Stijlvolle metamorfose bij Van Velthoven Juweliers

 

Na een grootscheepse verbouwing beschikt Van Velthoven Juweliers in Heemstede over twee keer zoveel winkeloppervlakte. ‘We krijgen veel complimenten. Klanten zijn verrast hoeveel ruimte het pand biedt en vinden de kleuren mooi op elkaar afgestemd.’

Het interieur is een mix van klassieke en moderne elementen. De wanden zijn voorzien van een betonlook, de houten vloer is gelegd in een zogenaamd Hongaars puntpatroon en alle wandkasten zijn op maat gemaakt. Er staan boeken in over sieraden en horloges, naast oude klokken en een antieke diamantslijper. Achter de zwart gemoffelde stalen pui is ruimte gecreëerd om rustig te zitten met klanten. 

Voor het ontwerp werkte Van Velthoven Juweliers samen met Hendrix en Versteeg. ‘Valerie Hendrix kennen we al langer, zij werkte hiervoor als vertegenwoordiger van sieradenmerk Bron’, vertelt Henk van Velthoven. ‘Vorig jaar maakten we met ons hele team, bestaande uit zeven gediplomeerde goudsmeden en juweliers, een moodboard. De kleuren en materialen komen precies overeen met wat we toen bedacht hebben.’ 

Eigen goudsmid

Hij vindt het belangrijk dat alle collega’s werken in een omgeving waarin zij zich fijn voelen. Een glazen wand biedt zicht op het goudsmidatelier, waar reparaties worden uitgevoerd en in opdracht nieuwe sieraden worden vervaardigd. ‘We nemen de tijd om tot een uniek en persoonlijk ontwerp te komen’, vertelt Henk. 

In de winkel staat ook een horlogewerkbank waarachter hij zelf met regelmaat plaatsneemt voor het repareren van uurwerken. Op de vakschool in Schoonhoven leerde hij zijn vrouw Wieke kennen. ‘Er is een groeiende belangstelling voor het ambacht en daarom maken we het vakmanschap graag zichtbaar.’

Bron

Het Nederlandse sieradenmerk Bron heeft een eigen corner. Henk: ‘Deze juwelen met kleurstenen moet je echt met eigen ogen zien. Toermalijn bijvoorbeeld komt in vele variëteiten. Het is ook mogelijk om op basis van losse stenen een uniek sieraad te laten maken.’ 

Nieuwe aanwinsten in de collectie zijn het Deense sieradenmerk Georg Jensen, dat tevens een lifestylecollectie heeft met schemerlampen, kandelaars en vazen, de gouden sieraden van Ole Lynggaard – nog zo’n mooi Deens merk – en de exclusieve horloges van Baume et Mercier. 

Binnenweg 11 | Heemstede

023-5477077 | www.vanvelthovenjuweliers.nl

 

Geschreven op

Naar het overzicht

De gouden formule

Zelfs de meest noeste juwelen hebben soms wat onderhoud nodig. Dat geldt ook voor Schaap en Citroen. Het toonaangevende juweliershuis blijft... Lees meer »

Design voor sterke karakters

Rodrigo Otazu (Mister O) werkte samen met modeontwerpers Alexander McQueen, Jean Paul Gaultier en Christian Lacroix. Ook ‘sierde’ hij wereldsterren... Lees meer »

Exclusieve sieraden die schitteren

Edelsmeden Watze en Simone van der Wal maken exclusieve, kwalitatief hoogwaardige sieraden. Hun winkel in het Friese Joure is een walhalla... Lees meer »

Nooit tijd genoeg

Wybe van der Gang maakt zijn horloges zoals Porsche zijn auto’s bouwt: industriële normen in het hele proces van ontwerp tot productie,... Lees meer »

Honderd procent ambachtelijk

Alle sieraden die edelsmeden Watze en Simone van der Wal maken, zijn uniek. Hun winkel in het Friese Joure is een walhalla vol prachtige,... Lees meer »

Zilver juwelier

Online juwelier voor sieraden, geboortecadeaus, zilverwerk en zilver bestek. Gouden en zilveren sieraden van bekende sieradenmerken Ei-hangers... Lees meer »

Bron Jewelry: City Garden

Steden zijn niet meer wat ze geweest zijn… En dat is maar goed ook! Stadsbewoners laten in toenemende mate de natuur binnen en dat zorgt... Lees meer »

Jarrèl Exclusive Jewelry presenteert Lucca collectie

Jarrèl Exclusive Jewelry is een uniek merk met een al even uniek verhaal dat teruggaat tot 1974, toen de oprichtster van Jarrèl besloot... Lees meer »

Zilver.nl: Voor al uw persoonlijke cadeaus!

Prachtige ringen van Christian Bauer in geelgoud en witgoud met briljanten. Prijzen vanaf €1195,= Combineer zoals je wilt met horloge, stenen,... Lees meer »

Sieraden met pure vormen

In een monumentaal pand in het Friese Joure, bevindt zich de winkel annex atelier van goudsmeden Watze en Simone van der Wal. Het contrast... Lees meer »