Donna d'oro

Als dochter van een man die juwelen ontwierp, zet ontwerpster Laura Bicego van het juwelenmerk Nanis goud volledig naar haar eigen hand. Letterlijk, want ze smeedt het tot vormen die doen denken aan dansende regendruppels of transformeert het tot een stevige armband die met een simpel handgebaar tot een soepel collier uiteenvalt. Zeer herkenbaar is de met de hand geborstelde matte finish.

Het juwelenmerk Nanis is in 1990 opgericht door de Italiaanse Laura Bicego en haar man Piero Marangon. Laura komt net als haar man uit een familie van juwelenmakers en woont met haar familie in Vicenza in de buurt van Venetië. Daar vindt ze genoeg inspiratie voor de juwelen die ze volgens haar ontwerpt ‘van vrouw tot vrouw’. Het mooiste geschenk voor haar is dat vrouwen gaan stralen door het dragen van haar juwelen.

nanis2

Inspiratie
Een film van Fellini, een bloem, een zijden jurk of het landschap van haar jeugd. Inspiratie vindt Laura Bicego overal. Haar collectie ‘Dancing in the rain’ is bijvoorbeeld ontstaan uit het gevoel van frisheid dat de natuur heeft na een regenbui. De blauwe lucht, schone lakens die in de wind wapperen. Ze zijn allemaal terug te vinden in roze opalen, ronde aquamarijnen stenen en goudgele ballen.

‘Dancing in the rain’ is één van de collecties die Saffier Juweliers in Rijssen in huis heeft. Aslan Citgez ontmoette de Italiaanse ontwerpster enkele jaren geleden en was direct onder de indruk van het merk. ‘Het lijkt in geen enkel opzicht op de collecties die we al in huis hebben. De sieraden van Laura zijn bijzonder, apart en zeer draagbaar. Ze ontwerpt vanuit zichzelf en weet dat een sieraad prettig moet zitten. Zo zijn de oorbellen van haar heel licht in gewicht, zeer exclusief en toch betaalbaar.’

Hoogstandje
Echt in het oog springend is natuurlijk haar lijn ‘Transformista’. Technisch een hoogstandje omdat de sluitingen zo zijn gesmeed dat ze in de armband verbonden ogen, terwijl ze in een oogwenk uit elkaar vallen wanneer deze armband zich tot een collier transformeert. Laura creëert dan ook met haar handen. Direct vanuit het goud. Haar gevoel voor het materiaal is terug te zien in de op het oog zeer organische vormen van haar ontwerpen. Haar spontaniteit en charme staan model voor datgene wat zij zo graag op anderen overbrengt. ‘Ze is echt een beetje extravagant en draagt soms drie colliers over elkaar, maar het staat haar allemaal fantastisch. Het is nooit over the top’, vertelt Aslan Citgez enthousiast.

Emoties
Die natuurlijke vrouwelijkheid is ook terug te zien in de lijn ‘Ipanema’. Die vertegenwoordigt volgens de ontwerpster de geur van zeezout dat door de golven wordt verspreid. ‘Het gevoel dat je op een zeilboot krijgt als de wind door je haren waait en je naar de horizon brengt waar het blauw van de zee en de lucht elkaar omhelzen.’ Het zijn precies deze emoties in een sieraad die veel vrouwen wereldwijd herkennen.

www.saffierjuwelier.nl

nanis

Geschreven op

Naar het overzicht

Broches met Parijse flair

Edelstenen vormen het kloppende hart van het Nederlandse sieradenmerk Bron Jewelry. ‘Deze cadeautjes van de natuur vervelen nooit en hun... Lees meer »

Met liefde gemaakt

Christine de Vogel is een creatieve denkster. Of het nu gaat om unieke sieraden, kunstzinnige objecten of fotografie. ‘Ik probeer te werken... Lees meer »

Echte vrouwenversierders

De etalage van een prachtig pand aan de Bloemendaalseweg kun je niet gedachteloos voorbijlopen; er liggen beeldschone sieraden. Het zijn... Lees meer »

Schitterend zilver

Van antiek zilver tot trendy zilveren sieraden, bij Zilver.nl geldt altijd een prettige prijs-kwaliteitsverhouding én wordt alles met zorg... Lees meer »

Een sieraad voor het leven

Op de hoek van ‘het oudste en mooiste straatje’ van Amersfoort is Edelsmederij Kircher Schmuck te vinden. Meestergoudsmid Kerstin Kircher... Lees meer »

De gouden formule

Zelfs de meest noeste juwelen hebben soms wat onderhoud nodig. Dat geldt ook voor Schaap en Citroen. Het toonaangevende juweliershuis blijft... Lees meer »

Design voor sterke karakters

Rodrigo Otazu (Mister O) werkte samen met modeontwerpers Alexander McQueen, Jean Paul Gaultier en Christian Lacroix. Ook ‘sierde’ hij wereldsterren... Lees meer »

Exclusieve sieraden die schitteren

Edelsmeden Watze en Simone van der Wal maken exclusieve, kwalitatief hoogwaardige sieraden. Hun winkel in het Friese Joure is een walhalla... Lees meer »

Nooit tijd genoeg

Wybe van der Gang maakt zijn horloges zoals Porsche zijn auto’s bouwt: industriële normen in het hele proces van ontwerp tot productie,... Lees meer »

Honderd procent ambachtelijk

Alle sieraden die edelsmeden Watze en Simone van der Wal maken, zijn uniek. Hun winkel in het Friese Joure is een walhalla vol prachtige,... Lees meer »