De grote droom, je eigen wijnwinkel

Je bent gediplomeerd Vinoloog van de Wijnacademie, of vol gas aan het ‘blokken’ voor die titel. Je grote wens is een eigen wijnhandel, maar wáár begin je?

Allereerst het juiste verkooppunt. Een winkelstraat waar je klant in ieder geval even met de auto voor de deur kan stoppen om in te laden. Het liefste in een straat met meer goede winkels; een bakker, slager, visboer, kaaswinkel en bloemenzaak. Geen trappetjes, want dat lijkt leuk maar is vreselijk onhandig met bevoorrading, ook klanten lijken een hekel te hebben aan entresols en souterrains. Zien doet verkopen, dus heb je ruime etalages nodig. Eenmaal gevonden begint de inrichting. Schappen met louter staande flessen leiden onherroepelijk tot kritische opmerkingen van klanten, immers in de perceptie van de gemiddelde liefhebber moet wijn ‘liggen’ in een verkooplokaal. Onzin natuurlijk, maar een verstandige ‘blend’ van liggend en staand aanbod is wijs. Voor de winkelbezoeker die tegen zessen even binnenloopt voor een fl es wit, rosé of bruis moet er wél een koelkast zijn vol lekkers. De toonbank moet niet te klein zijn, want verkoop/toonbank-displays verkopen uitstekend. De kassa kan ouderwets zijn, maar ook ultramodern op scanbasis. Zorg er altijd voor dat je iedere klantenvraag over je wijnaanbod (ook) digitaal kan beantwoorden. Well of Wine (WoW) uit Sassenheim nodigt ondernemende wijnliefhebbers uit om te komen praten over een eigen bedrijf dat door WoW kan worden gefinancierd. De meewerkende ondernemer/exploitant bouwt in vijf jaar een aanmerkelijk belang op. De wijncollectie behoort tot de top van Nederland, en er is ook spraakmakend gedistilleerd.

Interesse? Stuur een mail naar info@wellofwine.nl of bel met Floor Versteegh op 070 406 65 75 en wie weet verdien je snel je brood in een eigen wijnparadijs.

Geschreven op

Naar het overzicht

De grote droom, je eigen wijnwinkel

Je bent gediplomeerd Vinoloog van de Wijnacademie, of vol gas aan het ‘blokken’ voor die titel. Je grote wens is een eigen wijnhandel, maar... Lees meer »

Nederlands wijnmerk Black & Bianco introduceert nieuwe selectie wijnen

Black & Bianco brengt sinds drie jaar een assortiment aan wijnproducten uit zowel Frankrijk als Italië in een speciaal daarvoor ontworpen... Lees meer »

Sprankelend Rood

Fruitteler heeft een primeur: een Hollandse cider van een bijzondere appel, geteeld op de vruchtbare gronden in de Kromme Rijnstreek. Deze... Lees meer »