Ongewoon gewoon

Haar eerste ontwerp niette ze in elkaar met bloemenfolie op een pop. En nog altijd weet de Venlose modestyliste Monique Désar van niets iets te maken. Placemats en yogamatjes, kippengaas en cakevormpjes, parapluhoesjes en poetsdoekjes; in haar designs worden ze gevoelsmatig gecombineerd met exclusieve stoffen. Een Désar Design is ongewoon gewoon. Een gesprek over dromen, durven én doen. 

 

Niet in een eigen creatie, maar gewoon in een leuke jumpsuit doet Monique Désar de deur van haar woning in Venlo open. In de woonkamer en serre staan enkele paspoppen, gehuld in kleurrijke, zwierige jurken met een hoog fashion-gehalte. ‘Jurken die vandaag en morgen gepast worden, of klaar zijn voor verzending’, legt Monique – met zacht Limburg accent - uit. ‘Mijn man en zonen worden er soms gek van. De hele zolder hangt al vol en beetje bij beetje neem ik nu ook de woonkamer in beslag’, lacht Monique. Het is dan ook druk. 

Styliste 
‘Corona gooide wel even roet in het eten. Er waren minder fotoshoots, kappershows en feestjes. Allemaal gelegenheden waarvoor mijn kleding gevraagd wordt. Stilzitten is he-le-maal niks voor mij, dus ik besloot het roer om te gooien. Heel kort door de bocht ging ik van modeontwerpster naar styliste en van verkoop naar verhuur. Eerst heb ik heel veel kleding en losse accessoires opgeruimd; dat wil zeggen gefotografeerd en via mijn Facebook verkocht aan de echte fans onder mijn ruim negenduizend volgers. Daarna heb ik een aparte site gemaakt voor mijn Rental Styling Kits: pakweg tweehonderdvijftig unieke jurken, handgemaakte kraagjes, bijzondere styling-items en accessoires voor de verhuur. Prijzen variëren van vijf tot honderd euro. En wie wil, huurt mij erbij als styliste voor een dag. Ter plekke kan ik heel veel doen en echt álles uit een jurk en setting halen wat er in zit. Sinds kort kunnen ook gewone mensen zeg maar een shoot met mij doen en zelf ervaren hoe het is om model voor een dag te zijn. Ze worden dan op een bijzondere locatie gefotografeerd door een professionele fotograaf en door mij gestyled in een jurk naar keuze.’ 

Verder lezen?

Altijd en overal toegang tot onze beste artiken.

Start vandaag

Word Lourens Member

Bent u al Member?

Wachtwoord vergeten?

Geschreven op

Naar het overzicht

Outfits met impact

Prachtige stoffen, geraffineerde breisels, mooie warme kleuren; dit winterseizoen laat She’s Different in Rijssen je weer verbazen met een... Lees meer »

Urban design

Een goede inrichting is een mix van oude en nieuwe voorwerpen, verfijnd en eenvoudig, kostbaar en alledaags. Dat geeft je huis het unieke... Lees meer »

Het buitenleven leuk maken

Een oer-Hollands designmerk voor het buitenleven verovert de outdoorbranche. Sinds 2017 heeft Bubalou haar positie als lifestyle merk met... Lees meer »

DePadova Flagshipstore door Studio van ‘t wout

Een primeur voor Nederland; DePadova Flagshipstore is nu te vinden in Den Haag. Studio van ʼt Wout haalde deze Italiaanse design meubelen... Lees meer »

Ongewoon gewoon

Haar eerste ontwerp niette ze in elkaar met bloemenfolie op een pop. En nog altijd weet de Venlose modestyliste Monique Désar van niets... Lees meer »

All things lila

Dat lila zeker niet braaf hoeft te zijn, bewijzen verschillende topontwerpers. Onze favoriete items in de mooiste pastelkleur van deze zomer.... Lees meer »

‘Ik creëer een droomwereld, een utopie’

Ontwerper Claes Iversen heeft niet stilgezeten: naast het ontwerpen van couture die geliefd is bij een hele stoet aan bekende vrouwen, onder... Lees meer »

Nature is BACK!

Trendwatchers zijn duidelijk: back­to-nature wordt dé nieuwe trend voor 2021. Rust is het sleutelwoord. Dat zien we met name aan de kleuren... Lees meer »

De Gustav-familie

In 1991 richtte meubelontwerper Gerard van den Berg zijn Label op. Het bedrijf is gespecialiseerd in hoogwaardige gestoffeerde zitmeubelen;... Lees meer »

Eigenwijs Design

Geef je interieur een twist met speelse ontwerpen die vrolijk stemmen. Gemaakt om je te laten glimlachen, de minimalistische donkerblauwe... Lees meer »