Klaar voor elk avontuur

Solterra heet Subaru’s nieuwe, volledig elektrische SUV. Het is een ruime, stoere en veelzijdige SUV, geheel ontwikkeld in de sfeer van het Japanse merk. Voor wie Subaru niet helemaal kan duiden: het merk bouwt ongeveer een miljoen auto’s per jaar en is daarmee bijna twee keer zo groot als Volvo. 

In Europa wordt het merk vooral in de Alpenlanden op waarde geschat, vanwege de mooie techniek. In Nederland spreekt Subaru een trouwe en specifieke groep liefhebbers aan. Zij zijn vooral gecharmeerd van de no-nonsens uitstraling, het hoge veiligheidsniveau en de betrouwbaarheid. Een Subaru beschermt zijn inzittenden optimaal en een Subaru zal zijn passagiers niet snel laten staan, de modellen gaan simpelweg hoogstzelden kapot. Zaken die ook opgaan voor de Solterra.

Elektrisch rijden op de Subaru-manier

Er is veel aandacht besteed aan de techniek van de Solterra. Hij beschikt over een actieradius van 416 en 466 kilometer. De Solterra Sky Package, de meest complete versie met 20-inch lichtmetalen wielen, haalt 414 km op een enkele acculading. Welke uitvoering ook wordt gekozen, permanente vierwielaandrijving, met een elektromotor op de voor- en op de achteras, is altijd standaard. Vierwielaandrijving (AWD) draagt bij aan een betere en veiligere wegligging onder alle omstandigheden, zoals AWD ook een belangrijke bijdrage levert aan de inzetbaarheid van de Solterra. Ongeacht de bestemming, ongeacht de ondergrond, de Solterra komt er. Veilig en moeiteloos.

car-subaru-ss22-lourens-magazine-Subaru Solterra AL106019 car-subaru-ss22-lourens-magazine-DSC04564 car-subaru-ss22-lourens-magazine-Subaru Solterra AL106132 car-subaru-ss22-lourens-magazine-Subaru Solterra AL106150 car-subaru-ss22-lourens-magazine-DSC04064 car-subaru-ss22-lourens-magazine-DSC03761

Hoog veiligheidsniveau

Er is veel aandacht voor een hoog veiligheidsniveau met Subaru Safety Sense, een systeem dat voorziet in tal van bestuurder-ondersteunende veiligheidsvoorzieningen, zoals adaptieve cruise controle en een camerasysteem dat met de bestuurder meekijkt en ingrijpt in geval van gevaar. Alle zaken tezamen maken de Solterra, net als zijn familieleden, een van de veiligste auto’s op de markt. De Solterra is er vanaf € 55.495,- en bevindt zich qua prijs precies tussen de twee hybride-Subaru’s XV en Forester in.

Vanaf juni in de showroom

Misschien wel het beste nieuws is dat de Solterra al deze zomer leverbaar is. Hij staat in juni in de showroom voor exclusieve onthullingen. Kort daarna is de auto beschikbaar voor proefritten en vanaf juli is de Solterra leverbaar. De volgende Subaru-dealers weten alles over de Subaru’s nieuwe EV: Stern Houten; Subaru Aalsmeer; Eickhof Apeldoorn; Van der Ploeg Kollumerzwaag; Zuithof Bornerbroek; Steeman Haarlem; Luth-Tangenberg Hardenberg, Erica en Assen; Wenting Doetinchem; Niestcar Heemskerk; Klaaysen Wezep; Van Dam en Stolk Gouda; Content Eindhoven; Koenen Echt; HAI Rijnsburg; Van der Boon Alphen a/d Rijn; Broekauto Waalwijk; Eussen Ransdaal, Renses Alkmaar en CiTo Capelle a/d IJssel.


www.subaru.nl

Geschreven op

Naar het overzicht

De ultieme asfalt-Jeep

De Jeep Wrangler heeft een speciaal plekje in het hart van iedere autoliefhebber. Het is een heerlijke wagen om offroad mee te rijden, maar... Lees meer »

001: Licence to thrill

Met een naam als ‘001’ ligt het voor de hand dat je tot de tanden bewapend bent met gespierde en hightech snufjes. Hét visitekaartje van... Lees meer »

Above and beyond

Wie een Jaguar, Land Rover of Range Rover ziet rijden, herkent direct de historie en legendarische auto’s van deze Britse merken. Ze worden... Lees meer »

Stijliconen met passie

De rondgang die Bart Jozen maakt door het pand aan de zuidelijke ringweg van Alkmaar zegt vrijwel alles. Hij toont de nog vrijwel nieuwe... Lees meer »

Brits tot in zijn haarvaten

Een Range Rover is – laten we er niet omheen draaien – zodanig fors dat je bij voorkeur je eigen oprit of liever nog oprijlaan moet hebben... Lees meer »

La Corsa piu bella del mondo

Van 13 t/m 17 juni wordt de Mille Miglia 2023 gereden. Deze beroemde Italiaanse race voor klassieke auto’s met als prachtige slogan ‘la... Lees meer »

Terug naar de toekomst

Het is een nijpende gewetensvraag voor veel ‘historiesnuivers’ met klassieke auto’s: de geliefde automobiel in originele staat houden met... Lees meer »

Gestroomlijnde oase van rust

Mercedes maakt vaart met de transitie naar elektrisch rijden. Een must in deze tijd, maar voor menig rijder van Das Haus zal het toch even... Lees meer »

Vorstelijk genieten van de mooiste auto’s

Op 26, 27 en 28 augustus* vindt voor de tweede maal het Concours d’Elegance op Paleis Soestdijk plaats. Dit topevenement is uitgegroeid... Lees meer »

Klaar voor elk avontuur

Solterra heet Subaru’s nieuwe, volledig elektrische SUV. Het is een ruime, stoere en veelzijdige SUV, geheel ontwikkeld in de sfeer van... Lees meer »