Onderscheidend vermogen

De Defender is iconisch. De compleet nieuw ontwikkelde karakter-SUV van Land Rover bouwt dus voort op een immens lange historie. Lang na de launch in 1948 – verrassend genoeg op onze AutoRAI - stapt hij met zijn ontwerp en vooruitstrevende techniek nu de moderne tijd binnen. Al nazaat van die Spartaanse terreinauto is dNew Defender een gesoigneerde, comfortabele en gelukkig toch ook weer bijzonder capabele alleskunner. 

Door: Rob van Ginneken 

De lancering van No Time to Die - de nieuwe Bond-film - werd meerdere keren uitgesteld. En daarmee ook de presentatie van de New Defender. Nu het toch zover is, krijgt de wereld de boodschap alsnog via het witte doek gepresenteerd: A Defender gives you wings. Letterlijk, want de auto is in veel extreme stunts gebruikt. Het landen gaat kennelijk iets minder soepel; er schijnen er bij het maken van de film zo’n tien gecrasht te zijn... 
Op de achtergrond speelt een mooi detail: omdat de filmpremière zo lang duurde en daarmee ook de lancering van de Defender werd uitgesteld, kon Land Rover op het hoogtepunt van de coronacrisis, nog voor de lancering al voorgeproduceerde auto’s inzetten om medische en andere diensten te vervoeren. Tot op de moeilijkst bereikbare plekken, want ook de terreinauto eigenschappen zijn fenomenaal. 

Bijzonder kind 
Om een goed beeld te vormen, reden we zowel de lange Defender 110 P400 First Edition als de wat kortere 90 P400. Kort is in dit verband een relatief begrip, want ook die laatste is een machtig indrukwekkende auto. Beiden ontpoppen zich als geweldige reisgenoten, met werkelijk fenomenaal goede extra talenten. Denk aan het ‘pakken’ van een onneembaar ogende onverharde route en – iets vaker van toepassing – het zware werk. De Defender is immers ook een uitzonderlijk capabele trekauto, die bijvoorbeeld probleemloos een boot of paardentrailer trekt. Denk in de orde van drie en een halve ton… ook voor je bedrijf een optie dus. 

Verder lezen?

Altijd en overal toegang tot onze beste artiken.

Start vandaag

Word Lourens Member

Bent u al Member?

Wachtwoord vergeten?

Geschreven op

Naar het overzicht

Onderscheidend vermogen

De Defender is iconisch. De compleet nieuw ontwikkelde karakter-SUV van Land Rover bouwt dus voort op een immens lange historie. Lang na... Lees meer »

Parkeer voortaan met een TIKKIE

Parkeren met een Tikkie, dat kan vanaf nu met Instapark. De nieuwe parkeerapp kan je direct gebruiken: je hoeft je niet te registreren en... Lees meer »

Utsikstpunt Volvo

De Zweedse term utsiktspunkt vertelt het verhaal van de Volvo XC40 Recharge treffend. Vertaal het als: toekomst, perspectief. Kansen ook.... Lees meer »

Ruilen 2.0

Koop een Polestar 1 in ruil voor kunst (alle vormen van kunst in overweging, inclusief schilderijen, sculpturen, fotografie, installaties... Lees meer »

Stille kracht

Zijn looks vertellen het verhaal bij de eerste kennismaking. Kenners herkennen direct het DNA van de vader aller Porsches – de 911 – maar... Lees meer »

King of the road

Jaguar, Land Rover en Range Rover: merken met historie en legendarische auto’s. Achter het stuur van de nieuwe I-PACE, Defender of Evoque,... Lees meer »

LAND ROVER DEFENDER P400E PLUG‑IN HYBRID EN DEFENDER 90 IN DE SHOWROOM

Land Rover breidt het aanbod van de Defender 110 verder uit met de P400e plug‑in hybride aandrijflijn. Tegelijkertijd start de levering... Lees meer »

De nieuwe 2020 mini COUNTRYMAN, Nu verkrijgbaar bij de dealer

DE NIEUWE MINI COUNTRYMAN, DE STOERE SUV VAN MINI De nieuwe MINI Countryman, de stoere SUV van MINI die ruimte en gebruiksgemak combineert... Lees meer »

Porsche eigenaren halen al 70 jaar hun nieuwe auto op bij de Porschefabriek in Stuttgart

Zeventig jaar geleden, op 26 mei 1950, startte Porsche een nieuw succesverhaal toen de eerste nieuwe Porsche bij de fabriek in Zuffenhausen... Lees meer »

Nieuwe Volvo XC40 Recharge T4 Plug-in hybrid compleet uitgerust

Volvo breidt zijn aanbod aan geëlektrificeerde Recharge-modellen uit met de Volvo XC40 Recharge T4 Plug-in hybrid. Deze nieuwe variant binnen... Lees meer »