Teak in de tuin, lang genieten!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Door de mooie zomers van de laatste jaren, brengen we steeds meer tijd door in de vrije natuur. Liefst ontspannen we in eigen tuin, omringd door natuurlijke én duurzame materialen zoals teakhout. Hét Nederlandse merk & specialist in het vervaardigen van hoogwaardige tuinmeubelen Traditional Teak hierover:

Teakhouten tuinmeubelen hebben een warme, stijlvolle uitstraling en zijn daarom niet meer weg te denken uit de tuin. Bovendien is teak enorm duurzaam, een eenmalige aankoop wordt een waar erfstuk wat weinig onderhoud behoeft.

Al jaar en dag ontwerpen en produceren wij onze tuinmeubelen in eigen beheer. Groot voordeel hiervan is dat wij zeer betrokken zijn op alle vlakken van de productie en daarom ook persoonlijk garant staan voor het vakmanschap en de hoge kwaliteit van de meubelen. Regelmatig reizen wij af om ter plaatse samen te werken met de ambachtslieden die met veel liefde en skills onze ontwerpen produceren.

Maxima lounge chair en hocker

In eigen beheer betekent ook dat wij zelf onze stijl(en) bepalen. De naam zegt het al, we begonnen ooit met traditionele ontwerpen maar tegenwoordig zijn alle smaakgroepen in ons assortiment terug te vinden, van klassiek tot modern. Voor elke stijl streven wij naar iconische ontwerpen die nooit gaan vervelen. Dit ook weer met het oog op duurzaamheid. 

Het teakhout wat wij verwerken in onze ontwerpen is op en top verantwoord en voldoet aan strenge wetten en keurmerken. Elk stuk hout is te traceren, tot aan de plantage en de boom aan toe. En ook alle stukjes hout worden door ons verwerkt!
Om ook het resthout een bestemming te geven, ontwikkelde Traditional Teak, tezamen met de fabrikant, het Mosaic-teak. Resten teakhout worden met unieke verbindingen en speciale supersterke lijm uit de scheepsbouw verlijmd en kunnen zo, tot prachtige tuinmeubelen worden verwerkt. Zo gaat er geen enkel stukje teak verloren!

Kate lounger

In alle stijlen hebben onze tuinmeubelen een vertaalslag gemaakt naar het heden. Waar voorheen voornamelijk messing beslag werd gebruikt, is dit nu vervangen door staal en onzichtbare of juist opvallende verbindingen. Verbetering en ontwikkeling zitten vaak in de details. Dit kan – bijvoorbeeld - het licht aanpassen van het zitcomfort zijn zodat deze meer passend is deze tijd.

Kate lazy lounger met voetenstoel

Naast de tijdloze, vertrouwde collectie zijn uiteraard ook de nieuwe, moderne ontwerpen te zien in de inspirerende catalogus van 2023.
De collectie van Traditional Teak is te verkrijgen bij een groot aantal gespecialiseerde verkooppunten in binnen- en buitenland.

Marcella Lounge 3 zitsbank, Marcella Lounge Chair, Marcella koffietafels
Marcella modulebank

Geschreven op

Naar het overzicht

Zomertijd

Zomertijd! Dagen waarin het leven binnen en buiten ontspannen in elkaar overvloeit. Eindeloos genieten met duurzaam tuinmeubilair wat lang... Lees meer »

Teak in de tuin, lang genieten!

Door de mooie zomers van de laatste jaren, brengen we steeds meer tijd door in de vrije natuur. Liefst ontspannen we in eigen tuin, omringd... Lees meer »

Grootschalige uitverkoop bij Borek in Montfoort

Het buitenleven omarmen in volle glorie. Dat ultieme gevoel van genieten en vrijheid: het weerspiegelt zich in de parasols en buitenmeubelen... Lees meer »

Zitten blijven

Teken van een haperende schoolcarrière zou je zeggen maar bij deze loungemeubelen krijgt ‘zitten blijven’ de meest positieve betekenis.... Lees meer »

Klaar om weg te varen

Smits Jachtmakelaardij bestaat tien jaar en is een echt familiebedrijf. René Smits, zijn twee zoons en meerdere vaste en parttime medewerkers... Lees meer »

Beleef die winter BBQ

Van de betonnen buitenkeukens van WWOO geniet je 365 dagen per jaar. Buiten koken of barbecueën is immers in elk seizoen leuk én lekker.... Lees meer »

Outdoor living

Outdoor-versie van de populaire fauteuil Hidde van Label, verkrijgbaar bij HomecenterHeerlijk voor die zwoele zomeravonden, deze prachtige... Lees meer »

Het betere buitenleven - 100% Dutch Design

Bubalou is een oer-Hollands designmerk voor het betere buitenleven. Met haar eerste loungeset de Icon, maakte Bubalou direct naam. Inmiddels... Lees meer »

Multifunctionele buitenkeuken

De tuin is een verlengstuk van je interieur: het geeft rust als binnen en buiten naadloos in elkaar overlopen. WWOO is een multifunctionele... Lees meer »

Nederland steekt massaal de barbecue aan

Champagne voor Jord Althuizen! In 2010 begon oprichter, eigenaar en pitmaster van Authentiek BBQ Catering bedrijf Smokey Goodness Jord Althuizen... Lees meer »