Great Britain

Voor liefhebbers van hoogwaardige Britse automerken is Klaas & Terlouw in Enter een befaamd adres. Hun gesoigneerde vestiging aan de snelweg A1 mag een markant gezicht heten. Naast een enorme ervaring speelt dit autobedrijf talloze andere troefkaarten, zoals een snelle levering en – voor wie dat wil – ambachtelijk maatwerk in het design.  

De nieuwe vestiging met zijn bijna futuristische uitstraling is er sinds vorig jaar. Om de simpele reden dat deze specialisten elders uit hun vest groeiden. Een opmerkelijk succesverhaal als je nagaat dat Marco Klaas en Rick Terlouw de onderneming nog maar enkele jaren geleden startten. Kennelijk bedienen de twee een grote groep bewonderaars van British style automobielen - met name Jaguar, Range Rover en Land Rover - die via de gangbare kanalen niet aan hun trekken komen.   

Makkelijk zakendoen 

Een wandeling door hun showroom maakt duidelijk dat Klaas & Terlouw de lat hoog legt. Niet alleen met het aanbod, maar ook de sfeer, aankleding en service. Je ‘voelt’ overal de uitstraling van de Union Jack. Fans van classic cars en tuning komen hier eveneens aan hun trekken. Marco Klaas: “Onze specialiteit is alles dat onderdeel uitmaakt van het rijke Britse auto-erfgoed. Wij richten ons met name op jonge en zéér jonge Jaguar, Land Rover en Range Rover modellen, vaak met luttele duizenden kilometers op de teller. En natuurlijk alle garantie. Daarvoor zijn we permanent in Europa op zoek en breiden ons aanbod telkens verder uit. Dat biedt de zekerheid van snelle levering. We streven in Enter naar makkelijk zakendoen.” Die unique selling points zorgen ervoor dat liefhebbers Klaas & Terlouw regionaal, maar inmiddels ook landelijk weten te vinden. Daarvoor is een uitgebreide internetsite ontwikkeld - www.klaas-terlouw.nl - waar het aanbod gedetailleerd wordt beschreven.   

Ruim een halve eeuw ervaring 

Klaas & Terlouw onderstreept het adagium dat het geheel meer is dan de som van de delen. Ze combineren hun ervaring, passie voor de Britse automobielindustrie, hun kennis en uitgebreide internationale netwerken in een vorm die zeker in dit segment eigenlijk uniek is. Beide ondernemers hebben diepe wortels in de hoogwaardige Engelse merken. Ze werkten eerder al vele jaren zelf én ook samen in de top van dealervestigingen. Rick Terlouw: “Samen zijn we al meer dan 50 jaar actief in de autobranche en hebben een enorme geschiedenis met de drie bekendste Engelse merken. Maar ook andere Britse merken die iets speciaals hebben.” 

Grijs kenteken 

Dat alles zorgt ervoor dat ze precies weten welke modellen en uitvoeringen gevraagd zijn. Momenteel is de nieuwe Defender razend populair en binnenkort zal ook de nieuwe generatie Range Rover sterk de belangstelling trekken. De specifieke aanpak van Klaas & Terlouw opent nog meer interessante mogelijkheden. Denk aan de ombouw van Land Rover-modellen naar ‘grijs kenteken’ - voor de zakenrijder. Zeer populair, niet in de laatste plaats omdat het enorm in de kosten scheelt, terwijl je toch in een nobel Brits model rijdt. En tja, een Defender in zo’n uitvoering past gewoon prima bij de DNA van het merk…  

 

Heritage design 

Samen met partner Heritage Customs wordt de mogelijkheid geboden om een letterlijk unieke Land Rover Defender te creëren. Waarvan er dus echt maar een is. In Enter kan in een speciale showroom geheel naar eigen smaak een ontwerp worden samengesteld, dat met de hand door vakmensen ambachtelijk wordt gerealiseerd. Zoals de Britten zeggen… The Sky is the Limit! 

https://www.klaas-terlouw.nl/ 

Geschreven op

Naar het overzicht

Stijliconen met passie

De rondgang die Bart Jozen maakt door het pand aan de zuidelijke ringweg van Alkmaar zegt vrijwel alles. Hij toont de nog vrijwel nieuwe... Lees meer »

Brits tot in zijn haarvaten

Een Range Rover is – laten we er niet omheen draaien – zodanig fors dat je bij voorkeur je eigen oprit of liever nog oprijlaan moet hebben... Lees meer »

La Corsa piu bella del mondo

Van 13 t/m 17 juni wordt de Mille Miglia 2023 gereden. Deze beroemde Italiaanse race voor klassieke auto’s met als prachtige slogan ‘la... Lees meer »

Terug naar de toekomst

Het is een nijpende gewetensvraag voor veel ‘historiesnuivers’ met klassieke auto’s: de geliefde automobiel in originele staat houden met... Lees meer »

Gestroomlijnde oase van rust

Mercedes maakt vaart met de transitie naar elektrisch rijden. Een must in deze tijd, maar voor menig rijder van Das Haus zal het toch even... Lees meer »

Vorstelijk genieten van de mooiste auto’s

Op 26, 27 en 28 augustus* vindt voor de tweede maal het Concours d’Elegance op Paleis Soestdijk plaats. Dit topevenement is uitgegroeid... Lees meer »

Klaar voor elk avontuur

Solterra heet Subaru’s nieuwe, volledig elektrische SUV. Het is een ruime, stoere en veelzijdige SUV, geheel ontwikkeld in de sfeer van... Lees meer »

Als een kind in de snoepwinkel

Zullen we even rondkijken? De vraag komt van Mark Verhagen, directeur van Wittebrug Audi. Het antwoord is vanzelfsprekend. Een paar tellen... Lees meer »

Great Britain

Voor liefhebbers van hoogwaardige Britse automerken is Klaas & Terlouw in Enter een befaamd adres. Hun gesoigneerde vestiging aan de snelweg... Lees meer »

Onderscheidend vermogen

De Defender is iconisch. De compleet nieuw ontwikkelde karakter-SUV van Land Rover bouwt dus voort op een immens lange historie. Lang na... Lees meer »

Paradijs voor shopliefhebbers

In het Rotterdamse Hillegersberg is het charmant shoppen. Het winkelhart in de driehoek Bergse Dorpsstraat-Weissenbruchlaan-Streksingel... Lees meer »

Feel good mode

In modedorp Haren is in het gezellige winkelhart de sfeervolle en exclusieve modeboutique Private Style te vinden. Eigenares Stien Brouwer... Lees meer »

Fifth Avenue Fashion

Kom winkelen bij Fifth Avenue Fashion in Enkhuizen! Niet iedereen staat er bij stil maar je leuk kleden, je haar in model en een klein beetje... Lees meer »

Hello good mood

De modecollecties voor zomer 2023 gaan vrijwel allemaal over het brengen van positiviteit en vreugde door middel van vrolijke tinten en... Lees meer »

Regenboog aan kleuren

Geef je zomergarderobe een vleugje fun met strepen in alle kleuren van de regenboog en een grapje hier en daar. Om spontaan vrolijk van... Lees meer »

Frank Lyman nieuw design

Frank Lyman met internationaal design uit Canada Na een vooraanstaande carrière in de mode-industrie, variërend van Sales Director tot President... Lees meer »

Kleding waar je blij van wordt

Mull Castricum heeft een opfrisbeurt gehad en de vrolijk gekleurde kledingcollectie voor deze lente en zomer straalt je tegemoet. Marco... Lees meer »

Mix & Match

Ommen is een pittoresk en gezellig stadje aan de Vecht in het hart van Overijssel, omringd door prachtige natuur. Hier vindt u een boetiek... Lees meer »

Net even anders

Langere dagen en hogere temperaturen. Het voorjaar is begonnen en de zomer staat voor de deur. Het belooft bij herenkledingzaak Androesja... Lees meer »

Oneindig combineren

Voor hoogstaand en chique shopplezier is de charmante Verwersstraat in het oude centrum van ’s-Hertogenbosch the place to be. In het imposante... Lees meer »