A little cows dream: een eerbetoon aan de koe in designtassen

Berta. Willem. Keesje. Sjoukje. Dirk; zomaar een greep uit de gele oormerken waaraan de items van Alittlecowsdream direct herkenbaar zijn. Ze laten zien, dat elke koe en daarmee ook elke tas uniek is. Voor de tassen worden geen koeien geslacht. Het is een eerbetoon aan de koe.

Jeanette Brouwer is gek op haar koeien. Ze groeien vrij op en hebben een goed leven gehad. 'Ze krijgen geen onnodige antibiotica , worden niet gemolken voor de verkoop van melk, mogen hun kalfjes bij zich houden en zijn op niet-stressvolle wijze geslacht voor het vlees. Door de huid te verwerken in een tas, blijft de koe nog jaren herinnerd. Gegeten, maar niet vergeten'. aldus Jeanette.

A-Little-Cows-Dream-Lourens-Magazine-2 A-Little-Cows-Dream-Lourens-Magazine-handgemaakte-koeien-leren-tas-4 A-Little-Cows-Dream-Lourens-Magazine-3 A-Little-Cows-Dream-Lourens-Magazine-handgemaakte-koeien-leren-tas-2 A-Little-Cows-Dream-Lourens-Magazine-handgemaakte-koeien-leren-tas-1 A-Little-Cows-Dream-Lourens-Magazinehandgemaakte-koeien-leren-tas-3 A-Little-Cows-Dream-Lourens-Magazine-4 A-Little-Cows-Dream-Lourens-Magazine

Alittlecowsdream biedt tal van stoere tassen, sleutelhangers en portemonnees, gemaakt van dik, authentiek rund (waterbuffel) leer, al dan niet gecombineerd met koeienvacht. Jeanette: 'Op mijn puur natuurlijke tassen, zijn de levenstekens van het beest letterlijk terug te zien. En ze zijn zo sterk, dat ze jaren mee gaan, en hiermee de herinnering aan de koe levend houden.' Jeanette maakt ook tassen op maat.

DROOM

'Intussen ben ik mijn droom steeds meer gaan verfijnen. Door het gebruik van grotendeels biologische huiden, hoop ik ook mensen ertoe aan te zetten hun vleesconsumptie onder de loep te nemen. Liever twee keer per week een stuk je vlees van een koe die een goed leven heeft gehad, dan dagelijks vlees van de kiloslagerl'

 

WWW.ALITTLECOWSDREAM.NL

Geschreven op

Naar het overzicht

Met aandacht luisteren

Een audiosysteem dat vanuit alle hoeken je zintuigen prikkelt, een televisie die je thuis een bioscoopervaring geeft: Bang & Olufsen staat... Lees meer »

Outfits met impact

Prachtige stoffen, geraffineerde breisels, mooie warme kleuren; dit winterseizoen laat She’s Different in Rijssen je weer verbazen met een... Lees meer »

Urban design

Een goede inrichting is een mix van oude en nieuwe voorwerpen, verfijnd en eenvoudig, kostbaar en alledaags. Dat geeft je huis het unieke... Lees meer »

Het buitenleven leuk maken

Een oer-Hollands designmerk voor het buitenleven verovert de outdoorbranche. Sinds 2017 heeft Bubalou haar positie als lifestyle merk met... Lees meer »

DePadova Flagshipstore door Studio van ‘t wout

Een primeur voor Nederland; DePadova Flagshipstore is nu te vinden in Den Haag. Studio van ʼt Wout haalde deze Italiaanse design meubelen... Lees meer »

Ongewoon gewoon

Haar eerste ontwerp niette ze in elkaar met bloemenfolie op een pop. En nog altijd weet de Venlose modestyliste Monique Désar van niets... Lees meer »

All things lila

Dat lila zeker niet braaf hoeft te zijn, bewijzen verschillende topontwerpers. Onze favoriete items in de mooiste pastelkleur van deze zomer.... Lees meer »

‘Ik creëer een droomwereld, een utopie’

Ontwerper Claes Iversen heeft niet stilgezeten: naast het ontwerpen van couture die geliefd is bij een hele stoet aan bekende vrouwen, onder... Lees meer »

Nature is BACK!

Trendwatchers zijn duidelijk: back­to-nature wordt dé nieuwe trend voor 2021. Rust is het sleutelwoord. Dat zien we met name aan de kleuren... Lees meer »

De Gustav-familie

In 1991 richtte meubelontwerper Gerard van den Berg zijn Label op. Het bedrijf is gespecialiseerd in hoogwaardige gestoffeerde zitmeubelen;... Lees meer »

Verder kijken, meer zien

Het ‘montuur’ van Bij Maarten in Emmen bestaat uit de winkel, maar het gaat uiteindelijk om de inhoud: de glazen. En dat zit hier méér dan... Lees meer »

De lekkerste olijfolie in de mooiste flessen

‘Ik ben als kind in een ketel met olijfolie gevallen. Anders kan ik mijn fascinatie voor dit vloeibare goud niet verklaren’, aldus Nico... Lees meer »

Bloemrijke hebbedingen

Badlaken Scarlett van Essenza Scarlett is de naam van dit stijlvolle strandlaken van Essenza (100 x 180 cm) vol zomerse bloemen. In Sage... Lees meer »

Nidum: modern design in monumentaal Arsenaal

De verbouwing is nog in volle gang, maar als alles volgens plan verloopt, opent Nidum begin 2021 haar deuren. Het Arsenaal in Grave, ooit... Lees meer »

A little cows dream: een eerbetoon aan de koe in designtassen

Berta. Willem. Keesje. Sjoukje. Dirk; zomaar een greep uit de gele oormerken waaraan de items van Alittlecowsdream direct herkenbaar zijn.... Lees meer »

Designer Efva Atttling | ‘Mijn creatieve antennes staan altijd aan’  

Efva Attling is in Zweden een grootheid. Ze ontwierp de bekende ronde bril voor Iris Apfel, was twaalf jaar topmodel bij Eileen Ford en... Lees meer »

DESIGN | Alex de Witte  

Er zijn veel dingen die Alex de Witte beslist niet wil. Dat is gezien worden als een ontwerper die alleen maar lampen maakt. Daarom heeft... Lees meer »

LUXURY BRANDING | Studio Succes 

Iemand die de website van het Hilversumse Studio Succes bezoekt, krijgt een zwart scherm met gouden letters te zien. Daarop staat het bericht... Lees meer »

Stoer en vrouwelijk  

Na haar eerste carrière als marketingmanager in de IT-industrie startte Wendela de Goederen een high-end badmodemerk: BoxerinBlue. Geïnspireerd... Lees meer »

De Dames van Akkrum

Gratievol Het is opvallend dat Ruud van Doorn en Ineke de Groot nu vaak te horen krijgen dat hun pand zo groot is. Door de verbouwing van... Lees meer »