Nederlands wijnmerk Black & Bianco introduceert nieuwe selectie wijnen

Black & Bianco brengt sinds drie jaar een assortiment aan wijnproducten uit zowel Frankrijk als Italië in een speciaal daarvoor ontworpen opvallende fles. Het assortiment is in zijn geheel op elkaar afgestemd. Ieder jaar selecteren zij nieuwe wijnhuizen voor hun producten.

Black & Bianco gelooft en belooft dat wijn meer is dan drinken alleen. Wijn in al zijn facetten is een belevenis. Iedere wijn is een samengaan van smaak, geur en kleur in harmonie met het uiterlijk van de fles en de sprankeling in het glas. Dat blijkt ook weer uit de geheel nieuw geselecteerde rosé en witte wijn. Beide kwaliteitsproducten zijn dit jaar afkomstig uit Frankrijk.

Het dynamische bedrijf heeft dit jaar gekozen voor de AOP Côte de Provence 2015 rosé. Voor de witte wijn selecteerden zij de IGP Chardonnay 2015. Beide zitten in een bijzondere wit gespoten fles. De Provence rosé is prachtig licht gekleurd en heeft hints van citrus, rode bessen en witte bloesem. De Chardonnay is een complexe wijn met frisse geuren als groene appel, peer en witte bloemen. Een wijn met een lange afdronk, waarbij men een beetje boter proeft. Een frisse, complexe en evenwichtige smaak. Of men deze wijnen nu thuis drinkt, in een restaurant of heerlijk op een terras in de zomerzon, het zal iedere keer en altijd een feestje zijn.

Maar vergeet vooral ook de rode wijn van Black & Bianco niet! Uiteraard voldoet ook deze wijn aan de hoge kwaliteitsstandaard die het bedrijf hanteert. Het is een Pinot Noir en afkomstig van hetzelfde Franse wijnhuis als de vorige selectie alleen van het nieuwe jaar 2013. De wijn springt in oog door de opvallende zwarte fles waarin deze geleverd wordt. Het is een mooie Pinot Noir uit het zonnige zuiden van Frankrijk. Een prachtige volle rode wijn die smaakt alsof het iedere dag Valentijnsdag is. Geniet van deze wijn bij een passende maaltijd of drink hem eens gekoeld op een warme (na-)zomerse dag. De Pinot Noir is de enige rode wijn die ook koud perfect smaakt. Een aanrader. Welke wijn men ook kiest uit de range van Black & Bianco, het drinken ervan is keer op keer een beleving van een glas met klasse. Have a glass of class.

Voor verkoopadressen kijk op www.blackandbianco.com

Geschreven op

Naar het overzicht

De grote droom, je eigen wijnwinkel

Je bent gediplomeerd Vinoloog van de Wijnacademie, of vol gas aan het ‘blokken’ voor die titel. Je grote wens is een eigen wijnhandel, maar... Lees meer »

Nederlands wijnmerk Black & Bianco introduceert nieuwe selectie wijnen

Black & Bianco brengt sinds drie jaar een assortiment aan wijnproducten uit zowel Frankrijk als Italië in een speciaal daarvoor ontworpen... Lees meer »

Sprankelend Rood

Fruitteler heeft een primeur: een Hollandse cider van een bijzondere appel, geteeld op de vruchtbare gronden in de Kromme Rijnstreek. Deze... Lees meer »