Great Britain

Voor liefhebbers van hoogwaardige Britse automerken is Klaas & Terlouw in Enter een befaamd adres. Hun gesoigneerde vestiging aan de snelweg A1 mag een markant gezicht heten. Naast een enorme ervaring speelt dit autobedrijf talloze andere troefkaarten, zoals een snelle levering en – voor wie dat wil – ambachtelijk maatwerk in het design.  

De nieuwe vestiging met zijn bijna futuristische uitstraling is er sinds vorig jaar. Om de simpele reden dat deze specialisten elders uit hun vest groeiden. Een opmerkelijk succesverhaal als je nagaat dat Marco Klaas en Rick Terlouw de onderneming nog maar enkele jaren geleden startten. Kennelijk bedienen de twee een grote groep bewonderaars van British style automobielen - met name Jaguar, Range Rover en Land Rover - die via de gangbare kanalen niet aan hun trekken komen.   

Makkelijk zakendoen 

Een wandeling door hun showroom maakt duidelijk dat Klaas & Terlouw de lat hoog legt. Niet alleen met het aanbod, maar ook de sfeer, aankleding en service. Je ‘voelt’ overal de uitstraling van de Union Jack. Fans van classic cars en tuning komen hier eveneens aan hun trekken. Marco Klaas: “Onze specialiteit is alles dat onderdeel uitmaakt van het rijke Britse auto-erfgoed. Wij richten ons met name op jonge en zéér jonge Jaguar, Land Rover en Range Rover modellen, vaak met luttele duizenden kilometers op de teller. En natuurlijk alle garantie. Daarvoor zijn we permanent in Europa op zoek en breiden ons aanbod telkens verder uit. Dat biedt de zekerheid van snelle levering. We streven in Enter naar makkelijk zakendoen.” Die unique selling points zorgen ervoor dat liefhebbers Klaas & Terlouw regionaal, maar inmiddels ook landelijk weten te vinden. Daarvoor is een uitgebreide internetsite ontwikkeld - www.klaas-terlouw.nl - waar het aanbod gedetailleerd wordt beschreven.   

Ruim een halve eeuw ervaring 

Klaas & Terlouw onderstreept het adagium dat het geheel meer is dan de som van de delen. Ze combineren hun ervaring, passie voor de Britse automobielindustrie, hun kennis en uitgebreide internationale netwerken in een vorm die zeker in dit segment eigenlijk uniek is. Beide ondernemers hebben diepe wortels in de hoogwaardige Engelse merken. Ze werkten eerder al vele jaren zelf én ook samen in de top van dealervestigingen. Rick Terlouw: “Samen zijn we al meer dan 50 jaar actief in de autobranche en hebben een enorme geschiedenis met de drie bekendste Engelse merken. Maar ook andere Britse merken die iets speciaals hebben.” 

Grijs kenteken 

Dat alles zorgt ervoor dat ze precies weten welke modellen en uitvoeringen gevraagd zijn. Momenteel is de nieuwe Defender razend populair en binnenkort zal ook de nieuwe generatie Range Rover sterk de belangstelling trekken. De specifieke aanpak van Klaas & Terlouw opent nog meer interessante mogelijkheden. Denk aan de ombouw van Land Rover-modellen naar ‘grijs kenteken’ - voor de zakenrijder. Zeer populair, niet in de laatste plaats omdat het enorm in de kosten scheelt, terwijl je toch in een nobel Brits model rijdt. En tja, een Defender in zo’n uitvoering past gewoon prima bij de DNA van het merk…  

 

Heritage design 

Samen met partner Heritage Customs wordt de mogelijkheid geboden om een letterlijk unieke Land Rover Defender te creëren. Waarvan er dus echt maar een is. In Enter kan in een speciale showroom geheel naar eigen smaak een ontwerp worden samengesteld, dat met de hand door vakmensen ambachtelijk wordt gerealiseerd. Zoals de Britten zeggen… The Sky is the Limit! 

https://www.klaas-terlouw.nl/ 

Geschreven op

Naar het overzicht

Gestroomlijnde oase van rust

Mercedes maakt vaart met de transitie naar elektrisch rijden. Een must in deze tijd, maar voor menig rijder van Das Haus zal het toch even... Lees meer »

Vorstelijk genieten van de mooiste auto’s

Op 26, 27 en 28 augustus* vindt voor de tweede maal het Concours d’Elegance op Paleis Soestdijk plaats. Dit topevenement is uitgegroeid... Lees meer »

Klaar voor elk avontuur

Solterra heet Subaru’s nieuwe, volledig elektrische SUV. Het is een ruime, stoere en veelzijdige SUV, geheel ontwikkeld in de sfeer van... Lees meer »

Als een kind in de snoepwinkel

Zullen we even rondkijken? De vraag komt van Mark Verhagen, directeur van Wittebrug Audi. Het antwoord is vanzelfsprekend. Een paar tellen... Lees meer »

Great Britain

Voor liefhebbers van hoogwaardige Britse automerken is Klaas & Terlouw in Enter een befaamd adres. Hun gesoigneerde vestiging aan de snelweg... Lees meer »

Onderscheidend vermogen

De Defender is iconisch. De compleet nieuw ontwikkelde karakter-SUV van Land Rover bouwt dus voort op een immens lange historie. Lang na... Lees meer »

Parkeer voortaan met een TIKKIE

Parkeren met een Tikkie, dat kan vanaf nu met Instapark. De nieuwe parkeerapp kan je direct gebruiken: je hoeft je niet te registreren en... Lees meer »

Utsikstpunt Volvo

De Zweedse term utsiktspunkt vertelt het verhaal van de Volvo XC40 Recharge treffend. Vertaal het als: toekomst, perspectief. Kansen ook.... Lees meer »

Ruilen 2.0

Koop een Polestar 1 in ruil voor kunst (alle vormen van kunst in overweging, inclusief schilderijen, sculpturen, fotografie, installaties... Lees meer »

Stille kracht

Zijn looks vertellen het verhaal bij de eerste kennismaking. Kenners herkennen direct het DNA van de vader aller Porsches – de 911 – maar... Lees meer »

Shocking pink

En toen was daar ineens shocking pink! Een kleur die modeontwerper Elsa Schiaparelli in 1937 in Parijs introduceerde en die anno 2022 nog... Lees meer »

Maatwerk & experiment

In een wereld vol massaproductie richt modeontwerper Rosalie Key zich bewust op het tegenovergestelde: maatwerk. Vanuit haar Rotterdamse... Lees meer »

Feniks uit de as

Modehuis Boersma herrijst als een feniks uit de as. Het is te bizar voor woorden: Birgit Boersma en haar man Arjan Maat kreeg op 1 augustus... Lees meer »

Meesterlijk zwart

Zwart. Het was de favoriete kleur van de Spaanse couturier Cristóbal Balenciaga. Een kleur waarin zijn sculpturale en complexe vormentaal... Lees meer »

Beken kleur

Dé trend van dit moment? Jezelf (durven) laten zien, zegt Marco van Hall van Mull Castricum. ‘We mogen en willen onszelf weer meer laten... Lees meer »

Outfits met impact

Prachtige stoffen, geraffineerde breisels, mooie warme kleuren; dit winterseizoen laat She’s Different in Rijssen je weer verbazen met een... Lees meer »

Mix it up

Stijlvol en comfortabel gaan hand in hand in herfst-wintercollecties voor mannen. Een grote trend is het combineren van verschillende stijlen... Lees meer »

Viva volume

De modetrends voor winter 2022 staan in het teken van oversized volumes. Van wijde broeken tot grote jassen: het slimfit tijdperk is definitief... Lees meer »

Dé trends van het seizoen

Androesja is een herenkledingzaak in hartje binnenstad van Groningen. Eigenaar Androesja Vermaning verheugt zich op het najaar/winterseizoen... Lees meer »

Elegance is an attitude

Grenzeloos, dat is Ameya in Assen. Eigenaresse Jacqueline Barree presenteert een eigen stijl en mix van bekende en onbekende, duurzame merken... Lees meer »