A little cows dream: een eerbetoon aan de koe in designtassen

Berta. Willem. Keesje. Sjoukje. Dirk; zomaar een greep uit de gele oormerken waaraan de items van Alittlecowsdream direct herkenbaar zijn. Ze laten zien, dat elke koe en daarmee ook elke tas uniek is. Voor de tassen worden geen koeien geslacht. Het is een eerbetoon aan de koe.

Jeanette Brouwer is gek op haar koeien. Ze groeien vrij op en hebben een goed leven gehad. 'Ze krijgen geen onnodige antibiotica , worden niet gemolken voor de verkoop van melk, mogen hun kalfjes bij zich houden en zijn op niet-stressvolle wijze geslacht voor het vlees. Door de huid te verwerken in een tas, blijft de koe nog jaren herinnerd. Gegeten, maar niet vergeten'. aldus Jeanette.

A-Little-Cows-Dream-Lourens-Magazine-handgemaakte-koeien-leren-tas-1 A-Little-Cows-Dream-Lourens-Magazine-4 A-Little-Cows-Dream-Lourens-Magazine-handgemaakte-koeien-leren-tas-2 A-Little-Cows-Dream-Lourens-Magazine-handgemaakte-koeien-leren-tas-4 A-Little-Cows-Dream-Lourens-Magazine-3 A-Little-Cows-Dream-Lourens-Magazine-2 A-Little-Cows-Dream-Lourens-Magazine A-Little-Cows-Dream-Lourens-Magazinehandgemaakte-koeien-leren-tas-3

Alittlecowsdream biedt tal van stoere tassen, sleutelhangers en portemonnees, gemaakt van dik, authentiek rund (waterbuffel) leer, al dan niet gecombineerd met koeienvacht. Jeanette: 'Op mijn puur natuurlijke tassen, zijn de levenstekens van het beest letterlijk terug te zien. En ze zijn zo sterk, dat ze jaren mee gaan, en hiermee de herinnering aan de koe levend houden.' Jeanette maakt ook tassen op maat.

DROOM

'Intussen ben ik mijn droom steeds meer gaan verfijnen. Door het gebruik van grotendeels biologische huiden, hoop ik ook mensen ertoe aan te zetten hun vleesconsumptie onder de loep te nemen. Liever twee keer per week een stuk je vlees van een koe die een goed leven heeft gehad, dan dagelijks vlees van de kiloslagerl'

 

WWW.ALITTLECOWSDREAM.NL

Naar het overzicht

De Gustav-familie

In 1991 richtte meubelontwerper Gerard van den Berg zijn Label op. Het bedrijf is gespecialiseerd in hoogwaardige gestoffeerde zitmeubelen;... Lees meer »

Eigenwijs Design

Geef je interieur een twist met speelse ontwerpen die vrolijk stemmen. Gemaakt om je te laten glimlachen, de minimalistische donkerblauwe... Lees meer »

A little cows dream: een eerbetoon aan de koe in designtassen

Berta. Willem. Keesje. Sjoukje. Dirk; zomaar een greep uit de gele oormerken waaraan de items van Alittlecowsdream direct herkenbaar zijn.... Lees meer »

Nieuw en luxe zwaard voor Grutte Pier in 500ste sterfjaar

Precies 500 jaar na zijn dood heeft Grutte Pier er een nieuw zwaard bij. Meestergoudsmid Watze van der Wal uit Joure vervaardigde een exacte... Lees meer »

Het ongrijpbare van designer Alex de Witte

Er zijn veel dingen die Alex de Witte beslist niet wil. Dat is gezien worden als een ontwerper die alleen maar lampen maakt. Daarom heeft... Lees meer »

Prachtige lampen van designer Marc de Groot

Marc de Groot volgde zijn opleiding ruimtelijk en industrieel vormgeving aan gerenommeerde instituten in Londen en Eindhoven. Hij startte... Lees meer »

Vergeten ambacht herleeft in lederen hanglamp

Gespot op de Dutch Design Week: lederen designlamp Lloyd van PUIK Art. Met deze bijzondere handgemaakte lamp wordt een oude techniek voor... Lees meer »

Esheresque vloer eyecatcher in Antwerpse ijssalon

Deze zomer opende IJssalon Gelato Germaine zijn deuren aan de Nassaustraat 13 te Antwerpen. In deze nieuwe hotspot wordt ambachtelijk ijs... Lees meer »

Nieuw boek van Piet Boon

Het langverwachte nieuwe boek van Studio Piet Boon vertelt op een verrassende manier over de missie van de studio: het creëren van een positieve... Lees meer »

Nidum: modern design in monumentaal Arsenaal

De verbouwing is nog in volle gang, maar als alles volgens plan verloopt, opent Nidum begin 2021 haar deuren. Het Arsenaal in Grave, ooit... Lees meer »

A little cows dream: een eerbetoon aan de koe in designtassen

Berta. Willem. Keesje. Sjoukje. Dirk; zomaar een greep uit de gele oormerken waaraan de items van Alittlecowsdream direct herkenbaar zijn.... Lees meer »

De Dames van Akkrum

Gratievol Het is opvallend dat Ruud van Doorn en Ineke de Groot nu vaak te horen krijgen dat hun pand zo groot is. Door de verbouwing van... Lees meer »

Mode die jou laat stralen

Damesmodezaak Blushing by Carmen in Noordwijk richt zich op moderne, succesvolle vrouwen die houden van mode-items die nét even anders dan... Lees meer »

The Edge: noviteit bij Bang & Olufsen

Regelmatig stoppen er voorbijgangers in de Luttekestraat om met open mond door de grote ramen de nieuwste apparatuur van Bang & Olufsen... Lees meer »

Domus Mode krijgt nieuwe look

Domus Mode in Hillegom heeft een nieuwe look gekregen. De modezaak van Marianne de Groot is veel groter en lichter geworden. Overzichtelijk... Lees meer »

Androesja: mooiste herenmodezaak van Groningen

25 vragen aan Androesja Vermaning, eigenaar van de mooiste herenmodezaak in Groningen. Zou ook wel een mooie dameswinkel willen hebben,... Lees meer »

Foodplaza langs de snelweg

Een tankshop die samenwerkt met een luxe restaurant. Dat gebeurt in het vernieuwde Avia-tankstation langs snelweg A1 bij Deurningen. Niek... Lees meer »