Wolf Atelier is vernieuwd

Na een succesvol eerste jaar vond chef Michael Wolf de tijd rijp om zijn restaurant op de monumentale draaibrug in het hart van Amsterdam van een verse inrichting te voorzien. Het vernieuwde Wolf Atelier is nu geopend voor zowel lunch als diner.

Precies een jaar geleden begon de van oorsprong Oostenrijkse Michael Wolf met Wolf Atelier, een restaurant waar hij zijn gasten de perfecte middag of avond wil voorschotelen. Niet alleen op het bord, met zijn even vernieuwende als indrukwekkende gerechten, maar ook als het aankomt op service en sfeer. ‘Uit eten begint wat mij betreft al bij het reserveren; als je ons belt, vragen we bijvoorbeeld of we nog iets extra’s voor de gasten kunnen betekenen. Gaat het om een eerste date, het vieren van een huwelijk of een zakelijke afspraak; dat zijn belangrijke dingen om te weten, daar passen we onze service op aan.’

Eenmaal binnen, krijgt de gast direct een houten doosje op tafel met daarin het aperitiefmenu, een flesje water voor de eerste dorst, een verfrissend doekje, een papiertje om je kauwgum in te frommelen en de WiFi-code. Niet alleen praktisch, maar ook een ideale ijsbreker. Het tekent de visie van Michael Wolf: ‘Alles moet kloppen als je hier komt eten. De sfeer, de bediening, de muziek, de cocktails; alles!’

Om zijn gasten een nóg betere beleving te bieden moest de inrichting van het unieke pand nabij het Centraal Station in Amsterdam op de schop. Het resultaat is een moderne maar warme plek, dankzij de ruige betonnen vloer, de tientallen goudkleurige plafondlampen en het gebruik van messing en hout. ‘In Oostenrijk worden die materialen veel gebruikt en dat wilde ik terug laten komen in mijn restaurant. Het is toch mijn geboorteland,’ legt Wolf uit. Daarnaast zijn de bar en keuken zo aangepast dat het restaurant meer één geheel vormt; of je nu voor of achterin de zaak zit, je mist niets van wat er gaande is in Wolf Atelier.

Over Michael Wolf
De van oorsprong Oostenrijkse Michael Wolf (31 jaar) leerde het vak bij Sergio Hermans Oud Sluis (***) en Villa Joya (**). Ook was hij vier jaar verantwoordelijk bij Restaurant Envy. In Wolf Atelier dat sinds juni 2015 open is, is Wolf elke dag bezig vernieuwende gerechten te creëren - vandaar: atelier. De gasten kunnen kiezen voor de 'Vaste Collectie’ van vier of vijf gangen à la carte gerechten, de ’Tijdelijke Expositie’ van een selectie gerechten of het ‘Atelier’, een tasting menu van vijftien gangen. Hier innoveert Wolf en test hij gerechten als het ware uit. Na feedback van de gasten blijven alleen de allerbeste gerechten over. Deze kunnen vervolgens worden opgenomen in de ‘Galerij’.
 
Openingstijden
Wolf Atelier is geopend van maandag t/m zaterdag voor zowel lunch als diner.

Foto: Rinze Vegelien

Geschreven op

Naar het overzicht

Gastronomisch genieten | Westcord WTC Hotel Leeuwarden

Leeuwarden is het bruisende hart van Friesland en een ideale bestemming voor een onvergetelijke ‘culinaire’ citytrip. Het viersterren WestCord... Lees meer »

Het geheime recept van Aruba

Aruba behoort met een oppervlakte van 180 km² tot een van de kleinere eilanden in het Caribisch gebied. Maar laat je daardoor niet van de... Lees meer »

Onvergetelijk dineren | Ratatouille Food & Wine

Chef-kok Jozua Jaring houdt van zijn werk. Zijn restaurant Ratatouille Food & Wine in het centrum van Haarlem is al tien jaar op rij bekroond... Lees meer »

Wegsmelten met ijs en chocolade | Chocolaterie Pierre

Bonbons, ijs, dagelijks verse brownies, muffins, kokosmacronen en uiteraard de wereldberoemde bokkenpoten: Chocolaterie Pierre in Hillegom... Lees meer »

Een rosé die goud waard is | AIX Rosé

Met 300 dagen zon per jaar schittert de Middellandse Zee op de achtergrond, terwijl goed onderhouden rijen wijnstokken het golvende landschap... Lees meer »

Een culinair paradijs

Wie aan Aruba denkt, komt al gauw uit op de mooiste stranden, het perfecte klimaat en de vriendelijkste locals. Maar wist je dat het ‘One... Lees meer »

Nieuwe smaken ontdekken

Op zo’n 10 minuten rijden van Groningen staan in het pittoreske dorp Aduard drie oude lindebomen. Ze sieren de monumentale gevel uit 1735... Lees meer »

25 jaar vineuze gastronomie

We kennen allemaal de uitspraak: 1 en 1 maakt 3. Dan is er sprake van iets bijzonders waarbij twee onderdelen zoveel meerwaarde aan elkaar... Lees meer »

Italian Fine Dining

Het meest verfijnde dat Italië op culinair vlak te bieden heeft? Dat brengt chef-kok Michael Cervino persoonlijk naar je toe. Denk aan een... Lees meer »

De grote zus van...

Soms wordt een tweede zaak ‘het zusje van’ genoemd, ‘maar in ons geval is het kleine zusje uitgegroeid tot volwaardige en zelfstandige zus... Lees meer »