Stijliconen met passie

De rondgang die Bart Jozen maakt door het pand aan de zuidelijke ringweg van Alkmaar zegt vrijwel alles. Hij toont de nog vrijwel nieuwe showroom op dezelfde manier als waarop hij praat over de merken die Hédin Automotive daar voert - Jaguar en Landrover. Met passie. En juist dat is zijn voornaamste drijfveer.

Redactie: Eric Korver

Bart Jozen is zo’n anderhalf jaar met zijn team werkzaam in de showroom aan de Parelweg. Daarnaast is er nog een servicepunt in Purmerend. Voorheen opereerde het bedrijf in Heemskerk en Purmerend onder de vlag van Stern, legt de vestigingsmanager uit. ‘Sinds een jaar zijn we overgenomen door Hédin Automotive, een Zweedse groep die in Nederland nog niet heel bekend is, maar wel aan de weg timmert. Hédin is een grote speler in Europa en daar zal het niet bij blijven gezien de grote expansiedrift van eigenaar Anders Hédin. Dat geeft heel veel kansen en mogelijkheden.’

Engelse performance
In Alkmaar worden Jaguar en Landrover gevoerd. Twee contrasterende merken, niet toevallig allebei van Engelse bodem. ‘Jaguar heeft een heel sportieve lijn en voert ook de slogan ‘The Art of Performance’. Het is een merk uit de racerij. Landrover heeft van oudsher de Defender als stijlicoon en heeft binnen het merk ook de labels Discovery en Range Rover. Die laatste staat daarbij vooral voor erg fraai en luxe.’ 

Nieuw en gebruikt
Beide merken worden nieuw en gebruikt verkocht. Op de eerste verdieping staat een prachtige selectie van occasions. ‘Daarvoor verlenen we ook service’, benadrukt Jozen, die met in totaal 23 mensen in de behoeften van de klant voorziet. ‘We hebben een team van twaalf monteurs in de werkplaats, twee mensen in het magazijn en een aantal mensen op de receptie om iedereen op de juiste wijze te kunnen verwelkomen en te helpen. Samen willen we de klanten ontzorgen, ze behandelen op de manier zoals je zelf behandeld wilt worden. Dat klinkt cliché, maar zo is het wel.’

Elektrische modellen
De elektrificatie speelt ook bij Jaguar en Landrover een grote rol. ‘Je merkt dat je daarin mee moet. Jaguar was na Tesla in 2018 het eerste premium merk en volumemerk dat een volledig elektrische auto op de markt bracht. Dat was de iPace. Andere grote merken als BMW, Audi en Mercedes hebben daarna enorm doorgehaald. Dat geeft niet. Hédin Automotive is een wat kleiner concern, maar we merken dat we goed mee kunnen in die elektrificatie. Dat is vooral de combinatie van een benzinemotor met een accupakket. Dat heet PHEV. Dat werkt goed, slaat goed aan en er staat een enorm scala volledig elektrische auto’s op ons te wachten. Maar dat gaat in een iets minder hoog tempo dan bij die grote merken.’

Exclusiviteit
Jaguar en Landrover verkopen wereldwijd zo’n 300.000 auto’s en dat heeft zijn charme, vindt Jozen. ‘Dat is ook waarvoor een klant deze keuze maakt. Als je in onze merken rijdt, dan weet je dat je er niet op elke straathoek eentje tegenkomt. Dat garandeert een bepaalde exclusiviteit. Daarbij komt een heel persoonlijk klantcontact. Als je geen duizenden klanten hebt, kén je de mensen. Dan borg je de klanten en die blijven dan ook. Ze zijn trouw, ja.’

Begeerlijk
De verkoop van zowel Jaguar als Landrover laat zich best goed samenvatten. ‘Het is emotie’, zegt Jozen. ‘Het zijn begeerlijke auto’s waar mensen graag in willen rijden. Onze klanten voelen de passie. Dezelfde passie die wij hier bij Hédin Automotive ook voelen.’

Geschreven op

Naar het overzicht

De ultieme asfalt-Jeep

De Jeep Wrangler heeft een speciaal plekje in het hart van iedere autoliefhebber. Het is een heerlijke wagen om offroad mee te rijden, maar... Lees meer »

001: Licence to thrill

Met een naam als ‘001’ ligt het voor de hand dat je tot de tanden bewapend bent met gespierde en hightech snufjes. Hét visitekaartje van... Lees meer »

Above and beyond

Wie een Jaguar, Land Rover of Range Rover ziet rijden, herkent direct de historie en legendarische auto’s van deze Britse merken. Ze worden... Lees meer »

Stijliconen met passie

De rondgang die Bart Jozen maakt door het pand aan de zuidelijke ringweg van Alkmaar zegt vrijwel alles. Hij toont de nog vrijwel nieuwe... Lees meer »

Brits tot in zijn haarvaten

Een Range Rover is – laten we er niet omheen draaien – zodanig fors dat je bij voorkeur je eigen oprit of liever nog oprijlaan moet hebben... Lees meer »

La Corsa piu bella del mondo

Van 13 t/m 17 juni wordt de Mille Miglia 2023 gereden. Deze beroemde Italiaanse race voor klassieke auto’s met als prachtige slogan ‘la... Lees meer »

Terug naar de toekomst

Het is een nijpende gewetensvraag voor veel ‘historiesnuivers’ met klassieke auto’s: de geliefde automobiel in originele staat houden met... Lees meer »

Gestroomlijnde oase van rust

Mercedes maakt vaart met de transitie naar elektrisch rijden. Een must in deze tijd, maar voor menig rijder van Das Haus zal het toch even... Lees meer »

Vorstelijk genieten van de mooiste auto’s

Op 26, 27 en 28 augustus* vindt voor de tweede maal het Concours d’Elegance op Paleis Soestdijk plaats. Dit topevenement is uitgegroeid... Lees meer »

Klaar voor elk avontuur

Solterra heet Subaru’s nieuwe, volledig elektrische SUV. Het is een ruime, stoere en veelzijdige SUV, geheel ontwikkeld in de sfeer van... Lees meer »