Royal Design Exclusief Buitenmeubilair 

Dutch simplicity 

Door in te springen op low dining, met kussens in frisse kleuren en meubels die ze zelf ontwerpen heeft Royal Design exact de koninklijke uitstraling die de naam belooft. Een merk dat Thea Kroneman groot heeft gemaakt door gebruik te maken van lijnen en vormen die zich naadloos voegen naar elke stijl.  

Een Amsterdams dakterras, een balkon of een villa op Ibiza. De eigenzinnige loungemeubelen van Royal Design geven elke buitenruimte allure. Door te werken met hout en te spelen met rechte en schuine lijnen zijn de stoelen, tafels en banken van dit Nederlandse merk herkenbaar anders en toch heel goed met elkaar te combineren. De bekendste lijn van dit merk is de Koen. Al enkele jaren een topseller.  

Op maat 

Eigenaresse Thea Kronenman vertelt dat Royal Design oorspronkelijk bekend is door gietijzeren meubelen. ‘Toen ik de naam en de website overnam leverde Royal Design alleen gietijzeren meubelen op maat. Klassieke modellen die perfect passen in een park, bij een statig pand of voor een huis uit de jaren dertig. Nu nog steeds hebben we gietijzeren meubelen in onze collectie. Het grote voordeel is dat wij ze op maat maken in verschillende kleuren.’ 

Met het doel betaalbare designmeubelen te ontwerpen, startte Thea Kronenman ongeveer zes jaren geleden met het zelf ontwerpen van exclusieve buitenmeubelen. ‘Deze laten we van teakhout maken in Indonesië. Het voordeel van teakhout is dat het past bij heel veel stijlen, doordat het mooi vergrijst. Door verschillende items als een hoekbank, een middendeel en een hocker op geheel eigen wijze te combineren, ontstaat er iedere keer een heel ander plaatje.’ 

projectfotografie_royal design_juli2018-1 Showroom Royal Design_mei2018-76 projectfotografie_royal design_juli2018-81 projectfotografie_royal design_juli2018-50 HR Luxe Loungeset Royal Design 4 Showroom Royal Design_mei2018-68 Showroom Royal Design_mei2018-63

Mooie stoffen 

‘Alle tuinkussens maken we op maat met Sunbrella stoffen. Een buitenstof die niet verkleurt en geen vocht opneemt. Mooie, zachte stoffen die comfortabel aanvoelen en verkrijgbaar zijn in heel veel verschillende kleuren en texturen. Wat ik vooral leuk vind, is om naast taupe en grijs in onze showroom frisse en vrolijke kleuren te laten zien zoals mintgroen. Ik merk dat ik daarmee klanten op ideeën breng, want mintgroen was bijvoorbeeld vorig jaar onze best verkochte kleur.’   

In de eigen showroom van Royal Design in Nunspeet zijn de verschillende lijnen met namen als Alfa, Teun, Fay en Sil tentoongesteld. Daarbij horen accessoires als kussentjes, plaids, kaarsen, lampen en tafeltjes. Het enige dat er nog ontbreekt is de zon, maar toch begint de voorbereiding van het zomerseizoen voor Royal Design al in de winter. ‘Van de Alfa hebben we er dit jaar ook een ligbed bij. Opvallend detail bij deze lijn zijn de schuinstaande poten en de fauteuil van deze lijn oogt net iets slanker doordat de poten naar boven toe schuin lopen. Een model waar vorig jaar erg veel vraag naar was, omdat de Alfa werkelijk in elke setting mooi is.’ Opvallend van de Alfa zijn tot slot ook de planken die in de breedte het ritme van het tafelblad bepalen, waardoor deze een hele chique uitstraling krijgt.  

Wereldwijd 

Royal Design besteedt veel aandacht aan de aanwezigheid op social media. Daardoor staan er inmiddels modellen van dit Nederlandse merk in tuinen en bij villa’s overal ter wereld. Er is interesse in het merk vanuit Italië, Zwitserland, Zweden, Engeland en Noorwegen.  Dat het merk zich als een kameleon aanpast aan de omgeving blijkt wel uit de vele projecten die Royal Design al heeft gedaan.   

‘Een goed voorbeeld is het pand in Amsterdam waar we de zithoek hebben aangekleed met kussens en plaids. Zij gingen voor het complete plaatje dat ze ook bij ons in de showroom zagen. Andere tuinen die we hebben aangekleed waren die in België bij een grote villa. Het grote voordeel van teak is dat het een rijke, chique uitstraling heeft en dat het in tegenstelling tot steigerhout veel duurzamer is. Maar we krijgen ook opdrachten om bijvoorbeeld gietijzeren banken te leveren voor een park of voor in de voortuin bij een jaren dertig woning.’    

Geschreven op

Naar het overzicht

De kracht van licht

Familiebedrijf Versteeg Lichtstudio in Haarlem heeft al 43 jaar ervaring met het verlichten van woonhuizen, werkplekken en hotels/restaurants.... Lees meer »

Een elegante dame

Het jaar 2020 staat in ieders geheugen gegrift: het was het eerste coronajaar. Precies dan openen interieurspecialisten René en Sophia Wansleeben... Lees meer »

Interieur van a tot z

Interieurspecialist Prummel in Stadskanaal is het familiebedrijf van Jelle en Ria Prummel. Hier draait alles om aandacht en beleving, laten... Lees meer »

Buiten de lijntjes kleuren

Als hij tekent, zit hij in zijn eigen cocon. Dan verdwijnt de wereld om hem heen en is hij met zijn hoofd ín de tekening. Maar waar interieurdesigner... Lees meer »

Vakantiegevoel in huis

Je vindt er dingen die je nergens anders vindt en een sfeer waardoor je je even buiten Nederland waant. Dat had Jet van Basten Batenburg... Lees meer »

Meer dan een mooi ontwerp

Cecilia Kollross is in Brazilië geboren en opgegroeid. Daar heeft ze architectuur en stedenbouw gestudeerd. In Nederland heeft ze bij de... Lees meer »

Retrodeuren in Zoetermeer

Retrodeuren voor mensen die mooie deuren wensen. De specialist Retrodeuren.nl is dé specialist als het om stalen deuren gaat. Denk hierbij... Lees meer »

Een interieur dat rust brengt

Niets is zo persoonlijk als de inrichting van je huis. Hoe fijn is het dan om het interieurdesign over te laten aan twee specialisten die... Lees meer »

Zomertijd

Zomertijd! Dagen waarin het leven binnen en buiten ontspannen in elkaar overvloeit. Eindeloos genieten met duurzaam tuinmeubilair wat lang... Lees meer »

Lovely landscape

De natuur, een oneindige inspiratiebron! Van vertrouwde natuurverschijnselen in de vorm van golven en wolken, tot verstilde momentopnames... Lees meer »

Buiten is het nieuwe binnen | Veldman Zonwering

In elk jaargetijde en op ieder moment ontspannen buiten kunnen zitten, omringd door comfort en stijl. Dat kan met de hulp van Veldman Zonwering... Lees meer »

Een luxe tuin vol leven

Bij een luxueuze tuin heeft men al snel een associatie met strak en summier grondgebruik. Mensen die zo’n tuin ambiëren, zijn bij deze groep... Lees meer »

Thuis in je tuin

De tuin is een volwaardige buitenkamer geworden. Met meubels die even comfortabel en mooi zijn als de meubels in de woonkamer. Sfeervolle... Lees meer »

Kussens om te zoenen

Ze zorgen voor kleur en comfort. Zijn er voor buiten en binnen. Dikker en dunner. Rechthoekig, rond, vierkant en alles er tussenin. Verkrijgbaar... Lees meer »

De buitenkeuken is here to stay.

WWOO is de oersterke betonnen buitenkeuken van Nederlandse bodem. Volgens ontwerper Piet-jan van den Kommer is de trend in Nederland zich... Lees meer »

Royal Design Exclusief Buitenmeubilair 

Dutch simplicity Door in te springen op low dining, met kussens in frisse kleuren en meubels die ze zelf ontwerpen heeft Royal Design exact... Lees meer »

Vuurplaatsen

Het Pure Garden programma van Blomus heeft tal van mooie producten om het outdoorseizoen te veraangenamen. De gelvuurplaats Luna (foto)... Lees meer »