AlpinerX Alive: de eerste smartwatch van Alpina voor sportieve stedelingen

Een stijlvol, connected horloge dat zich inzet voor een goed doel! De opvolger van het eerste Zwitserse connected sporthorloge wordt op 3 mei gepresenteerd tijdens een online- campagne. Het uurwerk met nieuwe functies en een nieuwe technologie kan tot 2 juni worden gepersonaliseerd dankzij de interactieve configurator die maar liefst 1.500 verschillende ontwerpen biedt. Het horloge is uitgevoerd met een geïntegreerde hartslagmonitor, geïntegreerde GPS-tracking, een nieuw digitaal scherm met hoge resolutie en een personal trainer! Voor elk gekocht model wordt 25 euro gedoneerd aan de non-profit stichting Wings for Life van Red Bull die zich inzet om een remedie tegen ruggenmergletsel te vinden.

In 2018 lanceerde Alpina de AlpinerX Smart Outdoors op Kickstarter. Dit innovatieve initiatief bracht de sportieve community samen en bood iedereen de mogelijkheid om een eigen, uniek uurwerk te ontwerpen met 11.000 mogelijke configuraties. Het resultaat? Er werden drieduizend individueel ontworpen horloges geleverd en de vier bestverkopende designs werden gebruikt voor de AlpinerX Smart Outdoors-collectie. Het toppunt van ‘Swiss Made’!

Alive!

Vandaag begint een nieuw hoofdstuk: dat van de AlpinerX Alive. Voordat het uurwerk officieel wordt gelanceerd, besloot Alpina om het nieuwe model, uitgevoerd met een nieuwe expertise, online beschikbaar te stellen voor de voorverkoop. Gezien de omstandigheden wereldwijd konden liefhebbers dankzij deze optie thuisblijven en een horloge aanschaffen waarmee ze na de crisis weer aan hun sportroutine kunnen beginnen.

Van 28 maart tot 30 april gaf Alpina leden van haar community de kans om hun eigen AlpinerX Alive te personaliseren met een online configurator die meer dan 1.500 mogelijke designs biedt en die beschikbaar is op de speciale website van de AlpinerX Alive. En als beloning voor zoveel creativiteit werd elk uniek gecreëerd model verkocht met 50% korting op de verkoopprijs.

Op 3 mei worden de AlpinerX Alive en zijn online configurator officieel gelanceerd voor een groter publiek. De steeds groter wordende community van ‘alpinisten’ kan het horloge tot 2 juni personaliseren en daarvoor kiezen uit een breed scala van kleuren en materialen. Zo beslissen ze zelf of ze een model met een sportieve of klassieke look willen. De eerste 700 bestelde horloges krijgen 50% korting op de verkoopprijs. Daarna neemt deze aanbieding, bij toename van het aantal verkochte horloges, geleidelijk af.

De officiële AlpinerX Alive-collectie van Alpina bestaat uit 6 modellen en ligt vanaf augustus in de winkel. De configuraties die tot 2 juni beschikbaar zijn, kunnen exclusief worden uitgevoerd met de configurator, daarom zijn deze horloges voorzien van unieke combinaties.

 Een lawine aan nieuwe functies

De nieuwe AlpinerX Alive vertegenwoordigt een kwalitatieve verbetering in de wereld van connected sporthorloges. Het is een gloednieuwe smartwatch voor sportief ingestelde personen. Alpina heeft nieuwe functies ontwikkeld om hen te ondersteunen in het dagelijks professioneel leven, hun welzijn en bij hun sportieve activiteiten. 

De nieuwe AlpinerX Alive wordt gekenmerkt door een volledige integratie van nieuwe functies. De eerste functie is de geïntegreerde hartslagmonitor sensor, ontwikkeld door Philips. De hartslag wordt nu rechtstreeks rond de pols van de drager gemeten, met behulp van een geavanceerde technologie.

Nieuw aan de AlpinerX Alive is ook de geïntegreerde GPS: het afgelegde parcours of de wandeling van de gebruiker kan - samen met de hartslag - met behulp van de app worden getraceerd.

Voor het eerst worden deze functies weergegeven op een volledig nieuw AMOLED-touch screen met hoge resolutie. Dankzij de analoge en digitale interface is de AlpinerX-ervaring intuïtiever, sneller en interactiever, ongeacht de trainingsomstandigheden. Het horloge is nu uitgerust met een oplaadbare batterij met een levensduur tot zeven dagen. 

Een personal trainer om de pols

En dat is nog niet alles! De AlpinerX Alive biedt nog meer functies, zoals het meten van de ademhaling, de VO2 max en hydratatie: alles wat essentieel is voor het welzijn en de sportactiviteiten van de drager.

Om oefeningen aan te passen aan de desbetreffende dag en aan de lichamelijke conditie van de gebruiker, is de AlpinerX Alive ook uitgevoerd met weersinformatie en een Dynamic Coach. Deze gepersonaliseerde, virtuele assistent biedt een scala aan oefeningen gelinkt aan prestaties, slaap- en gegevensanalyse van de gebruiker en geeft advies om het dagelijks leven en de sportprestaties te verbeteren. Deze gegevens worden vervolgens verzameld, geanalyseerd en samengevat in de Alpina Smartwatch app die gratis op iOS en Android kan worden gedownload.

De nieuwe functies vormen een aanvulling op de eeuwige kalender, GMT, chronograaf, slaap- en fitnesstracker en gepersonaliseerde berichten.

Ontworpen voor het dagelijks leven

De horlogekast van 45 mm doorsnede is verkrijgbaar in twee versies: marineblauwe glasvezel (995 CHF) of roestvrij staal (1295 CHF). Het is mogelijk om de horlogeband, de wijzers en de wijzerplaat te kiezen en te combineren, daardoor is dit het perfecte alledaagse horloge voor atleten en alle anderen die sportief ingesteld zijn.

De AlpinerX community kan communiceren via de speciale AlpinerX Alive website en zo feedback, likes en voorkeuren delen en vragen stellen aan het merk in Genève. Een gloednieuwe interactieve ervaring voor het merk en zijn community. 

Een verbonden uurwerk dat zich inzet voor een goed doel

Met de lancering van het uurwerk heeft Alpina er voor gekozen om een goed doel te steunen dat het merk na aan het hart ligt: ruggenmergonderzoek, geleid door de non-profit stichting Wings For Life, mede opgericht door Dietrich Mateschitz, de oprichter van Red Bull. Voor elke AlpinerX Alive die tussen 3 mei en 2 juni wordt gekocht, wordt 25 euro gedoneerd aan Wings for Life om slachtoffers van ernstig rugletsel te helpen. Veel slachtoffers zijn gehandicapt geraakt en Wings For Life zet zich in om hen te helpen.

Alpina is ook betrokken bij de wereldwijde race Wings For Life Run, bedoeld om geld in te zamelen voor de gelijknamige stichting. Sinds 2014 wordt de race tijdens het eerste weekend in mei tegelijkertijd in vele landen ter wereld gehouden. De 2020-editie is weliswaar geannuleerd, maar Alpina steunt de race nog steeds door een bedrag te doneren en blijft de officiële sponsor van het evenement.

 

*Aanbieding met uitzondering van de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Japan.

Geschreven op

Naar het overzicht

Liefdevolle kunstwerkjes | Phie Jewels

Inspirerende ondernemer De ontwerpen van sieradenontwerpster Sophie Jong zijn bijzonder en nergens mee te vergelijken. De vraag naar handgemaakte... Lees meer »

Broches met Parijse flair

Edelstenen vormen het kloppende hart van het Nederlandse sieradenmerk Bron Jewelry. ‘Deze cadeautjes van de natuur vervelen nooit en hun... Lees meer »

Met liefde gemaakt

Christine de Vogel is een creatieve denkster. Of het nu gaat om unieke sieraden, kunstzinnige objecten of fotografie. ‘Ik probeer te werken... Lees meer »

Echte vrouwenversierders

De etalage van een prachtig pand aan de Bloemendaalseweg kun je niet gedachteloos voorbijlopen; er liggen beeldschone sieraden. Het zijn... Lees meer »

Schitterend zilver

Van antiek zilver tot trendy zilveren sieraden, bij Zilver.nl geldt altijd een prettige prijs-kwaliteitsverhouding én wordt alles met zorg... Lees meer »

Een sieraad voor het leven

Op de hoek van ‘het oudste en mooiste straatje’ van Amersfoort is Edelsmederij Kircher Schmuck te vinden. Meestergoudsmid Kerstin Kircher... Lees meer »

De gouden formule

Zelfs de meest noeste juwelen hebben soms wat onderhoud nodig. Dat geldt ook voor Schaap en Citroen. Het toonaangevende juweliershuis blijft... Lees meer »

Design voor sterke karakters

Rodrigo Otazu (Mister O) werkte samen met modeontwerpers Alexander McQueen, Jean Paul Gaultier en Christian Lacroix. Ook ‘sierde’ hij wereldsterren... Lees meer »

Exclusieve sieraden die schitteren

Edelsmeden Watze en Simone van der Wal maken exclusieve, kwalitatief hoogwaardige sieraden. Hun winkel in het Friese Joure is een walhalla... Lees meer »

Nooit tijd genoeg

Wybe van der Gang maakt zijn horloges zoals Porsche zijn auto’s bouwt: industriële normen in het hele proces van ontwerp tot productie,... Lees meer »