Stijlvolle metamorfose bij Van Velthoven Juweliers

 

Na een grootscheepse verbouwing beschikt Van Velthoven Juweliers in Heemstede over twee keer zoveel winkeloppervlakte. ‘We krijgen veel complimenten. Klanten zijn verrast hoeveel ruimte het pand biedt en vinden de kleuren mooi op elkaar afgestemd.’

Het interieur is een mix van klassieke en moderne elementen. De wanden zijn voorzien van een betonlook, de houten vloer is gelegd in een zogenaamd Hongaars puntpatroon en alle wandkasten zijn op maat gemaakt. Er staan boeken in over sieraden en horloges, naast oude klokken en een antieke diamantslijper. Achter de zwart gemoffelde stalen pui is ruimte gecreëerd om rustig te zitten met klanten. 

Voor het ontwerp werkte Van Velthoven Juweliers samen met Hendrix en Versteeg. ‘Valerie Hendrix kennen we al langer, zij werkte hiervoor als vertegenwoordiger van sieradenmerk Bron’, vertelt Henk van Velthoven. ‘Vorig jaar maakten we met ons hele team, bestaande uit zeven gediplomeerde goudsmeden en juweliers, een moodboard. De kleuren en materialen komen precies overeen met wat we toen bedacht hebben.’ 

Eigen goudsmid

Hij vindt het belangrijk dat alle collega’s werken in een omgeving waarin zij zich fijn voelen. Een glazen wand biedt zicht op het goudsmidatelier, waar reparaties worden uitgevoerd en in opdracht nieuwe sieraden worden vervaardigd. ‘We nemen de tijd om tot een uniek en persoonlijk ontwerp te komen’, vertelt Henk. 

In de winkel staat ook een horlogewerkbank waarachter hij zelf met regelmaat plaatsneemt voor het repareren van uurwerken. Op de vakschool in Schoonhoven leerde hij zijn vrouw Wieke kennen. ‘Er is een groeiende belangstelling voor het ambacht en daarom maken we het vakmanschap graag zichtbaar.’

Bron

Het Nederlandse sieradenmerk Bron heeft een eigen corner. Henk: ‘Deze juwelen met kleurstenen moet je echt met eigen ogen zien. Toermalijn bijvoorbeeld komt in vele variëteiten. Het is ook mogelijk om op basis van losse stenen een uniek sieraad te laten maken.’ 

Nieuwe aanwinsten in de collectie zijn het Deense sieradenmerk Georg Jensen, dat tevens een lifestylecollectie heeft met schemerlampen, kandelaars en vazen, de gouden sieraden van Ole Lynggaard – nog zo’n mooi Deens merk – en de exclusieve horloges van Baume et Mercier. 

Binnenweg 11 | Heemstede

023-5477077 | www.vanvelthovenjuweliers.nl

 

Naar het overzicht

AlpinerX Alive: de eerste smartwatch van Alpina voor sportieve stedelingen

Een stijlvol, connected horloge dat zich inzet voor een goed doel! De opvolger van het eerste Zwitserse connected sporthorloge wordt op... Lees meer »

Kroon op het werk

Goudsmederij en juwelier Arnold van Dodewaard Kroon op het werk Goudsmederij en juwelier Arnold van Dodewaard verhuisde begin mei naar het... Lees meer »

Choices by DL: internationaal succes

Tien jaar geleden studeerde Debora Huisman-Leeser cum laude af aan het Amsterdam Fashion Institute met haar eigen juwelenmerk Choices by... Lees meer »

Donna d'oro

Als dochter van een man die juwelen ontwierp, zet ontwerpster Laura Bicego van het juwelenmerk Nanis goud volledig naar haar eigen hand.... Lees meer »

Stijlvolle metamorfose bij Van Velthoven Juweliers

Na een grootscheepse verbouwing beschikt Van Velthoven Juweliers in Heemstede over twee keer zoveel winkeloppervlakte. ‘We krijgen veel... Lees meer »

BIGLI viert jubileum met Limited Edition

Het Belgische juwelenmerk BIGLI viert dit jaar z’n 20ste verjaardag in het vak. Laurence en Thierry, de bezielers achter BIGLI, willen dit... Lees meer »

Addy van den Krommenacker presenteert nieuwe juwelencollectie

Op de dag dat ’s-Hertogenbosch het Jeroen Bosch-jaar afsloot, lanceerde Addy van den Krommenacker in RAI Amsterdam zijn juwelenlijn Bosch... Lees meer »

InTu jewelry presenteert najaarscollectie

InTu jewelry komt dit najaar met een sprankelende nieuwe collectie. Het exclusieve merk met handgemaakte sieraden brengt dit najaar naast... Lees meer »