Donna d'oro

Als dochter van een man die juwelen ontwierp, zet ontwerpster Laura Bicego van het juwelenmerk Nanis goud volledig naar haar eigen hand. Letterlijk, want ze smeedt het tot vormen die doen denken aan dansende regendruppels of transformeert het tot een stevige armband die met een simpel handgebaar tot een soepel collier uiteenvalt. Zeer herkenbaar is de met de hand geborstelde matte finish.

Het juwelenmerk Nanis is in 1990 opgericht door de Italiaanse Laura Bicego en haar man Piero Marangon. Laura komt net als haar man uit een familie van juwelenmakers en woont met haar familie in Vicenza in de buurt van Venetië. Daar vindt ze genoeg inspiratie voor de juwelen die ze volgens haar ontwerpt ‘van vrouw tot vrouw’. Het mooiste geschenk voor haar is dat vrouwen gaan stralen door het dragen van haar juwelen.

nanis2

Inspiratie
Een film van Fellini, een bloem, een zijden jurk of het landschap van haar jeugd. Inspiratie vindt Laura Bicego overal. Haar collectie ‘Dancing in the rain’ is bijvoorbeeld ontstaan uit het gevoel van frisheid dat de natuur heeft na een regenbui. De blauwe lucht, schone lakens die in de wind wapperen. Ze zijn allemaal terug te vinden in roze opalen, ronde aquamarijnen stenen en goudgele ballen.

‘Dancing in the rain’ is één van de collecties die Saffier Juweliers in Rijssen in huis heeft. Aslan Citgez ontmoette de Italiaanse ontwerpster enkele jaren geleden en was direct onder de indruk van het merk. ‘Het lijkt in geen enkel opzicht op de collecties die we al in huis hebben. De sieraden van Laura zijn bijzonder, apart en zeer draagbaar. Ze ontwerpt vanuit zichzelf en weet dat een sieraad prettig moet zitten. Zo zijn de oorbellen van haar heel licht in gewicht, zeer exclusief en toch betaalbaar.’

Hoogstandje
Echt in het oog springend is natuurlijk haar lijn ‘Transformista’. Technisch een hoogstandje omdat de sluitingen zo zijn gesmeed dat ze in de armband verbonden ogen, terwijl ze in een oogwenk uit elkaar vallen wanneer deze armband zich tot een collier transformeert. Laura creëert dan ook met haar handen. Direct vanuit het goud. Haar gevoel voor het materiaal is terug te zien in de op het oog zeer organische vormen van haar ontwerpen. Haar spontaniteit en charme staan model voor datgene wat zij zo graag op anderen overbrengt. ‘Ze is echt een beetje extravagant en draagt soms drie colliers over elkaar, maar het staat haar allemaal fantastisch. Het is nooit over the top’, vertelt Aslan Citgez enthousiast.

Emoties
Die natuurlijke vrouwelijkheid is ook terug te zien in de lijn ‘Ipanema’. Die vertegenwoordigt volgens de ontwerpster de geur van zeezout dat door de golven wordt verspreid. ‘Het gevoel dat je op een zeilboot krijgt als de wind door je haren waait en je naar de horizon brengt waar het blauw van de zee en de lucht elkaar omhelzen.’ Het zijn precies deze emoties in een sieraad die veel vrouwen wereldwijd herkennen.

www.saffierjuwelier.nl

nanis

Geschreven op

Naar het overzicht

Zilver.nl: Voor al uw persoonlijke cadeaus!

Prachtige ringen van Christian Bauer in geelgoud en witgoud met briljanten. Prijzen vanaf €1195,= Combineer zoals je wilt met horloge, stenen,... Lees meer »

Sieraden met pure vormen

In een monumentaal pand in het Friese Joure, bevindt zich de winkel annex atelier van goudsmeden Watze en Simone van der Wal. Het contrast... Lees meer »

Zilver

EXCELLENT JEWELRY 14 karaats gouden ringen met briljant en € 2.125 via www.zilver.nl Julie Julsen biocolor horloge met rose verguld stalen... Lees meer »

Een nieuwe norm vraagt om een nieuwe vorm: Sieraden van Marc Lange

Een sieraad is zoveel meer dan enkel een accessoire. Het is het perfecte cadeau voor jezelf of een ander. Juist in deze surrealistische... Lees meer »

Nieuw en luxe zwaard voor Grutte Pier in 500ste sterfjaar

Precies 500 jaar na zijn dood heeft Grutte Pier er een nieuw zwaard bij. Meestergoudsmid Watze van der Wal uit Joure vervaardigde een exacte... Lees meer »

AlpinerX Alive: de eerste smartwatch van Alpina voor sportieve stedelingen

Een stijlvol, connected horloge dat zich inzet voor een goed doel! De opvolger van het eerste Zwitserse connected sporthorloge wordt op... Lees meer »

Kroon op het werk

Goudsmederij en juwelier Arnold van Dodewaard Kroon op het werk Goudsmederij en juwelier Arnold van Dodewaard verhuisde begin mei naar het... Lees meer »

Choices by DL: internationaal succes

Tien jaar geleden studeerde Debora Huisman-Leeser cum laude af aan het Amsterdam Fashion Institute met haar eigen juwelenmerk Choices by... Lees meer »

Donna d'oro

Als dochter van een man die juwelen ontwierp, zet ontwerpster Laura Bicego van het juwelenmerk Nanis goud volledig naar haar eigen hand.... Lees meer »

Stijlvolle metamorfose bij Van Velthoven Juweliers

Na een grootscheepse verbouwing beschikt Van Velthoven Juweliers in Heemstede over twee keer zoveel winkeloppervlakte. ‘We krijgen veel... Lees meer »