Gin Neo gaat een stap verder

Gin Neo, voorheen bekend als Gin Neo Bistro, is volwassen geworden en gaat vanaf 8 juli 2016 een stapje verder op de nieuwe locatie aan de Noorderstraat 19. Het oude concept is door eigenaar Jin Hu in een nieuw jasje gestoken en is nog unieker en speelser gemaakt.

Jin Hu staat aan het roer van het vernieuwde restaurant en heeft twee toptalenten naar voren geschoven om het restaurant onder zijn begeleiding te managen. De nieuwe naam is een afkorting van vernieuwend. Vernieuwend beschrijft alles waar Gin Neo voor staat; grensverleggend, stoer, speels en jeugdigheid. Niet alleen de gerechten zijn vernieuwend maar ook het interieur speelt een rol in de totaalbeleving. Bij Gin Neo wordt comfort gecombineerd met avontuur en word je mee op reis genomen door alle smaaksensaties van het seizoen. Jin Hu: “Gebaseerd op onze jeugd, emoties en het huidige seizoen koken wij iedere maand zes nieuwe spannende gerechtjes waarin wij jullie graag meenemen op avontuur”.

Menukaart
Gin Neo is trots op wat Nederland te bieden heeft en dit komt terug in de gerechten. Alle gerechten hebben een Franse basis met Hollandse en Oosterse invloeden en voor de bereiding van de gerechten worden lokale producten en ingrediënten gebruikt. De verschillende soorten kruiden die in de keuken worden gebruikt, wordt vers geplukt langs de oevers van de Nederlandse wateren door de chefs. Chef Bas Diepenbroek en Sous Chef Roel Mayntz, bekend van Librije, Bord'Eau en Karel 5, zijn culinair verantwoordelijk voor Gin Neo. Beide chefs hebben een eigen en creatieve stijl waarin eigenwijs en jeugdigheid centraal staan. Ze geven gerechten een nieuwe dimensie en zoeken de contrasten op om zo een verassend gerecht te creëren waarmee ze de gasten mee op avontuur nemen. De inspiratie voor de gerechten wordt gehaald uit  gerechten van vroeger en alles wat het seizoen op dat moment te bieden heeft. De oude gerechten van vroeger worden op een speelse en jeugdige manier bereid samen met de smaken van het seizoen. Een unieke combinatie van oud met nieuw. De inspiratiebronnen van Gin Neo zorgen voor veel diversiteit in de menukaart welke maandelijks wisselt. Er kan worden gekozen voor een 4-, 5- of 6 gangen menu waarbij de prijs varieert tussen de 45 en 60 euro.

Wijn & gin
De smaakbeleving wordt compleet gemaakt met de diversiteit aan speciaal geselecteerde wijnen die een perfecte balans hebben tussen klassiek en vernieuwend. Het wijnarrangement is nauwkeurig samengesteld door  de sommelier van het restaurant en zijn afkomstig van landen over de hele wereld. Bij het selecteren van de wijnen ligt de focus op grenzeloos, geliefd en de wijn-spijscombinatie waardoor er uitsluitend passende en unieke wijnen worden geserveerd. Naast de selectie wijnen, heeft Gin Neo 14 verschillende gins op de kaart staan. De gins zijn, net als de gerechten, verassend en spannend en komen mooi tot hun recht in een heerlijke Gin-Tonic of een cocktail.

Interieur
Het interieur van Gin Neo kan worden omschreven als een combinatie van classy en underground met een speelse, sexy touch en comfort. Dit wordt benadrukt door het donkere kleurgebruik en materialen als linnen, hout en leer.

Openingstijden
Gin Neo is 7 dagen per week geopend voor lunch en diner. De openingstijden zijn: lunch 12:30 - 15:00, diner 17:00 - 23:00.

www.ginamsterdam.com

(Foto: littlewanderbook)

Naar het overzicht

Frisse wind bij De Bokkedoorns

Sinds maart wordt de keukenbrigade van tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns in de Noord-Hollandse duinen aangevoerd door Roy Eijkelkamp.... Lees meer »

High-end restaurant in Rotterdam Marriott

Wim Severein, bekend van voormalig sterrenrestaurant Wereldmuseum, opende enkele maanden geleden de deuren van zijn eigen high-end restaurant... Lees meer »

Sterrenkok Fred Mustert: 'Het kan altijd beter'

Met de restyling van zijn restaurant in Rotterdam heeft tweesterrenkok Fred Mustert zijn eigen podium gecreëerd waarop hij en zijn brigade... Lees meer »

Wild enthousiaste kok

Het voert misschien een beetje ver om windsurfen met koken te vergelijken, maar voor chef-kok René Haak van Landgoed Groenendaal in Heemstede... Lees meer »

Smaak zegeviert altijd bij topkok Erik van Loo

Als Limburgse slagerszoon in Rotterdam neerstrijken en daar al negen jaar op twee sterrenniveau koken. Volgens Erik van Loo simpelweg omdat... Lees meer »

Masterchef Bart onthult naam restaurant

Onlangs kondigde MasterChef Bart van Berkel aan dat hij deze zomer zijn eigen restaurant opent in het hart van Haarlem. Nu kunnen we dan... Lees meer »

Visrestaurant The Fish Toko nieuw in Amsterdam

The Fish Toko is de nieuwe Amsterdamse culinaire aanwinst midden in de Jordaan in de Westerstraat. De naam The Fish Toko is afgeleid van... Lees meer »

Gin Neo gaat een stap verder

Gin Neo, voorheen bekend als Gin Neo Bistro, is volwassen geworden en gaat vanaf 8 juli 2016 een stapje verder op de nieuwe locatie aan... Lees meer »

De nieuwste foodhallen van New York in de spotlight

Foodhallen, tegenwoordig een razend populair fenomeen. En waar Amsterdam er maar een exemplaar van heeft, heeft New York een hele lijst... Lees meer »

Wolf Atelier is vernieuwd

Na een succesvol eerste jaar vond chef Michael Wolf de tijd rijp om zijn restaurant op de monumentale draaibrug in het hart van Amsterdam... Lees meer »

‘De bandoneon is een jaloerse minnares’
Het leven als speeltuin
Focus is nu mijn sleutelwoord
Kunst in huis
De 'Linda' van Spakenburg
‘De eerste zijn die niet sterft’
Mrs. Rolls-Royce