Paris je t'aime

Parijs sprankelt deze lente en zomer! De parken staan in bloei, de terrassen zijn weer gezellig vol en de Seine glinstert in de zon. Ook de Olympische Spelen die plaatsvinden van 26 juli tot 11 augustus 2024 beloven een groot feest te worden. Tijdens een bezoek aan de Franse hoofdstad is er dus genoeg te doen.

Nu de lente is begonnen is het heerlijk om rond te slenteren in de mooiste parken van de stad: Jardin du Luxembourg, de Tuilerieën, Jardin des Plantes en Palais Royal. Tussen de bloeiende planten en bloemen een parkstoeltje opzoeken, genieten van de zon en alle voorbij wandelende Parijzenaren bestuderen is echt vakantie. Ook leuk om te bezoeken is Les Puces de Saint-Ouen, de grote brocante- en vlooienmarkt aan de noordkant van Parijs. De seringen en glycine bloeien dit seizoen in de smalle straatjes vol antiek, design en vintagemeubels. Heel fijn om hier een ochtend rond te lopen en daarna te gaan lunchen in een van de restaurantjes tussen de hallen.

Terras of picknick
Geen bezoek aan Parijs is compleet zonder een boottocht op de Seine: zoek een bateau-mouche met open dak op en bewonder vanaf de rivier de beroemde monumenten van de stad. Blijf daarna ook zeker rondhangen op de kades, de Berges de Seine, waar tegenwoordig het hele jaar rond leuke terrassen, zit- en speelplekken zijn à la Paris Plage. Geen betere manier om het leven van de hoofdstad in je op te nemen dan met een kop koffie of een glas wijn op een van de mooiste terrassen van Parijs! Of ga picknicken langs de Seine of in een park. Lunchen in de buitenlucht: met een flesje wijn, stokbrood en wat kaasjes voel je je de koning te rijk. Strijk neer aan de rand van de rivier, onder de kersenbloesems bij de Eiffeltoren of op een van de vele andere mooie picknick-spots in Parijs. En doe dan vooraf inkopen bij een van de bekende chocolatiers, zoals Pierre Marcolini, Alain Ducasse Pierre Hermé, Jean Paul Hévin, Maison Richart, Jean Genin en Jean Charles Rochoux.

Openingsceremonie

De Seine speelt eveneens een centrale rol bij de Olympische Spelen. Langzaam maar zeker kunnen we gaan aftellen naar de start van het grootste wereldwijde sportevenement dat vanaf 26 juli 2024 gehouden wordt in Parijs. De openingsceremonie zal die dag plaatsvinden op en rond de Seine in plaats van een afgesloten stadion: een première! Het belooft een organisatorisch hoogstandje te worden, want 160 boten met daarop totaal 10.000 atleten gaan over de rivier defileren. Parijs verwacht dat bij de opening 600.000 toeschouwers aanwezig kunnen zijn op de kades.

 

Zwemmen in de Seine
Parijs werkt overigens al hard aan het verbeteren van de waterkwaliteit van de Seine, want het is de bedoeling dat er tijdens de Spelen ook zwemwedstrijden plaatsvinden in de rivier, mits de hygiëne-eisen dat toelaten. Burgemeester Anne Hidalgo heeft al beloofd dat ze zelf ook een duik zal nemen, als het water inderdaad schoon genoeg is.

Wedstrijden vinden overigens niet alleen plaats in Parijs, maar ook in diverse andere steden in Frankrijk. Zo worden de paardensporten in de tuinen van het paleis van Versailles georganiseerd. Bordeaux, Nantes en Nice ontvangen de voetbalwedstrijden, Marseille wordt de thuisbasis voor alle zeilsporten en Lille host de handbal- en basketbalwedstrijden. Het grootste deel van de kaarten is verkocht, maar er worden nog regelmatig nieuwe kaartjes vrijgegeven. Meer informatie over de kaartverkoop is te vinden op: tickets.paris2024.org

Inspirerende reistips
Deze en meer actuele en inspirerende reistips vind je op frankrijk.nl. Een website boordevol tips, adresjes, reisreportages, recepten en leuke weetjes over La Douce France. Ook volgen ze de actualiteiten en plaatsen regelmatig updates over Parijs tijdens de Olympische Spelen.

Geplaatst op

Naar het overzicht

Paris je t'aime

Parijs sprankelt deze lente en zomer! De parken staan in bloei, de terrassen zijn weer gezellig vol en de Seine glinstert in de zon. Ook... Lees meer »

Energie opdoen onder de Occitaanse zon

Comfortabele villa’s met een ruim terras (sommige met privétuin), met zorg ingerichte appartementen, een twintigtal gratis activiteiten,... Lees meer »

Een rosé die goud waard is | AIX Rosé

Met 300 dagen zon per jaar schittert de Middellandse Zee op de achtergrond, terwijl goed onderhouden rijen wijnstokken het golvende landschap... Lees meer »

De nieuwe dimensie van skiën

Het Großarltal met zijn skilift naar Dorfgastein biedt ski- en natuurgenot voor het hele gezin. Voor het winterseizoen 2023/24 is aanzienlijk... Lees meer »

Een luxe wintersport

Hét luxueuze gebied in Frankrijk is Méribel. Het skioord ligt in het hart van Les Trois Vallées, in de regio Savoie Mont Blanc. Hier zijn... Lees meer »

Wonderlijke Alice in Wonderland wereld

Wanneer je voor de ingang op het Noordeinde staat zal je het misschien niet verwachten, maar achter de deuren van De Salon van Fagel in... Lees meer »

Wintersport volgens Scandinavisch design

Scandinavisch design is enorm populair en iedereen heeft thuis wel iets van Noordse origine in huis staan. Maar helemaal nu in de post covid... Lees meer »

Sterren service in de bergen

De Nederlander Michel Wichman runt al jaren het populaire Hotel Spitzhorn in het Zwitserse Saanen-Gstaad. De hotelier in hart en nieren... Lees meer »

Winter in het hart van Scandinavië

Wintersport zoals wintersport bedoeld is: sportief en ontspannen, voor jong en oud, en zonder lange wachtrijen bij de liften. Zeer betaalbaar... Lees meer »

De kunst van wintersport in de sneeuw van Ischgl

Kunst en wintersport gaan vanaf nu weer hand in hand op de pistes van Ischgl. Tijdens de sneeuwsculptuurwedstrijd "Shapes in White", die... Lees meer »

Top-10 favoriete reisbestemmingen compleet op de schop

De pandemie heeft de weg vrijgemaakt voor een andere manier van reizen, mét nieuwe favoriete bestemmingen. Europese steden die per auto... Lees meer »

Nederlanders willen massaal naar Oostenrijk in de herfstvakantie

Nu de herfst officieel begonnen is, is Nederland druk bezig met het plannen van een vakantie in het najaar. Uit recent onderzoek blijkt... Lees meer »