De Gustav-familie

In 1991 richtte meubelontwerper Gerard van den Berg zijn Label op. Het bedrijf is gespecialiseerd in hoogwaardige gestoffeerde zitmeubelen; van banken en fauteuils, tot eetkamerstoelen en barkrukken. Samen met broer Ton heeft Gerard jarenlang leiding gegeven aan hun bedrijf. Inmiddels heeft de tweede generatie het stokje overgenomen. De dagelijkse leiding is in handen van Jasper (zoon van Gerard) en Marieke van den Berg (dochter van Ton).

ZITCOMFORT

Label Vandenberg staat voor Dutch Design pur sang: no-nonsense meubelen met een eigen identiteit en karakter. Het zijn meubelen die vooral lekker zitten en met liefde voor het ambacht zijn gemaakt. Voor de bekleding is keuze uit tientallen stoffen en leerkwaliteiten, waaronder het unieke Yak-leer.

Label VandenBerg:

familiebedrijf met liefde voor het meubelvak

 

De familie Van den Berg. Achterste rij: midden Gerard van den Berg, geflankeerd door zijn zoons Ivo en Jasper (rechts). Voorste rij: Ton van den Berg met dochter Marieke.

 

De ontwerper

De Gustav-familie is een idee van de Amsterdamse meubel- en interieurontwerper Peter van de Water voor Label Vandenberg. Eerst was er de fauteuil, toen de eetkamerstoel en nu ook de barkruk. Typerend voor zijn meubels is hun eenvoud in vorm, functie en constructie. Peter van de Water: ‘Een basale, eenvoudige benadering van technieken en materialen zijn belangrijk. Ik ben continu op zoek naar de basis, de eenvoud en een evenwicht in functie en esthetiek’.

 

 

 

Label is stoer. Eerlijk. Echt.

Fauteuil Gustav

De fauteuil is qua vormgeving geïnspireerd op het Tsjechisch kubisme. Een strak, grafisch lijnenspel siert de ‘harde’ buitenkant en het metalen onderstel (vaste of draaipoot). De comfortabele binnenkant is aangenaam zacht en uitnodigend. Door de ‘open’ hoeken biedt Gustav een extra brede, vrije zit. Nieuw: de Gustav heeft nu ook een bijpassende hocker. Voor nóg meer zitcomfort.


Barkruk Gustav

De barkruk is het nieuwste lid van de Gustav-familie. Eigentijds met een vleugje retro. Goed in balans door het stevige kuipje met lage rug en de comfortabel zachte binnenkant. De barkruk heeft een brede, iets aflopende zit die zorgt voor veel bewegingsvrijheid.

 

 

Eetkamerstoel Gustav Junior

De eetkamerstoel, Gustav Junior, is gemaakt om lekker lang te tafelen. Het zitcomfort is zacht en stevig tegelijk. Qua metalen onderstel zijn er drie opties: een vaste vier- of sprietpoot, of sprietpoot met draaimechanisme.

Two -tone effect

Gustav biedt de optie om de binnen- en buitenkant in twee verschillende materialen (stof en leer) en/of kleuren te bekleden. De bies aan de achterkant kan subtiel in dezelfde kleur worden uitgevoerd, of in een andere kleur. Voor een persoonlijk two-tone effect.

 

SHOWROOM:

RAMGATSEWEG 5 • RAAMSDONKSVEER • T 076 5722450 • WWW.LABEL.NL

 

Naar het overzicht

Nature is BACK!

Trendwatchers zijn duidelijk: back­to-nature wordt dé nieuwe trend voor 2021. Rust is het sleutelwoord. Dat zien we met name aan de kleuren... Lees meer »

De Gustav-familie

In 1991 richtte meubelontwerper Gerard van den Berg zijn Label op. Het bedrijf is gespecialiseerd in hoogwaardige gestoffeerde zitmeubelen;... Lees meer »

Eigenwijs Design

Geef je interieur een twist met speelse ontwerpen die vrolijk stemmen. Gemaakt om je te laten glimlachen, de minimalistische donkerblauwe... Lees meer »

A little cows dream: een eerbetoon aan de koe in designtassen

Berta. Willem. Keesje. Sjoukje. Dirk; zomaar een greep uit de gele oormerken waaraan de items van Alittlecowsdream direct herkenbaar zijn.... Lees meer »

Nieuw en luxe zwaard voor Grutte Pier in 500ste sterfjaar

Precies 500 jaar na zijn dood heeft Grutte Pier er een nieuw zwaard bij. Meestergoudsmid Watze van der Wal uit Joure vervaardigde een exacte... Lees meer »

Het ongrijpbare van designer Alex de Witte

Er zijn veel dingen die Alex de Witte beslist niet wil. Dat is gezien worden als een ontwerper die alleen maar lampen maakt. Daarom heeft... Lees meer »

Prachtige lampen van designer Marc de Groot

Marc de Groot volgde zijn opleiding ruimtelijk en industrieel vormgeving aan gerenommeerde instituten in Londen en Eindhoven. Hij startte... Lees meer »

Vergeten ambacht herleeft in lederen hanglamp

Gespot op de Dutch Design Week: lederen designlamp Lloyd van PUIK Art. Met deze bijzondere handgemaakte lamp wordt een oude techniek voor... Lees meer »

Esheresque vloer eyecatcher in Antwerpse ijssalon

Deze zomer opende IJssalon Gelato Germaine zijn deuren aan de Nassaustraat 13 te Antwerpen. In deze nieuwe hotspot wordt ambachtelijk ijs... Lees meer »

Nieuw boek van Piet Boon

Het langverwachte nieuwe boek van Studio Piet Boon vertelt op een verrassende manier over de missie van de studio: het creëren van een positieve... Lees meer »

Nature is BACK!

Trendwatchers zijn duidelijk: back­to-nature wordt dé nieuwe trend voor 2021. Rust is het sleutelwoord. Dat zien we met name aan de kleuren... Lees meer »

Baden in een zee van inspiratie

“Kom, we lopen even met onze wastafel naar de werkplaats, dan zoeken we het juiste hout erbij uit.” Bestaat er een badkamerzaak waar dit... Lees meer »

De Gustav-familie

In 1991 richtte meubelontwerper Gerard van den Berg zijn Label op. Het bedrijf is gespecialiseerd in hoogwaardige gestoffeerde zitmeubelen;... Lees meer »

Onafhankelijk slaapadvies

Een bed kopen kun je overal. Wat Goodnight Slaapkamers Cruquius onderscheidend maakt is de combinatie van onafhankelijk slaapadvies, een... Lees meer »

Warm Winters Wonen

Het was een prachtige zomer, waarin we heerlijk veel buiten zijn geweest. In deze tijd richten we ons weer meer op binnen, op ons interieur.... Lees meer »

Uniek en persoonlijk

Al meer dan 85 jaar produceren de vakmensen van Leolux de mooiste design meubelen banken, relaxfauteuils, eetkamers én kleinmeubilair. Daarbij... Lees meer »

Dutch Design: Leefbare Interieurs

Esthetiek is belangrijk voor interieurontwerper Piet-Jan van den Kommer, maar nooit verliest hij de leefbaarheid uit het oog. Stijl en comfort... Lees meer »

Dream, dream, dream

’s Nachts de bloemetjes buiten zetten, maar dan ánders. De dekbedovertrekken van dit najaar tonen een fleurig floraal beeld, vol schilderachtige... Lees meer »

Zwart is het nieuwe wit

Bij de entree van Kooistra Keukens in Roden staat een spectaculaire rode keuken. Even verderop is een hoogglans wit exemplaar te zien. ‘Wit... Lees meer »

Met de deur in huis

Stalen kozijnen, deuren of roomdividers creëren een chique, luxe uitstraling. Een meerwaarde voor het interieur én zelfs voor de gehele... Lees meer »