Dutch simplicity

Door in te springen op low dining, met kussens in frisse kleuren en meubels die ze zelf ontwerpen heeft Royal Design exact de koninklijke uitstraling die de naam belooft. Een merk dat Thea Kroneman groot heeft gemaakt door gebruik te maken van lijnen en vormen die zich naadloos voegen naar elke stijl.

Een Amsterdams dakterras, een balkon of een villa op Ibiza. De eigenzinnige loungemeubelen van Royal Design geven elke buitenruimte allure. Door te werken met hout en te spelen met rechte en schuine lijnen zijn de stoelen, tafels en banken van dit Nederlandse merk herkenbaar anders en toch heel goed met elkaar te combineren. De bekendste lijn van dit merk is de Koen. Al enkele jaren een topseller.

OP MAAT

Eigenaresse Thea Kronenman vertelt dat Royal Design oorspronkelijk bekend is door gietijzeren meubelen. ‘Toen ik de naam en de website overnam leverde Royal Design alleen gietijzeren meubelen op maat. Klassieke modellen die perfect passen in een park, bij een statig pand of voor een huis uit de jaren dertig. Nu nog steeds hebben we gietijzeren meubelen in onze collectie. Het grote voordeel is dat wij ze op maat maken in verschillende kleuren.’

Met het doel betaalbare designmeubelen te ontwerpen, startte Thea Kronenman ongeveer zes jaren geleden met het zelf ontwerpen van exclusieve buitenmeubelen. ‘Deze laten we van teakhout maken in Indonesië. Het voordeel van teakhout is dat het past bij heel veel stijlen, doordat het mooi vergrijst. Door verschillende items als een hoekbank, een middendeel en een hocker op geheel eigen wijze te combineren, ontstaat er iedere keer een heel ander plaatje.’

MOOIE STOFFEN

‘Alle tuinkussens maken we op maat met Sunbrella stoffen. Een buitenstof die niet verkleurt en geen vocht opneemt. Mooie, zachte stoffen die comfortabel aanvoelen en verkrijgbaar zijn in heel veel verschillende kleuren en texturen. Wat ik vooral leuk vind, is om naast taupe en grijs in onze showroom frisse en vrolijke kleuren te laten zien zoals mintgroen. Ik merk dat ik daarmee klanten op ideeën breng, want mintgroen was bijvoorbeeld vorig jaar onze best verkochte kleur.’

In de eigen showroom van Royal Design in Nunspeet zijn de verschillende lijnen met namen als Alfa, Teun, Fay en Sil tentoongesteld. Daarbij horen accessoires als kussentjes, plaids, kaarsen, lampen en tafeltjes. Het enige dat er nog ontbreekt is de zon, maar toch begint de voorbereiding van het zomerseizoen voor Royal Design al in de winter. ‘Van de Alfa hebben we er dit jaar ook een ligbed bij. Opvallend detail bij deze lijn zijn de schuinstaande poten en de fauteuil van deze lijn oogt net iets slanker doordat de poten naar boven toe schuin lopen. Een model waar vorig jaar erg veel vraag naar was, omdat de Alfa werkelijk in elke setting mooi is.’ Opvallend van de Alfa zijn tot slot ook de planken die in de breedte het ritme van het tafelblad bepalen, waardoor deze een hele chique uitstraling krijgt.

WERELDWIJD

Royal Design besteedt veel aandacht aan de aanwezigheid op social media. Daardoor staan er inmiddels modellen van dit Nederlandse merk in tuinen en bij villa’s overal ter wereld. Er is interesse in het merk vanuit Italië, Zwitserland, Zweden, Engeland en Noorwegen.  Dat het merk zich als een kameleon aanpast aan de omgeving blijkt wel uit de vele projecten die Royal Design al heeft gedaan.

‘Een goed voorbeeld is het pand in Amsterdam waar we de zithoek hebben aangekleed met kussens en plaids. Zij gingen voor het complete plaatje dat ze ook bij ons in de showroom zagen. Andere tuinen die we hebben aangekleed waren die in België bij een grote villa. Het grote voordeel van teak is dat het een rijke, chique uitstraling heeft en dat het in tegenstelling tot steigerhout veel duurzamer is. Maar we krijgen ook opdrachten om bijvoorbeeld gietijzeren banken te leveren voor een park of voor in de voortuin bij een jaren dertig woning.’  

www.royaldesign.nl | 0341-250204

 

Outdoor Living

Maak kennis met Bubalou​®

Ik ben een echt Nederlands designmerk. In 2017 ben ik opgericht om een revolutie te ontketenen in buitenmeubelen. Dat werd gedaan met de Bubalou Icon; de eerste loungeset, die ontwikkeld werd met het design en comfort van een binnenbank, maar met de meest duurzame en weer...

Dutch simplicity

Door in te springen op low dining, met kussens in frisse kleuren en meubels die ze zelf ontwerpen heeft Royal Design exact de koninklijke uitstraling die de naam belooft. Een merk dat Thea Kroneman groot heeft gemaakt door gebruik te maken van lijnen en vormen die zich na...

Op stap met de on the go-barbecues van Barbecook

Geen zomer zonder barbecue. Van plan om komende zomer te gaan kamperen? Vergeet dan de barbecue niet. Te groot om mee te nemen denk je? Think again! Barbecook heeft een geheel nieuwe lijn compacte on the go-barbecues die perfect zijn voor tijdens het kamperen.

Dagdromen

Tosca daybed van Tribu. De perfecte plaats om te dagdromen. Het zitcomfort is erg aangenaam dankzij de comfortabele outdoorkussens. De zachte ton-sur-ton kleuren benadrukken het chique karakter.

 

 

Naar het overzicht

Maak kennis met Bubalou​®

Ik ben een echt Nederlands designmerk. In 2017 ben ik opgericht om een revolutie te ontketenen in buitenmeubelen. Dat werd gedaan met de... Lees meer »

Dutch simplicity

Door in te springen op low dining, met kussens in frisse kleuren en meubels die ze zelf ontwerpen heeft Royal Design exact de koninklijke... Lees meer »

Op stap met de on the go-barbecues van Barbecook

Geen zomer zonder barbecue. Van plan om komende zomer te gaan kamperen? Vergeet dan de barbecue niet. Te groot om mee te nemen denk je?... Lees meer »

Dagdromen

Tosca daybed van Tribu. De perfecte plaats om te dagdromen. Het zitcomfort is erg aangenaam dankzij de comfortabele outdoorkussens. De zachte... Lees meer »