Altijd lente huizen

Bouwen met hout is helemaal in. Zeker in deze tijd waarin aandacht voor het milieu, duurzaamheid en gezondheid sleutelbegrippen zijn geworden. Hout is een warm, natuurlijk materiaal, met hoge isolatiewaarden. Houten huizen zijn vaak architectonische hoogstandjes. En het idee van ‘een vakantiehuisje’ allang voorbij.

Ferox Bouwsystemen bestaat sinds 2018 en levert houten casco’s voor woningen, zorgtoepassingen, kleine appartementengebouwen en bijgebouwen. Bas Leegwater is, samen met Madelon Schuijt, de oprichter van Ferox Bouwsystemen en houdt van hout. ‘Hout is een natuurlijk en eerlijk materiaal. Het heeft een warme, authentieke uitstraling en door de groeven, knoesten, lijnen en kleuren is elke plank uniek. De looks, maar zeker ook de manier waarop het zich laat verwerken, zijn ongeëvenaard.’

‘We leveren houten casco’s, maar ook andere bouwmaterialen, zoals houten nagels, houtvezelisolatie en gevelbekleding.’ De houten spijkers zijn Bas zijn trots. ‘Door de pneumatische kracht waarmee de spijker wordt geschoten, gaat deze een hechting aan met het ontvangende hout. Hierdoor ontstaat een krachtige bevestiging, die ook nog eens nauwelijks zichtbaar is.’

 
Ferox-Bouwsystemen-thuiskantoor-Lourens-Magazine Ferox-Bouwsystemen-hoge-isolatiewaarde-Lourens-Magazine Ferox-Bouwsystemen-tuin-kantoor-huis-Lourens-Magazine
 

 

Goede vochtregulatie

Madelon Schuijt, vult aan. ‘Onze gebouwen zorgen goed voor de mens die erin woont. Door de ademende werking van hout, ontstaat er automatisch een natuurlijk en gezond evenwicht tussen de luchtvochtigheid binnen en buiten. Aan de buitenzijde wordt een waterafstotend dampopen membraan gebruikt. Aan de binnenzijde worden geen folies toegepast. Je leeft dus niet in een ‘plastic zak’, zoals je in de reguliere bouw veel tegen komt. En dit scheelt vochtproblemen. Vooral mensen met luchtwegproblemen zoals astma, profiteren hiervan. Nóg een pluspunt van hout: hout is een hele slechte geleider van warmte, waardoor het binnenklimaat in elk seizoen als behaaglijk wordt ervaren.’

Isolatie

Bas vertelt dat er op dit moment de meeste vraag is naar hun CLT systemen. ‘CLT staat voor Cross Laminated Timber, ook wel kruislaaghout genoemd. De wijze van verlijmen, maakt het supersterk en kaarsrecht. We leveren zowel massief CLT als het geïsoleerde CLT systeem TEWO. Hier zit de houtvezelisolatie al tussen de panelen in. Zo bouwen we supersnel een casco waarbij de binnenwanden, raamafwerkingen en vensterbanken direct afgewerkt zijn.’

Energiezuinig

Met de bouwsystemen van Ferox kan niet alleen luchtdicht worden gebouwd, maar zijn ook heel hoge isolatiewaarden te halen. Het Nederlandse bouwbesluit schrijft een waarde voor van 4,5. De dikkere elementen van Ferox hebben een isolatiewaarde van 5,88 tot zelfs 7,19. Madelon: ‘Onze klanten denken heel bewust aan het milieu en aan hun portemonnee. Het scheelt weliswaar een paar duizend euro op een casco van een woonhuis, maar dat wordt al snel terug verdiend doordat de bewoners toe kunnen met een kleinere capaciteit voor verwarming en verkoeling.’  

 

WINKELERZAND 29 • WINKEL • t 0226 700 224 • WWW.FEROXBOUWSYSTEMEN.NL

Ferox-Bouwsystemen-zorgwoning-Lourens-Magazine Ferox-Bouwsystemen-altijd-lente-huizen-Lourens-Magazine Ferox-Bouwsystemen-bouwen-met-hout-Lourens-Magazine

Geschreven op

Naar het overzicht

Wonen op het water | Smits Jachtmakelaardij

Geheel in lijn met de opkomende trend van waterwonen ontwaart Smits Jachtmakelaardij een stijgende belangstelling voor schepen als woonruimte.... Lees meer »

Een halve eeuw aan toewijding | Ton Scholten

Wat begon met een kleine garage vol tegels, is een halve eeuw later uitgegroeid tot een succesvolle onderneming in tegels en sanitair met... Lees meer »

Beleef je nieuwe badkamer bij Sanitair Design Center Alkmaar

Wie Sanitair Design Centre Alkmaar bezoekt, stapt in een veelzijdige showroom vol sanitair en tegels uit het luxe segment. Gelegen aan de... Lees meer »

Eco chiq

Ook op interieurgebied wordt het snel eenvoudiger om te kiezen voor meer duurzame eco-producten. Van beddengoed tot behang én met net zoveel... Lees meer »

Pilat & Pilat: Ambachtelijke meubelmakers ‘famylje’ uit Friesland

Diny. Hinke. Jehannes. Lutske. Mads. Meint. Stien. Tiemen. De namen van de modellen, verraden meteen de Friese afkomst van het meubelmerk... Lees meer »

Tussen de lakens met Goodnight

Goodnight is de grootste slaapkamer van Nederland. De winkel op Woonboulevard Cruquius telt 5000 vierkante meter en meer dan vijftig beddenmerken;... Lees meer »

Drie tips die jou minder tijd kwijt laten zijn aan het schoonmaken jouw woning

Schoonmaken is over het algemeen een klus waar we niet blij van worden. Ondanks het feit dat we hier niet blij van worden is het een klus... Lees meer »

Van visgraat tot Hongaarse punt

Wat is het verschil tussen visgraat en een Hongaarse punt? Het is één van de meest gestelde vragen die Dutzfloors krijgt. En dat is ook... Lees meer »

Slaapkenner Lisse: Goed slapen begint met een goed advies

Een goede nachtrust zorgt voor goede concentratie door de dag heen, geeft een positieve houding én zorgt ervoor dat u minder vaak ziek bent.... Lees meer »

Happy Circle: Stijlvol, duurzaam en tijdloos

Happy Circle, de plantenhanger, is een Nederlands product en merk, bedacht door Isabelle Leijser. Door het multifunctionele design en de... Lees meer »