Masterchef Bart onthult naam restaurant

Onlangs kondigde MasterChef Bart van Berkel aan dat hij deze zomer zijn eigen restaurant opent in het hart van Haarlem. Nu kunnen we dan ook officieel de naam onthullen. Restaurant Petossi. Een Brabants begrip met een wereldse klank, maar met een oer-Hollandse betekenis.

Om zijn nieuwe restaurant te financieren, startte Bart een crowdfundingactie op. Binnen twee weken bereikte hij 70% en nu, een maand later, is het volledige streefbedrag binnengehaald. Bart kan nu officieel de naam onthullen van zijn restaurant; Petossi. Deze naam is afgeleid van ‘boerenkoolstamppot’ op z’n Brabants. Voor de oorspronkelijk Brabantse MasterChef vertegenwoordigt dit gerecht onze Hollandse keuken op zijn best door zijn eenvoud en seizoensgebondenheid.

Multiculinair
Bart is trots op de Nederlandse keuken die, door onze reislustige geschiedenis, boordevol buitenlandse invloeden zit. En dat is precies wat je kunt verwachten in het nieuwe restaurant van de MasterChef. Bart gaat in zijn keuken aan de slag met mooie Nederlandse producten die op een multiculinaire wijze worden toegepast. Passend bij deze tijd. Bij Petossi eet je wat de pot schaft. Er is een verrassend 2- tot 6-gangen Chefs Menu dat wisselt op basis van het aanbod van moeder natuur. Aan tafel zal met liefde worden verteld over de herkomst en de speciale bereidingswijze van de ingrediënten.

Opening
Op 10 augustus gaat Petossi officieel open (Lange Veerstraat 15). Voor de openingsweek heeft Bart van Berkel verschillende MasterChefs en topkoks weten te strikken die in het hart van Haarlem hun culinaire kunnen gaan tonen. Degenen die geïnteresseerd zijn in een plekje in het restaurant, kunnen de website in de gaten houden voor reserveringsmogelijkheden.

Meer informatie is te vinden op www.petossi.nl.

 

  

Naar het overzicht

Frisse wind bij De Bokkedoorns

Sinds maart wordt de keukenbrigade van tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns in de Noord-Hollandse duinen aangevoerd door Roy Eijkelkamp.... Lees meer »

High-end restaurant in Rotterdam Marriott

Wim Severein, bekend van voormalig sterrenrestaurant Wereldmuseum, opende enkele maanden geleden de deuren van zijn eigen high-end restaurant... Lees meer »

Sterrenkok Fred Mustert: 'Het kan altijd beter'

Met de restyling van zijn restaurant in Rotterdam heeft tweesterrenkok Fred Mustert zijn eigen podium gecreëerd waarop hij en zijn brigade... Lees meer »

Wild enthousiaste kok

Het voert misschien een beetje ver om windsurfen met koken te vergelijken, maar voor chef-kok René Haak van Landgoed Groenendaal in Heemstede... Lees meer »

Smaak zegeviert altijd bij topkok Erik van Loo

Als Limburgse slagerszoon in Rotterdam neerstrijken en daar al negen jaar op twee sterrenniveau koken. Volgens Erik van Loo simpelweg omdat... Lees meer »

Masterchef Bart onthult naam restaurant

Onlangs kondigde MasterChef Bart van Berkel aan dat hij deze zomer zijn eigen restaurant opent in het hart van Haarlem. Nu kunnen we dan... Lees meer »

Visrestaurant The Fish Toko nieuw in Amsterdam

The Fish Toko is de nieuwe Amsterdamse culinaire aanwinst midden in de Jordaan in de Westerstraat. De naam The Fish Toko is afgeleid van... Lees meer »

Gin Neo gaat een stap verder

Gin Neo, voorheen bekend als Gin Neo Bistro, is volwassen geworden en gaat vanaf 8 juli 2016 een stapje verder op de nieuwe locatie aan... Lees meer »

De nieuwste foodhallen van New York in de spotlight

Foodhallen, tegenwoordig een razend populair fenomeen. En waar Amsterdam er maar een exemplaar van heeft, heeft New York een hele lijst... Lees meer »

Wolf Atelier is vernieuwd

Na een succesvol eerste jaar vond chef Michael Wolf de tijd rijp om zijn restaurant op de monumentale draaibrug in het hart van Amsterdam... Lees meer »

‘De bandoneon is een jaloerse minnares’
Het leven als speeltuin
Focus is nu mijn sleutelwoord
Kunst in huis
De 'Linda' van Spakenburg
‘De eerste zijn die niet sterft’
Mrs. Rolls-Royce