Klaar voor elk avontuur

Solterra heet Subaru’s nieuwe, volledig elektrische SUV. Het is een ruime, stoere en veelzijdige SUV, geheel ontwikkeld in de sfeer van het Japanse merk. Voor wie Subaru niet helemaal kan duiden: het merk bouwt ongeveer een miljoen auto’s per jaar en is daarmee bijna twee keer zo groot als Volvo. 

In Europa wordt het merk vooral in de Alpenlanden op waarde geschat, vanwege de mooie techniek. In Nederland spreekt Subaru een trouwe en specifieke groep liefhebbers aan. Zij zijn vooral gecharmeerd van de no-nonsens uitstraling, het hoge veiligheidsniveau en de betrouwbaarheid. Een Subaru beschermt zijn inzittenden optimaal en een Subaru zal zijn passagiers niet snel laten staan, de modellen gaan simpelweg hoogstzelden kapot. Zaken die ook opgaan voor de Solterra.

Elektrisch rijden op de Subaru-manier

Er is veel aandacht besteed aan de techniek van de Solterra. Hij beschikt over een actieradius van 416 en 466 kilometer. De Solterra Sky Package, de meest complete versie met 20-inch lichtmetalen wielen, haalt 414 km op een enkele acculading. Welke uitvoering ook wordt gekozen, permanente vierwielaandrijving, met een elektromotor op de voor- en op de achteras, is altijd standaard. Vierwielaandrijving (AWD) draagt bij aan een betere en veiligere wegligging onder alle omstandigheden, zoals AWD ook een belangrijke bijdrage levert aan de inzetbaarheid van de Solterra. Ongeacht de bestemming, ongeacht de ondergrond, de Solterra komt er. Veilig en moeiteloos.

car-subaru-ss22-lourens-magazine-DSC04564 car-subaru-ss22-lourens-magazine-DSC03761 car-subaru-ss22-lourens-magazine-DSC04064 car-subaru-ss22-lourens-magazine-Subaru Solterra AL106132 car-subaru-ss22-lourens-magazine-Subaru Solterra AL106150 car-subaru-ss22-lourens-magazine-Subaru Solterra AL106019

Hoog veiligheidsniveau

Er is veel aandacht voor een hoog veiligheidsniveau met Subaru Safety Sense, een systeem dat voorziet in tal van bestuurder-ondersteunende veiligheidsvoorzieningen, zoals adaptieve cruise controle en een camerasysteem dat met de bestuurder meekijkt en ingrijpt in geval van gevaar. Alle zaken tezamen maken de Solterra, net als zijn familieleden, een van de veiligste auto’s op de markt. De Solterra is er vanaf € 55.495,- en bevindt zich qua prijs precies tussen de twee hybride-Subaru’s XV en Forester in.

Vanaf juni in de showroom

Misschien wel het beste nieuws is dat de Solterra al deze zomer leverbaar is. Hij staat in juni in de showroom voor exclusieve onthullingen. Kort daarna is de auto beschikbaar voor proefritten en vanaf juli is de Solterra leverbaar. De volgende Subaru-dealers weten alles over de Subaru’s nieuwe EV: Stern Houten; Subaru Aalsmeer; Eickhof Apeldoorn; Van der Ploeg Kollumerzwaag; Zuithof Bornerbroek; Steeman Haarlem; Luth-Tangenberg Hardenberg, Erica en Assen; Wenting Doetinchem; Niestcar Heemskerk; Klaaysen Wezep; Van Dam en Stolk Gouda; Content Eindhoven; Koenen Echt; HAI Rijnsburg; Van der Boon Alphen a/d Rijn; Broekauto Waalwijk; Eussen Ransdaal, Renses Alkmaar en CiTo Capelle a/d IJssel.


www.subaru.nl

Geschreven op

Naar het overzicht

Gestroomlijnde oase van rust

Mercedes maakt vaart met de transitie naar elektrisch rijden. Een must in deze tijd, maar voor menig rijder van Das Haus zal het toch even... Lees meer »

Vorstelijk genieten van de mooiste auto’s

Op 26, 27 en 28 augustus* vindt voor de tweede maal het Concours d’Elegance op Paleis Soestdijk plaats. Dit topevenement is uitgegroeid... Lees meer »

Klaar voor elk avontuur

Solterra heet Subaru’s nieuwe, volledig elektrische SUV. Het is een ruime, stoere en veelzijdige SUV, geheel ontwikkeld in de sfeer van... Lees meer »

Als een kind in de snoepwinkel

Zullen we even rondkijken? De vraag komt van Mark Verhagen, directeur van Wittebrug Audi. Het antwoord is vanzelfsprekend. Een paar tellen... Lees meer »

Great Britain

Voor liefhebbers van hoogwaardige Britse automerken is Klaas & Terlouw in Enter een befaamd adres. Hun gesoigneerde vestiging aan de snelweg... Lees meer »

Onderscheidend vermogen

De Defender is iconisch. De compleet nieuw ontwikkelde karakter-SUV van Land Rover bouwt dus voort op een immens lange historie. Lang na... Lees meer »

Parkeer voortaan met een TIKKIE

Parkeren met een Tikkie, dat kan vanaf nu met Instapark. De nieuwe parkeerapp kan je direct gebruiken: je hoeft je niet te registreren en... Lees meer »

Utsikstpunt Volvo

De Zweedse term utsiktspunkt vertelt het verhaal van de Volvo XC40 Recharge treffend. Vertaal het als: toekomst, perspectief. Kansen ook.... Lees meer »

Ruilen 2.0

Koop een Polestar 1 in ruil voor kunst (alle vormen van kunst in overweging, inclusief schilderijen, sculpturen, fotografie, installaties... Lees meer »

Stille kracht

Zijn looks vertellen het verhaal bij de eerste kennismaking. Kenners herkennen direct het DNA van de vader aller Porsches – de 911 – maar... Lees meer »