Great Britain

Voor liefhebbers van hoogwaardige Britse automerken is Klaas & Terlouw in Enter een befaamd adres. Hun gesoigneerde vestiging aan de snelweg A1 mag een markant gezicht heten. Naast een enorme ervaring speelt dit autobedrijf talloze andere troefkaarten, zoals een snelle levering en – voor wie dat wil – ambachtelijk maatwerk in het design.  

De nieuwe vestiging met zijn bijna futuristische uitstraling is er sinds vorig jaar. Om de simpele reden dat deze specialisten elders uit hun vest groeiden. Een opmerkelijk succesverhaal als je nagaat dat Marco Klaas en Rick Terlouw de onderneming nog maar enkele jaren geleden startten. Kennelijk bedienen de twee een grote groep bewonderaars van British style automobielen - met name Jaguar, Range Rover en Land Rover - die via de gangbare kanalen niet aan hun trekken komen.   

Makkelijk zakendoen 

Een wandeling door hun showroom maakt duidelijk dat Klaas & Terlouw de lat hoog legt. Niet alleen met het aanbod, maar ook de sfeer, aankleding en service. Je ‘voelt’ overal de uitstraling van de Union Jack. Fans van classic cars en tuning komen hier eveneens aan hun trekken. Marco Klaas: “Onze specialiteit is alles dat onderdeel uitmaakt van het rijke Britse auto-erfgoed. Wij richten ons met name op jonge en zéér jonge Jaguar, Land Rover en Range Rover modellen, vaak met luttele duizenden kilometers op de teller. En natuurlijk alle garantie. Daarvoor zijn we permanent in Europa op zoek en breiden ons aanbod telkens verder uit. Dat biedt de zekerheid van snelle levering. We streven in Enter naar makkelijk zakendoen.” Die unique selling points zorgen ervoor dat liefhebbers Klaas & Terlouw regionaal, maar inmiddels ook landelijk weten te vinden. Daarvoor is een uitgebreide internetsite ontwikkeld - www.klaas-terlouw.nl - waar het aanbod gedetailleerd wordt beschreven.   

Ruim een halve eeuw ervaring 

Klaas & Terlouw onderstreept het adagium dat het geheel meer is dan de som van de delen. Ze combineren hun ervaring, passie voor de Britse automobielindustrie, hun kennis en uitgebreide internationale netwerken in een vorm die zeker in dit segment eigenlijk uniek is. Beide ondernemers hebben diepe wortels in de hoogwaardige Engelse merken. Ze werkten eerder al vele jaren zelf én ook samen in de top van dealervestigingen. Rick Terlouw: “Samen zijn we al meer dan 50 jaar actief in de autobranche en hebben een enorme geschiedenis met de drie bekendste Engelse merken. Maar ook andere Britse merken die iets speciaals hebben.” 

Grijs kenteken 

Dat alles zorgt ervoor dat ze precies weten welke modellen en uitvoeringen gevraagd zijn. Momenteel is de nieuwe Defender razend populair en binnenkort zal ook de nieuwe generatie Range Rover sterk de belangstelling trekken. De specifieke aanpak van Klaas & Terlouw opent nog meer interessante mogelijkheden. Denk aan de ombouw van Land Rover-modellen naar ‘grijs kenteken’ - voor de zakenrijder. Zeer populair, niet in de laatste plaats omdat het enorm in de kosten scheelt, terwijl je toch in een nobel Brits model rijdt. En tja, een Defender in zo’n uitvoering past gewoon prima bij de DNA van het merk…  

 

Heritage design 

Samen met partner Heritage Customs wordt de mogelijkheid geboden om een letterlijk unieke Land Rover Defender te creëren. Waarvan er dus echt maar een is. In Enter kan in een speciale showroom geheel naar eigen smaak een ontwerp worden samengesteld, dat met de hand door vakmensen ambachtelijk wordt gerealiseerd. Zoals de Britten zeggen… The Sky is the Limit! 

https://www.klaas-terlouw.nl/ 

Geschreven op

Naar het overzicht

Open luchtconcert op wielen | Lourens Cabrio Special

De lente zweemt door de lucht. De natuur viert feest en motor- en cabriorijders rollen hun pretpakket uit schuur en garage. Hoog tijd om... Lees meer »

Bescherm je droomauto | Van der Wal Cardetailing

Van der Wal Car Detailing is dé specialist van Nederland op het gebied van de ultieme verzorging van jouw droomauto. Heb jij na jarenlang... Lees meer »

Rijk verleden en fraaie toekomst | Kimman Hillegom

Een rijk verleden en een fraaie toekomst komen samen in de prachtige autoshowroom van Kimman in Hillegom. Daar waar tientallen jaren antieke... Lees meer »

Waan je een echte F1-coureur | Racesquare

Op zoek naar het ideale bedrijfsuitje? Dan is Racesquare de plek voor jou en je collega’s. Waan je een echte Formule 1 coureur bij het grootste... Lees meer »

De ultieme asfalt-Jeep

De Jeep Wrangler heeft een speciaal plekje in het hart van iedere autoliefhebber. Het is een heerlijke wagen om offroad mee te rijden, maar... Lees meer »

001: Licence to thrill

Met een naam als ‘001’ ligt het voor de hand dat je tot de tanden bewapend bent met gespierde en hightech snufjes. Hét visitekaartje van... Lees meer »

Above and beyond

Wie een Jaguar, Land Rover of Range Rover ziet rijden, herkent direct de historie en legendarische auto’s van deze Britse merken. Ze worden... Lees meer »

Stijliconen met passie

De rondgang die Bart Jozen maakt door het pand aan de zuidelijke ringweg van Alkmaar zegt vrijwel alles. Hij toont de nog vrijwel nieuwe... Lees meer »

Brits tot in zijn haarvaten

Een Range Rover is – laten we er niet omheen draaien – zodanig fors dat je bij voorkeur je eigen oprit of liever nog oprijlaan moet hebben... Lees meer »

La Corsa piu bella del mondo

Van 13 t/m 17 juni wordt de Mille Miglia 2023 gereden. Deze beroemde Italiaanse race voor klassieke auto’s met als prachtige slogan ‘la... Lees meer »

Lingerie om te vieren | Riets Lingerie

Het is feest in de winkel van Riets Lingerie in Groningen. Het is 15 jaar geleden dat Rieteke Talens voor het eerst haar deuren opende en... Lees meer »

Een feest om te dragen | Mull Casticum

Zodra de temperaturen stijgen en de zon weer meer schijnt, neemt vaak ook het aantal feestjes toe. Van bruiloft tot bbq-feestje en van zakelijk... Lees meer »

Van Amsterdam tot Taiwan | Kelly & Mara

De één is parttime stewardess, de ander dj en beiden zijn influencers. De paden van Kelly Camfferman en Mara Wells kruisten elkaar toevallig.... Lees meer »

De Spring & Summer editie is UIT!

Weer heerlijk bladeren én lezen in het nieuwste Lourens Magazine, de spring & summer editie. Interessante interviews met o.a. Marlijn Weerdenburg,... Lees meer »

Sterk in de mix

Zoek je een fijn adres om kleding te shoppen? Bij VanGunst Damesmode in één van de gezelligste straatjes van Leeuwarden vind je wat je zoekt.... Lees meer »

Edgy twist

De herencollecties voor herfst/winter 2023 tonen een ultieme mix van formeel en casual. Hul jezelf dit seizoen in warme stoffen als flanel,... Lees meer »

Comfy chic

Eenvoud en originaliteit gaan dit modeseizoen hand in hand. De looks voor herfst/winter 2023 kenmerken zich door een levendig spectrum van... Lees meer »

Van top tot teen

Van een verrassende dames- en herencollectie met een mix van internationaal bekende namen en nieuwe gedurfde kleine merken, tot moderne... Lees meer »

Come rain, come shine

De geur van regen en de kleuren van de herfst. Beleef het najaar in optima forma met deze stijlvolle must-haves. Perfect voor mannen die... Lees meer »

Purple rain

Ooit was paars een exclusieve kleur, voorbehouden aan het koningshuis en de kerk. Fast forward naar dit najaar, waarin paars zich ontpopt... Lees meer »