Sinatra & Friends on tour in Nederland

"Welcome back Frank" schrijft Carole Clark op de Facebook site van Stephen Triffitt. En zij is niet de enige. "He really does sound exactly like Frank Sinatra" betuigt het Engelse The Guardian. En zo zijn er letterlijk hondderduizenden die zich terug in de tijd hebben gewaand dankzij Stephen Triffitt de beste Sinatra vertolker maakt die er is. "Swings the Francis Albert songbook to perfection" kopt The Stage dan ook. En daarmee stop het niet. Triffitt is bovendien het evenbeeld van Ol’ Blue Eyes. Na uitverkochte tours over de hele wereld, komt deze weergaloze show nu voor een 7-tal voorstellingen in januari 2017 eindelijk naar Nederland.

Op 12 december 2015 zou Frank Sinatra zijn 100e verjaardag hebben gevierd. Om deze mijlpaal te vieren brengt Sinatra & Friends een ode aan The Voice en zijn muziek met de tour ‘Celebrating 100 years of Frank Sinatra’.

Wie aan Frank Sinatra denkt, denkt natuurlijk aan zijn zoetgevooisde stem en zijn enorme oeuvre, waarvan vele songs zijn gaan behoren tot de zgn. American standards. Denk bijvoorbeeld aan ‘My Way’, ‘New York, New York’ of ‘Strangers in the Night’. Maar Frank Sinatra roept ook de associatie op met showbizz, nachtclubs, prachtige vrouwen, zijn filmwerk, drank, sigaretten, glitter&glamour en niet te vergeten zijn Rat Pack vrienden, Sammy David jr. en Dean Martin.

Het zijn dan ook precies die vrienden die de avondvullende show Celebrating 100 years of Frank Sinatra brengen: George Daniel Long al Sammy Davis jr. en Mark Adams als Dean Martin samen met Stephen Triffitt als Frank Sinatra.

“May you live to be 100 and may the last voice you hear be mine” - Frank Sinatra

De drie zangers uit Engeland staan al meer dan 14 jaar samen op het podium en hebben over de hele wereld getourd. Ja, óók in Amerika waar ze bejubeld worden als dé vertolkers van deze legendarische artiesten. "Stephen Triffitt embodies Sinatra’s assurance of craft and style, and his resemblance is uncanny. Having made a career playing Sinatra, Triffitt nails the phrasing, timing and tone with utter confidence." - Variety.

Solo oogsten Mark Adams en George Daniel Long eveneens veel lof voor hun vertolkingen. "If Mark Adams was not Mark Adams, he would probably be Dean Martin. He had the looks, the moves, the cheek, the charm", zegt BBC Radio. Waar Kevin O’Sullivan van the Daily Mirror de tapdans kwaliteiten van George Daniel Long roemt: “George Daniel Long almost steals the night stepping into the tap dancing shoes of Mr Showbiz Sammy Davis jr.”

De gelijkenis gaat verder, net als vroeger is het ook nu weer de synergie tussen het drietal die de show maakt. De karakteristieke chemie die er destijds was tussen Sinatra, Martin en Davis jr. herleeft op het podium. Of zoals Paul Phear op London’s Magic 105.4 FM het zo mooi zegt: “Each performer is a master of his craft, but like the original Rat Pack, the real showbiz magic happens when all three work together. Brilliant!!

De tour Celebrating 100 years of Frank Sinatra is een avondvullende entertainment show vol memorabele favoriete klassiekers, humor en tapdans zoals je die voorheen van Frank Sinatra, Dean Martin en Sammy Davis jr. mocht verwachten. Het drietal wordt ondersteund door de wereldklasse van de 9-koppige Rat Pack Big Band, en de 3 prachtige backing vocals van The Golddiggers.

NEDERLANDSE TOURDATA:
Maandag 23 januari: Amphion Theater - Doetinchem
Dinsdag  24 januari:  De Flint - Amersfoort
Woensdag 25 januari: De Spiegel - Zwolle
Donderdag 26 januari: Stadsgehoorzaal - Leiden
Vrijdag 27 januari: Muziekgebouw - Eindhoven
Zaterdag 28 januari: De Vereeniging - Nijmegen
Zondag 29 januari: Theater de Nieuwe Kolk - Assen

Voor meer info: www.sinatra-friends.nl

Geschreven op

Naar het overzicht

Pitch & Putt

Als wij het hebben over een kleinere versie van een golfbaan aan de zuidoost kant van Leeuwarden, weet jij dan waar we het over hebben?... Lees meer »

Biercafé de Markies

Midden in het culturele centrum van Leeuwarden runnen sinds 2005 Menno en Michelle speciaalbier café De Markies. Het is een toonaangevend... Lees meer »

Een culinair paradijs

Wie aan Aruba denkt, komt al gauw uit op de mooiste stranden, het perfecte klimaat en de vriendelijkste locals. Maar wist je dat het ‘One... Lees meer »

Race mee in de F1

Niet eerder was de Formule 1 zó populair in Nederland als nu. Met zestig high end race simulatoren geeft Racesquare bezoekers een beleving... Lees meer »

De avontuurlijkste stedentrip ter wereld

Wat maakt een stedentrip succesvol? Goed eten, boeiende musea, unieke boetieks en gastvrije locals? Maar, wat als je daar ook nog avontuur... Lees meer »

Sterrenhotel met passie voor service

De Nederlander Michel Wichman runt al jaren het populaire sterrenhotel Spitzhorn in het Zwitserse Saanen-Gstaad. Het hele jaar door, nu... Lees meer »

Culinair & Creatief

Restaurant 273 is een nieuw culinair restaurant, dat haar deuren opent in het centrum van Utrecht. Chef-kok én eigenaar Tommy den Hartog... Lees meer »

Het bruist weer in Kasteel Kerckebosch

Met een orangerie waarin ze het restaurant en de Bistoria combineren, hebben Ingmar Sloothaak en Hans van Triest een bouwwerk neergezet... Lees meer »

Voor de rijken der aarde

In het bruisende hart van Amsterdam heeft het ultraluxe boutiquehotel TwentySeven zijn deuren geopend. Het exceptionele hotel telt zestien... Lees meer »

Sprookjeskasteel opent deuren

Vanuit de torenkamer kijk je weliswaar over het bomendek uit op de skyline van Den Haag, verder ligt Kasteel de Wittenburg volledig verscholen... Lees meer »