De Gustav-familie

In 1991 richtte meubelontwerper Gerard van den Berg zijn Label op. Het bedrijf is gespecialiseerd in hoogwaardige gestoffeerde zitmeubelen; van banken en fauteuils, tot eetkamerstoelen en barkrukken. Samen met broer Ton heeft Gerard jarenlang leiding gegeven aan hun bedrijf. Inmiddels heeft de tweede generatie het stokje overgenomen. De dagelijkse leiding is in handen van Jasper (zoon van Gerard) en Marieke van den Berg (dochter van Ton).

ZITCOMFORT

Label Vandenberg staat voor Dutch Design pur sang: no-nonsense meubelen met een eigen identiteit en karakter. Het zijn meubelen die vooral lekker zitten en met liefde voor het ambacht zijn gemaakt. Voor de bekleding is keuze uit tientallen stoffen en leerkwaliteiten, waaronder het unieke Yak-leer.

Label VandenBerg:

familiebedrijf met liefde voor het meubelvak

 

De familie Van den Berg. Achterste rij: midden Gerard van den Berg, geflankeerd door zijn zoons Ivo en Jasper (rechts). Voorste rij: Ton van den Berg met dochter Marieke.

 

De ontwerper

De Gustav-familie is een idee van de Amsterdamse meubel- en interieurontwerper Peter van de Water voor Label Vandenberg. Eerst was er de fauteuil, toen de eetkamerstoel en nu ook de barkruk. Typerend voor zijn meubels is hun eenvoud in vorm, functie en constructie. Peter van de Water: ‘Een basale, eenvoudige benadering van technieken en materialen zijn belangrijk. Ik ben continu op zoek naar de basis, de eenvoud en een evenwicht in functie en esthetiek’.

 

 

 

Label is stoer. Eerlijk. Echt.

Fauteuil Gustav

De fauteuil is qua vormgeving geïnspireerd op het Tsjechisch kubisme. Een strak, grafisch lijnenspel siert de ‘harde’ buitenkant en het metalen onderstel (vaste of draaipoot). De comfortabele binnenkant is aangenaam zacht en uitnodigend. Door de ‘open’ hoeken biedt Gustav een extra brede, vrije zit. Nieuw: de Gustav heeft nu ook een bijpassende hocker. Voor nóg meer zitcomfort.


Barkruk Gustav

De barkruk is het nieuwste lid van de Gustav-familie. Eigentijds met een vleugje retro. Goed in balans door het stevige kuipje met lage rug en de comfortabel zachte binnenkant. De barkruk heeft een brede, iets aflopende zit die zorgt voor veel bewegingsvrijheid.

 

 

Eetkamerstoel Gustav Junior

De eetkamerstoel, Gustav Junior, is gemaakt om lekker lang te tafelen. Het zitcomfort is zacht en stevig tegelijk. Qua metalen onderstel zijn er drie opties: een vaste vier- of sprietpoot, of sprietpoot met draaimechanisme.

Two -tone effect

Gustav biedt de optie om de binnen- en buitenkant in twee verschillende materialen (stof en leer) en/of kleuren te bekleden. De bies aan de achterkant kan subtiel in dezelfde kleur worden uitgevoerd, of in een andere kleur. Voor een persoonlijk two-tone effect.

 

SHOWROOM:

RAMGATSEWEG 5 • RAAMSDONKSVEER • T 076 5722450 • WWW.LABEL.NL

 

Geschreven op

Naar het overzicht

Lampenkappen op maat!

Light Design van Loenen uit Wassenaar heeft niet alleen exclusieve verlichting, maar maakt ook lampenkappen op maat uit eigen atelier en... Lees meer »

The next thing

Pioniers, verhalenvertellers, wereldverbeteraars: ontwerpers Maartje Dros en Eric Klarenbeek zijn het allemaal. Samen vormen ze Studio Klarenbeek... Lees meer »

Met aandacht luisteren

Een audiosysteem dat vanuit alle hoeken je zintuigen prikkelt, een televisie die je thuis een bioscoopervaring geeft: Bang & Olufsen staat... Lees meer »

Outfits met impact

Prachtige stoffen, geraffineerde breisels, mooie warme kleuren; dit winterseizoen laat She’s Different in Rijssen je weer verbazen met een... Lees meer »

Urban design

Een goede inrichting is een mix van oude en nieuwe voorwerpen, verfijnd en eenvoudig, kostbaar en alledaags. Dat geeft je huis het unieke... Lees meer »

Het buitenleven leuk maken

Een oer-Hollands designmerk voor het buitenleven verovert de outdoorbranche. Sinds 2017 heeft Bubalou haar positie als lifestyle merk met... Lees meer »

DePadova Flagshipstore door Studio van ‘t wout

Een primeur voor Nederland; DePadova Flagshipstore is nu te vinden in Den Haag. Studio van ʼt Wout haalde deze Italiaanse design meubelen... Lees meer »

Ongewoon gewoon

Haar eerste ontwerp niette ze in elkaar met bloemenfolie op een pop. En nog altijd weet de Venlose modestyliste Monique Désar van niets... Lees meer »

All things lila

Dat lila zeker niet braaf hoeft te zijn, bewijzen verschillende topontwerpers. Onze favoriete items in de mooiste pastelkleur van deze zomer.... Lees meer »

‘Ik creëer een droomwereld, een utopie’

Ontwerper Claes Iversen heeft niet stilgezeten: naast het ontwerpen van couture die geliefd is bij een hele stoet aan bekende vrouwen, onder... Lees meer »

Vakantiegevoel in huis

Je vindt er dingen die je nergens anders vindt en een sfeer waardoor je je even buiten Nederland waant. Dat had Jet van Basten Batenburg... Lees meer »

Meer dan een mooi ontwerp

Cecilia Kollross is in Brazilië geboren en opgegroeid. Daar heeft ze architectuur en stedenbouw gestudeerd. In Nederland heeft ze bij de... Lees meer »

Retrodeuren in Zoetermeer

Retrodeuren voor mensen die mooie deuren wensen. De specialist Retrodeuren.nl is dé specialist als het om stalen deuren gaat. Denk hierbij... Lees meer »

Een interieur dat rust brengt

Niets is zo persoonlijk als de inrichting van je huis. Hoe fijn is het dan om het interieurdesign over te laten aan twee specialisten die... Lees meer »

Zomertijd

Zomertijd! Dagen waarin het leven binnen en buiten ontspannen in elkaar overvloeit. Eindeloos genieten met duurzaam tuinmeubilair wat lang... Lees meer »

Lovely landscape

De natuur, een oneindige inspiratiebron! Van vertrouwde natuurverschijnselen in de vorm van golven en wolken, tot verstilde momentopnames... Lees meer »

Colourfull Line Up

Bij rechtlijnig ligt starheid op de loer maar gecombineerd met kleur ontstaat een speels en zacht lijnenspel. Lamp Aura Light van Sabine... Lees meer »

Beleef je nieuwe badkamer bij Sanitair Design Center Alkmaar

Wie Sanitair Design Centre Alkmaar bezoekt, stapt in een veelzijdige showroom vol sanitair en tegels uit het luxe segment. Gelegen aan de... Lees meer »

Interieur trend 2023

Nieuw! VIPP beige Het Deense designmerk Vipp is met haar stoere accessoirelijn ook beschikbaar in beige/zandkleurig. De matte poedercoating... Lees meer »

Materiaal met een verhaal

Wie zijn hart volgt, leeft zijn legende. Ontwerper Ruben van Megen doet niets liever dan toveren met vormen en materialen. Dit leidt tot... Lees meer »