Grote schoenen om te vullen 

‘Zonder liefde voor mensen en wat hen beweegt, kun je dit vak niet uitoefenen.’ Brigitte Rutten-Wilbrink (34) maakte na een bliksemcarrière in het bedrijfsleven een switch naar de makelaardij. Met een frisse visie op het vak zal zij het stokje overnemen van vader Frits Wilbrink (65), oprichter van Wilbrink & v.d. Vlugt Makelaars in Lisse. 

Redactie: Natasja Admiraal 

Nee, hij had het niet meer verwacht, dat zijn enige dochter in zijn voetsporen zou treden, zegt Frits Wilbrink. Tijdens haar studie bedrijfskunde aan de VU schreef Brigitte haar eindscriptie over de invloed van internetconcepten op de makelaardij, in de volle overtuiging dat ze makelaar wilde worden. Maar na dertig makelaarskantoren te hebben geïnterviewd, zei ze: ‘Pap, dit is mijn wereld niet. Te weinig innovatief.’ Pas nadat ze bij Heineken in negen jaar was opgeklommen van stagiair tot marketingmanager, begon het ondernemersbloed te kriebelen. Ze begon voor zichzelf als interimmanager en keek ook over de schouder van Frits mee. Toen ging de knop om. ‘Ik dacht: ik ben gek als ik het niet doe’, vertelt ze. ‘Dit bedrijf is zo onderscheidend in de branche. Ik zie zoveel kansen. En bovendien: mijn naam staat nota bene op de gevel!’ 

Vol plannen en ideeën 

Voor Frits voelt de keuze van zijn dochter als een ‘cadeautje’. Druk heeft hij nooit op haar uitgeoefend. ‘Ik heb altijd benadrukt dat ze vooral moet doen wat haar gelukkig maakt. Des te leuker dat ze nu toch voor dit vak kiest en dat het écht uit haar zelf komt.’ Met haar ervaring in het bedrijfsleven en een makelaarsdiploma op zak, heeft Brigitte een innovatieve kijk op de makelaardij. Ze is geboren met hetzelfde charisma als haar vader. Iemand die niet op de voorgrond treedt, maar wel sturend is en vol ideeën zit. Frits: ‘Brigitte brengt nieuw elan in het bedrijf. En dat verloopt heel natuurlijk. Het team omarmt haar, ze zien haar niet als de ‘dochter van de baas’. Dat heeft alles te maken met haar karakter.’ 

Klant op nummer één 

Bij Wilbrink & v.d. Vlugt Makelaars staat de klant op nummer één. Dat zit in het DNA van het bedrijf, vertelt Brigitte. ‘Als team zijn we altijd aan het kijken hoe we zaken net een stapje beter en anders kunnen doen. Snel reageren op wat er speelt in de markt, dat is onze kracht. Digitalisering achter de schermen zorgt er bijvoorbeeld voor dat er meer tijd is voor nóg persoonlijker klantcontact. We zijn van oudsher gespecialiseerd in het hoge segment. Woningen in ons aanbod willen we zo goed mogelijk presenteren, met de juiste tools, van professionele fotografie tot aantrekkelijke video’s en een bouwkundige keuring. Ook werken we al zeker vijftien jaar samen met een vaste interieurstylist voor alle woningen die in de verkoop gaan.’  

Alles met aandacht 

Tijd en aandacht, daar hecht het team van Wilbrink & v.d. Vlugt Makelaars aan. Juist in deze overspannen markt. ‘Een open huis met veertig kijkers? Dat zullen wij nooit doen,’ stelt Frits. ‘Voor elke bezichtiging plannen we minimaal een half uur. Dat geeft ons de kans om de kopers te leren kennen en daar hebben we profijt van in het vervolgtraject. Daarnaast maken we van onze brochure echt werk. Wat ons bedrijf ook bijzonder maakt is dat we heel breed werken. We zijn actief van Haarlem tot Wassenaar en Alphen aan den Rijn – en dat allemaal vanuit één kantoor. Ik heb gezworen nooit een bijkantoor te openen. Ik houd van korte lijnen. Eens in de week vergaderen we met het voltallige team. Zo is iedereen goed op de hoogte van alle lopende projecten en ook het sociale aspect is waardevol. Het verloop binnen ons team is heel klein. Onze adjunct-directeur en ervaren makelaar Miranda begon hier dertig jaar geleden als telefoniste.’ 

Empathie  

Voorlopig heeft Frits nog niet de intentie om te stoppen. Zo kan zijn dochter langzaam in het bedrijf groeien en kan hij zelf rustig afbouwen. Hun samenwerking versterkt de vader-dochterband. Brigitte: ‘Ik leer veel van hem. Hij staat altijd open voor vernieuwing. Als ik met een idee kom, dan zegt hij: ga ervoor.’ Spijt van haar carrièreswitch heeft ze nog geen seconde gehad. ‘Dit vak heeft alles in zich: het is dynamisch, commercieel, maatschappelijk relevant en juridisch. Het gaat over empathie en integriteit. En dat met een ongelofelijk steady team, dat maakt het extra aantrekkelijk.’ Ze slaat een arm om haar vader heen en besluit dan: ‘Ja pap, dat heb je goed gedaan. Ik weet dat ik grote schoenen heb om te vullen.’

Enthousiaste specialisten  

Al 32 jaar is Wilbrink & v.d. Vlugt Makelaars een betrouwbare vastgoedspecialist: professioneel, persoonlijk en met hart voor het belang van de klant. Vanuit Lisse bedient het enthousiaste specialistenteam de gehele regio binnen de driehoek Haarlem, Wassenaar en Alphen aan den Rijn, met de nadruk op de Duin- en Bollenstreek. Het hechte team wordt gevormd door vijf makelaars en vijf binnendienstmedewerkers. ‘Een zeer diverse club, zowel qua levensfase als ervaring,’ vertelt Brigitte. ‘En dat is ontzettend goed voor de discussie aan tafel. Iedereen heeft een inbreng in de keuzes die we maken voor de toekomst van het bedrijf. We doen het echt met elkaar.’  

Kwaliteitslabels 

  • NVM – deskundig en betrouwbaar 
  • Qualis – gespecialiseerd in exclusief wonen 
  • Baerz & Co – gekoppeld aan de beste internationale luxury home portals 
  • Garantiemakelaars – transparante en servicegerichte dienstverlening 
  • Monumentenmakelaar – gespecialiseerd in de aan- en verkoop van monumenten 

 
Heereweg 231 | Lisse  
T 0252 419 049 | www.onsaanbod.nl 

Snel reageren op wat er speelt in de markt, dat is onze kracht’ 

Geschreven op

Naar het overzicht

Uit liefde ontstaan

Niets zorgt voor zo’n sterk fundament als houden van. Dat bewijst Avila Reizen, ontstaan omdat twee jonge mensen verliefd werden en niet... Lees meer »

Bij twijfel hard zingen

Sopraan Francis van Broekhuizen is een personality in de muziekwereld. Operahuizen en regisseurs werken graag met haar samen, niet alleen... Lees meer »

‘Natan is mijn leven’

Een toevallige samenloop van omstandigheden maakte dat Édouard Vermeulen, van origine binnenhuisarchitect, couturier werd. Nu viert hij... Lees meer »

De kunst van het epoxionisme

Het begon allemaal met een zelfgemaakte olifant aan de rand van zijn zwembad in Florida. Daarna wilde zijn hele Amerikaanse kennissenkring... Lees meer »

Maatwerk & experiment

In een wereld vol massaproductie richt modeontwerper Rosalie Key zich bewust op het tegenovergestelde: maatwerk. Vanuit haar Rotterdamse... Lees meer »

Groot geworden door klein te blijven

Freek Fidder, eigenaar van Fidder slapen in Woerden en de Hästens stores Den Haag en Rotterdam helpt met zijn jarenlange ervaring klanten... Lees meer »

Zwart goud met een oranje tintje

Het wordt gezien als een ware delicatesse. Om de smaak zo puur mogelijk te houden, eet je het direct vanaf de muis van je gebalde vuist.... Lees meer »

Je brein weer in balans

In de snelle maatschappij waarin we leven krijgt ons brein dagelijks miljoenen prikkels te verwerken, terwijl onze hersenen daar helemaal... Lees meer »

Sterren service in de bergen

De Nederlander Michel Wichman runt al jaren het populaire Hotel Spitzhorn in het Zwitserse Saanen-Gstaad. De hotelier in hart en nieren... Lees meer »

Van Villa Kakelbont tot Harley-Davidson

Voormalig uitgever van Lourens J.C. Magazine Roy Dijs woont al jaren in Spanje. Tijdens een wandeling in de Haarlemmerhout blikt hij terug... Lees meer »