mensen voor altijd blij blijven maken.’

Geplaatst op

Naar het overzicht

Lekker in je vel

De rit naar de prachtige woonboerderij van Ina van der Laan in het Groningse Lettelbert is al ontspannend van zichzelf. Via het achterom... Lees meer »

Summer is coming!

Zorgeloos genieten van de zon en zo goed mogelijk je huid beschermen? Dat kan met Reviderm. Denk hierbij ook aan je partner, er zijn er... Lees meer »

Waar luxe en natuur samenkomen

Toe aan ontspannen? Je goed voelen begint bij jezelf. Gun je lichaam en geest de aandacht en rust die het verdient. Een dagje sauna voelt... Lees meer »

Zorg voor je huid

Den Haag is die mooie stad achter de duinen. Onbetwist een geweldige plek om te wonen, maar wel een die veel vraagt van de huid, ziet Jeanette... Lees meer »

Ga voor goud

Een feestje is dé gelegenheid om uit te pakken met een glamourlook. Maar ook doordeweekse dagen krijgen glans met een veegje goud hier en... Lees meer »

Natuurlijk mooi

BABOR is een cosmetica-merk dat staat voor klasse. Alle producten van de BABOR BEAUTY GROUP worden gemaakt in het hoofdkantoor in Aken,... Lees meer »

Zie er jonger uit

Wil je jouw huid echt verbeteren en thuis iedere dag een behandeling zoals in een kliniek? Dat kan bij Clinic of Skin. Wendy van der Pol... Lees meer »

Opvallend op de achtergrond

Ze deed voor het eerst mee en viel direct in de prijzen. Charèll Bosch uit Almelo won afgelopen september de Young Talent Award. Volgens... Lees meer »

A Perfect Skin

Wil je jouw huid echt verbeteren en thuis iedere dag een behandeling zoals in een kliniek? Dat kan. Wendy van de Pol en haar topteam gaan... Lees meer »

De ultieme kappersprijs

De Coiffure Awards zijn in kappersland de meest felbegeerde prijzen om te winnen. Kuypers Hair & Wellness uit Almelo valt al heel wat jaren... Lees meer »

Het ziet er weer goed uit

Net als iedereen, kijkt Layla Koopal, eigenaresse van Frans Koopal Haarwerken in Groningen, terug op een bewogen jaar. Haarwerken die moeilijk... Lees meer »

Finesse Bodyline Clinic: APK voor je lichaam

‘Gek eigenlijk, dat we zoveel onderhoud plegen aan onze woning, auto of garderobe en zo weinig de tijd nemen voor een APK van ons lichaam.’... Lees meer »