De kunst van wintersport in de sneeuw van Ischgl

1176-1b524ec69002a6f12d05597c96f1ba6d 1176-f3368c536f4260617f3931b16f61ea8e 1176-b83ea9310de6e093b1df693e9c3e4c64 1176-e60e95dfd2f2c2f1a772b5d02de4ac67 1176-3b106feb1cc2619e877940da4ed4707e

Kunst en wintersport gaan vanaf nu weer hand in hand op de pistes van Ischgl. Tijdens de sneeuwsculptuurwedstrijd "Shapes in White", die dit jaar van 10 tot 14 januari voor de 28e keer in Ischgl plaatsvond, transformeerden vier internationale kunstenaarsparen de hellingen van Ischgl in een openluchtgalerij voor wintersportvisies in vijf dagen. Gasten aan het Oostenrijkse skigebied kunnen de spectaculaire sneeuwsculpturen met als thema ‘wintersport’ tot het einde van het seizoen bezichtigen.

Ijskoude wintersportvisies
Vier spectaculaire sneeuwsculpturen, vier teams van kunstenaars uit drie landen en slechts één 1e plaats. Voor de Ischgl-jury bleek de 28e sneeuwsculptuurwedstrijd "Shapes in White" met het thema "Wintersport" dit jaar een lastige keuze: "Elk jaar imponeren de kunstenaars ons opnieuw met hun creatieve interpretaties van het motto en hun vakkundige uitvoering. Dit jaar maakten de vier kunstenaarsparen onze keuze bijzonder moeilijk", vertelt jurylid Dietmar Walser, directeur van het toeristenbureau Paznaun - Ischgl. Het oordeel van de jury: 2022 Ralf Rosa en Peter Fechtig uit Duitsland wonnen goud voor hun bobsleebaan "Speed". De tweede plaats ging naar Vladimiro Tessaro en Giovanni Fabiani uit Italië met hun "Ice Skates". Brons werd behaald door Simon Rauter en Peter Waldboth uit Italië met hun "Big Air" snowboarder. De vierde plaats ging naar de Engelse Justin Scott en Martin Sharp met hun interpretatie van Eddie the Eagle. Gasten kunnen de ijzige wintersportmonumenten te voet of op ski's van alle kanten bewonderen. Een kaart met uitleg en locaties van de "vormen in het wit" is ter plaatse gratis verkrijgbaar.

‘Shapes in White’ – het idee achter het kunstproject
Wat doen we met alle sneeuw? Kunst - wat nog meer? Het idee voor het sneeuwsculptuurproject 'Shapes in White' ontstond 29 jaar geleden. Sindsdien tonen beeldhouwers van over de hele wereld elk jaar hun ontwerpen aan de jury van de sneeuwsculpturenwedstrijd in Ischgl. De jury selecteert de beste en nodigt de kunstenaarsparen uit om hun ideeën uit te voeren in de Silvretta Arena. De sneeuwartiesten hebben dan vijf dagen de tijd om hun tot tien meter hoge sneeuwmeesterwerken te creëren in het skigebied dat zich uitstrekt over 239 km pistes. Het motto wordt vooraf aangekondigd en verandert elk jaar. Een breed scala aan thema's is al fantasierijk geïmplementeerd met sculpturen van de oprichters van de Silvrettaseilbahn AG voor het 50-jarig jubileum (2014), zeedieren (1995) en draken (2012). Deze winter kunnen wintersportfans zich verheugen op het ontdekken van interpretaties van 'wintersport' als onderdeel van de 28ste 'Shapes in White' sneeuwsculptuurwedstrijd.

Meer informatie: www.ischgl.com/en

Geschreven op

Naar het overzicht

Dichtbij jezelf blijven | Emma van Muiswinkel

Op de middelbare school ontdekte ze haar liefde voor theater. En haar talent, dat ze niet van een vreemde heeft. Emma van Muiswinkel (30)... Lees meer »

Stoelen weerspiegelen de tijdgeest | RSGA Museum

Veel musea hebben designstoelen in hun collectie. Maar een museum volledig gewijd aan stoelen, dát bestond nog niet in Nederland. Met het... Lees meer »

Hart voor Art

Laren staat bekend als trekpleister voor toeristen. Niet zo vreemd; Laren is een bruisend kunstenaarsdorp waar altijd wat te doen is. In... Lees meer »

De kunst van keramiek

In ‘de Oerprovincie van Nederland’ waar op de Hondsrug verleden, heden en toekomst samenkomen, is één van de oudste aardewerkfabrieken van... Lees meer »

Veel verkocht aan musea en aan trouwe én nieuwe klanten

BIJNA 42.000 BEZOEKERS EN VEEL VERKOCHT OP SUCCESVOLLE PAN AMSTERDAM Amsterdam, 26 november 2023 – Bijna 42.000 kunstliefhebbers, meer dan... Lees meer »

Hedendaagse kunst in plaats van oude meesters in Stedelijk Museum Alkmaar

Stedelijk Museum Alkmaar programmeert hedendaagse kunst. Kunstenaars van verschillende disciplines vullen dit najaar de zalen met video-installaties,... Lees meer »

Kunstdetective Arthur Brand vindt overal ter wereld gestolen kunst terug

Kunstdetective Arthur Brand vindt overal ter wereld gestolen kunst terug. Hij beweegt zich tussen maffiabazen en politiekorpsen en zit aan... Lees meer »

3D-kunstenaars werken in Leeuwarden aan een ode aan Escher

Op 17 juni 2023 is het precies 125 jaar geleden dat één van de beroemdste Leeuwarders aller tijden werd geboren: Maurits Cornelis Escher.... Lees meer »

Zomertentoonstelling in Galerie Mokum 1 juli t/m 29 juli

Wandel binnen in de warme slaapkamers van Kenny Harris en de levendige terrassen van Nico Heilijgers op de jaarlijkse Zomertentoonstelling... Lees meer »

Famous

Brigitte Bardot, David Bowie, Kate Moss, Marlene Dietrich en Roger Moore: weinig fotografen hebben zoveel muzieklegendes, filmsterren, mode-iconen... Lees meer »

Paris je t'aime

Parijs sprankelt deze lente en zomer! De parken staan in bloei, de terrassen zijn weer gezellig vol en de Seine glinstert in de zon. Ook... Lees meer »

Energie opdoen onder de Occitaanse zon

Comfortabele villa’s met een ruim terras (sommige met privétuin), met zorg ingerichte appartementen, een twintigtal gratis activiteiten,... Lees meer »

Een rosé die goud waard is | AIX Rosé

Met 300 dagen zon per jaar schittert de Middellandse Zee op de achtergrond, terwijl goed onderhouden rijen wijnstokken het golvende landschap... Lees meer »

De nieuwe dimensie van skiën

Het Großarltal met zijn skilift naar Dorfgastein biedt ski- en natuurgenot voor het hele gezin. Voor het winterseizoen 2023/24 is aanzienlijk... Lees meer »

Een luxe wintersport

Hét luxueuze gebied in Frankrijk is Méribel. Het skioord ligt in het hart van Les Trois Vallées, in de regio Savoie Mont Blanc. Hier zijn... Lees meer »

Wonderlijke Alice in Wonderland wereld

Wanneer je voor de ingang op het Noordeinde staat zal je het misschien niet verwachten, maar achter de deuren van De Salon van Fagel in... Lees meer »

Wintersport volgens Scandinavisch design

Scandinavisch design is enorm populair en iedereen heeft thuis wel iets van Noordse origine in huis staan. Maar helemaal nu in de post covid... Lees meer »

Sterren service in de bergen

De Nederlander Michel Wichman runt al jaren het populaire Hotel Spitzhorn in het Zwitserse Saanen-Gstaad. De hotelier in hart en nieren... Lees meer »

Winter in het hart van Scandinavië

Wintersport zoals wintersport bedoeld is: sportief en ontspannen, voor jong en oud, en zonder lange wachtrijen bij de liften. Zeer betaalbaar... Lees meer »

De kunst van wintersport in de sneeuw van Ischgl

Kunst en wintersport gaan vanaf nu weer hand in hand op de pistes van Ischgl. Tijdens de sneeuwsculptuurwedstrijd "Shapes in White", die... Lees meer »