Vragenvuur: Karel Klosse van hotel De Echoput

Karel Klosse (31) is de man achter hotel-restaurant de Echoput in Apeldoorn. Hij treedt in de voetsporen van zijn vader, die ook bekendheid geniet als smaakprofessor. Karel Klosse zwaait samen met zijn vriendin Diana Lodewijkx de scepter over het bekende etablissement.

Geboren: 2 september 1986 in Apeldoorn

Woonplaats: Hoog-Soeren

Partner: Diana Lodewijkx (35 jaar)

Bos of Stad: Dat is lastig kiezen. Ik heb vijf jaar lang met heel veel plezier in de binnenstad van Den Bosch gewoond, maar na de overname van de Echoput bewust gekozen voor het wonen in een klein dorp in het bos. Door ons werk zijn we de hele dag omringd door mensen en dan is het heerlijk thuis de natuur op te zoeken.

Muziek: Ik houd van jazz en lichte pop en speel zelf piano. Ik ga graag naar Jazzfestivals en vind het jammer dat Jazz in the Woods in Apeldoorn al twee jaar achter elkaar niet is doorgegaan. Volgens mij omdat ze de begroting niet rond kregen.

Film: Films met een origineel of bijzonder concept In Time bijvoorbeeld. Die gaat erover hoe de wereld er over twintig jaar uit zou zien wanneer niet alles meer om geld, maar om tijd draait. Als je veel tijd hebt, ben je onsterfelijk. Zoiets intrigeert mij.

Boek: Vroeger zei ik altijd: Ik vind letters wel mooi, maar niet te veel bij elkaar. Totdat iemand tegen me zei dat leaders readers zijn. Nu lees ik vooral boeken op het gebied van management en persoonlijke ontwikkeling. Op dit moment Good to Great van Jim Collin. Een boek over bedrijven die een enorme ontwikkeling hebben doorgemaakt waarbij ze worden vergeleken met bedrijven die met dezelfde kansen en resources zijn begonnen en die ontwikkeling niet hebben doorgemaakt.

Sport: Ik tennis graag. Vroeger ook in Apeldoorn. Dat wil ik nu weer oppakken. Sport vind ik vooral leuk als er een spelelement in zit. Ik houd bijvoorbeeld minder van fitness en hardlopen.

Waar geniet je van in Apeldoorn: Van de mooie festivals. Zoals het klassieke autofestival op Paleis het Loo of het Openlucht Filmfestival in stadspark Berg en Bos.

Favoriete App: Ik probeer de telefoon niet te belangrijk te laten zijn. Wel hebben we met alle medewerkers binnen het bedrijf een Facebookgroep. Dan vind ik het heel leuk om te lezen dat iemand vanaf het vakantieadres een foto van een bak kwark post en vertelt dat ze ons mist.

Favoriete restaurant: Mag dat ook de Echoput zijn? Anders Scandinavische restaurants. Door het gebruik van wild en dezelfde producten uit de natuur hebben wij veel gemeen met deze keuken.

Stijl: Overwegend klassiek ben ik bang al draag ik geen pakken. Ik heb alleen overhemden en waar het kan, probeer ik iets geks te doen met pochetjes, sokken of een stropdas.

Favoriete winkel:  Twee jongens zijn onlangs de winkel Hopdonders begonnen in Apeldoorn. Een winkel voor speciaalbieren. Los van dat ik van bijzondere smaken houd, vind ik het gaaf hoe deze jongens met passie gaan staan voor een product.

Smoothie of wijn: Als ik nu zou zeggen smoothie zou ik ongeloofwaardig zijn, want ik houd er erg van gezellig een wijntje drinken. Wel zijn we in onze eigen bar veel bezig met vruchten- en groentesappen en gefermenteerde sappen.

Favoriete gerecht: Ik ben gek op houtduif, op de verfijnde gevogeltesmaak daarvan.

Hobby’s: Ik vind het tof om met het interieur bezig te zijn en ga graag naar antiekbeurzen. Laatst nog heb ik een mooie opgezette goudfazant gevonden. Die staat nu thuis op de drankentrolley. Ook heb ik een oldtimer.

Grootste ergernis: Dat ik in onze regio soms merk dat de belevenis  niet klopt. Dan kom je bij een restaurant in het bos en staan bijvoorbeeld naast carpaccio, zalm en dergelijke op het menu. Dat snap ik echt niet.

Wat mis je in Apeldoorn: Qua winkels en festivals hebben we eigenlijk alles. Wat ik vooral mis is een duidelijke koers. Waar staat Apeldoorn voor? Eerst waren we de groenste stad van Nederland, daarna roze stad en daarna weer koningsstad. Dat laatste ligt denk ik het meest voor de hand. Wij hebben Paleis het Loo en veel statige huizen uit die tijd. We mogen best trots zijn op Apeldoorn en onze Koninklijke roots.

Favoriete plek in Apeldoorn: Dan kies ik voor Paleis het Loo. Als we dan toch koningsstad zijn, ligt dat het meest voor de hand.

Dieptepunt: Dat ik twee jaar geleden een hartstilstand kreeg.

Spijt: Dat heb ik van heel veel dingen. Elke dag eigenlijk wel, dat ik me weer heb laten verleiden door drukte. Dat ik weer dacht dat al die afspraken in mijn agenda pasten. Onlangs heb ik gelezen dat drukte eigenlijk de meest gemakkelijke weg is.

Wens: Er echt willen zijn voor anderen. Ik verlang niet persé naar rust, maar wil niet dat drukte gaat ten koste van echte contacten.

Trots op: Op mijn team. Op het product dat we neer hebben gezet. Als ik dan in de enquêtes van gasten teruglees welke waardering ze daarover uitspreken.

Voorbeeld: Mijn opa Jaap als het gaat om een stukje gastvrijheid. Hij kon het presteren om tegen gasten te zeggen dat ze bij hem thuis mochten zitten als er op dat moment even geen tafel meer was. Mijn vader omdat hij zich in smaak heeft verdiept en daar een mega expertise in heeft opgebouwd.  

Camping of vijfsterrenhotel: Dat maakt volgens mij niet uit. Het gaat meer om de beleving. Laatst waren we op bezoek bij vrienden in Bosnië. We keken onze ogen uit. Die natuur daar is zo mooi. We bedachten hoe leuk het zou zijn om een oude kamper te kopen. Maar ook in een vijfsterrenhotel met roomservice kan ik me heel prettig voelen.

Familie of vrienden: Voor mij voelen mijn vrienden als familie en mijn familie als vrienden.

U of jij: Elke keer als iemand van het personeel me aanspreekt met u, krijg ik de neiging om hem of haar te negeren. Jij dus.

Jaguar of Volvo: Dat is een lastige. Als ik echt veel kratten of iets dergelijks moet vervoeren, kies ik voor mijn Volvo, maar als geld geen issue zou zijn zou ik een mooie Jaguar bij Van Mossel in Apeldoorn bestellen.

Geplaatst op

Naar het overzicht

Wheels Mariënwaerdt | Concours d’Elegance

13, 14 en 15 september 2024 Where history meets the future Na 3 succesvolle edities op Paleis Soestdijk zal Wheels met het Concours d’Elegance... Lees meer »

Pitch & Putt

Als wij het hebben over een kleinere versie van een golfbaan aan de zuidoost kant van Leeuwarden, weet jij dan waar we het over hebben?... Lees meer »

Biercafé de Markies

Midden in het culturele centrum van Leeuwarden runnen sinds 2005 Menno en Michelle speciaalbier café De Markies. Het is een toonaangevend... Lees meer »

Een culinair paradijs

Wie aan Aruba denkt, komt al gauw uit op de mooiste stranden, het perfecte klimaat en de vriendelijkste locals. Maar wist je dat het ‘One... Lees meer »

Race mee in de F1

Niet eerder was de Formule 1 zó populair in Nederland als nu. Met zestig high end race simulatoren geeft Racesquare bezoekers een beleving... Lees meer »

De avontuurlijkste stedentrip ter wereld

Wat maakt een stedentrip succesvol? Goed eten, boeiende musea, unieke boetieks en gastvrije locals? Maar, wat als je daar ook nog avontuur... Lees meer »

Sterrenhotel met passie voor service

De Nederlander Michel Wichman runt al jaren het populaire sterrenhotel Spitzhorn in het Zwitserse Saanen-Gstaad. Het hele jaar door, nu... Lees meer »

Culinair & Creatief

Restaurant 273 is een nieuw culinair restaurant, dat haar deuren opent in het centrum van Utrecht. Chef-kok én eigenaar Tommy den Hartog... Lees meer »

Het bruist weer in Kasteel Kerckebosch

Met een orangerie waarin ze het restaurant en de Bistoria combineren, hebben Ingmar Sloothaak en Hans van Triest een bouwwerk neergezet... Lees meer »

Voor de rijken der aarde

In het bruisende hart van Amsterdam heeft het ultraluxe boutiquehotel TwentySeven zijn deuren geopend. Het exceptionele hotel telt zestien... Lees meer »

Sprookjeskasteel opent deuren

Vanuit de torenkamer kijk je weliswaar over het bomendek uit op de skyline van Den Haag, verder ligt Kasteel de Wittenburg volledig verscholen... Lees meer »

Vragenvuur: Karel Klosse van hotel De Echoput

Karel Klosse (31) is de man achter hotel-restaurant de Echoput in Apeldoorn. Hij treedt in de voetsporen van zijn vader, die ook bekendheid... Lees meer »