King of the road

Jaguar, Land Rover en Range Rover: merken met historie en legendarische  auto’s. Achter het stuur van de nieuwe  I-PACE, Defender of Evoque, voel je je  ‘King of the road’. Het zijn auto’s die je koopt met je hart.

Vol trots staat Jordy Bezema in zijn nieuwe showroom. Hij is vestigingsdirecteur van Van Mossel Jaguar Land Rover  Groningen. Op 1 juli jl. zijn de deuren geopend van de nieuwe vestiging aan de Odenseweg in de Martinistad. Tot  begin dit jaar was de showroom een herkenbaar ijkpunt langs de A28 bij  Tynaarlo. De wens om naar de stad te verhuizen bestond al langer, vertelt  Bezema. ‘De stad past beter bij onze merken en uitstraling. Dit is voor  ons een perfecte locatie. Ons schadebedrijf en onze leasemaatschappij  waren al gevestigd op dit bedrijventerrein. Vanuit hier kunnen we  de regio Groningen en Drenthe uitstekend bedienen. Op deze plek  zitten we bovendien vlak naast alle andere grote autodealers. Dat  maakt ons sterker.’

MODERNE SHOWROOM

Het nieuwe pand is gebouwd volgens de Jaguar Land Rover huisstijl:  modern, chique en overzichtelijk. ‘De Britse stijl van onze producten  wordt hierdoor op een geweldige wijze gepresenteerd. De showroom is  ruim, licht en indrukwekkend.’ Het pand wordt gedeeld met Van Mossel  Hyundai, laat Bezema zien. ‘Tussen beide showrooms is een grote,  moderne werkplaats gebouwd met twaalf bruggen. Zo kunnen we onze  klanten nog beter van dienst zijn. Het is prachtig geworden. We krijgen  veel complimenten van onze klanten en zelf zijn we er ook erg blij mee.’ 

ALLE SERVICES BIJ ELKAAR

Wat niet veranderd is, is de persoonlijke service benadrukt Bezema. ‘Aan  onze basis staat dat klanten op mobiliteitsgebied voor alles bij ons terecht  kunnen: nieuw of gebruikt, particuliere aankoop, leasing, onderhoud,  schadeherstel, alles. Klanten hebben telkens hetzelfde aanspreekpunt.  We bouwen een echte band met onze klanten op; bijna idereen kennen  we bij voornaam. Vaak komen klanten op zaterdag even een bakje koffie  drinken, gewoon voor de gezelligheid. Iedereen is welkom. Ook een vader  of moeder die even met de kinderen naar de auto’s wil komen kijken.’

FEEST OM IN TE RIJDEN

Bezema begrijpt de liefde van zijn klanten voor de Britse automerken  erg goed. ‘Die voel ik zelf net zo. Het zijn geen doorsnee merken. Het design is uniek en tijdloos. Met een Land Rover uit de jaren negentig kun je nog steeds heel goed voor de dag komen. Dat robuuste ontwerp van  toen, is duidelijk terug te zien in de huidige modellen. Doordat je hoog  zit, heb je een gevoel van veiligheid en ruimte om je heen. En dankzij het  4x4 systeem kunnen deze auto’s elke omstandigheid aan. Jaguar, van  origine een racemerk, heeft zijn eigen sportieve uitstraling en uitstekende  rijeigenschappen. Het zijn stuk voor stuk modellen met klasse. Het is een  feest om in deze auto’s te rijden.’

NIEUWE MODELLEN

Voor komend seizoen heeft Bezema hoge verwachtingen van de nieuwe  Land Rover Defender. ‘Die is nog steeds herkenbaar aan zijn eigenzinnige  karakter en authentieke design, maar is wel uitgerust met de nieuwste  assistentie-, veiligheids- en infotainmentsystemen. Ook de Range Rover  Evoque steekt met kop en schouders boven de rest uit. Daar maak je als  chauffeur echt een statement mee. Bij Jaguar is de volledig elektrische  I-PACE een winnaar. Dit model is namelijk gekozen tot ‘European Car  of the Year 2019’, ‘World Car of the Year’, ‘World Car Design of the Year’  én ‘World Green Car of the Year’. Begin 2021 wordt overigens vrijwel  de hele lijn van Range Rover, Land Rover en Jaguar voorzien van een  plug-in hybride model, waaronder de Jaguar F-PACE performance SUV.  Ik twijfel er niet aan dat deze auto’s veel Groningse en Drentse harten  zullen veroveren.’

 

Rick Bakker, Jordy Bezema en Chris Stutterheim voor de nieuwe Jaguar I-PACE.

Rick Bakker, Jordy Bezema en Chris Stutterheim voor de nieuwe Jaguar I-PACE.

 

ODENSEWEG 1 • 9723 HA GRONINGEN • T 0592 794178 • WWW.VANMOSSEL.NL

 

 

REDACTIE: WILLEMIEN VIJVERS

Geschreven op

Naar het overzicht

Stijliconen met passie

De rondgang die Bart Jozen maakt door het pand aan de zuidelijke ringweg van Alkmaar zegt vrijwel alles. Hij toont de nog vrijwel nieuwe... Lees meer »

Brits tot in zijn haarvaten

Een Range Rover is – laten we er niet omheen draaien – zodanig fors dat je bij voorkeur je eigen oprit of liever nog oprijlaan moet hebben... Lees meer »

La Corsa piu bella del mondo

Van 13 t/m 17 juni wordt de Mille Miglia 2023 gereden. Deze beroemde Italiaanse race voor klassieke auto’s met als prachtige slogan ‘la... Lees meer »

Terug naar de toekomst

Het is een nijpende gewetensvraag voor veel ‘historiesnuivers’ met klassieke auto’s: de geliefde automobiel in originele staat houden met... Lees meer »

Gestroomlijnde oase van rust

Mercedes maakt vaart met de transitie naar elektrisch rijden. Een must in deze tijd, maar voor menig rijder van Das Haus zal het toch even... Lees meer »

Vorstelijk genieten van de mooiste auto’s

Op 26, 27 en 28 augustus* vindt voor de tweede maal het Concours d’Elegance op Paleis Soestdijk plaats. Dit topevenement is uitgegroeid... Lees meer »

Klaar voor elk avontuur

Solterra heet Subaru’s nieuwe, volledig elektrische SUV. Het is een ruime, stoere en veelzijdige SUV, geheel ontwikkeld in de sfeer van... Lees meer »

Als een kind in de snoepwinkel

Zullen we even rondkijken? De vraag komt van Mark Verhagen, directeur van Wittebrug Audi. Het antwoord is vanzelfsprekend. Een paar tellen... Lees meer »

Great Britain

Voor liefhebbers van hoogwaardige Britse automerken is Klaas & Terlouw in Enter een befaamd adres. Hun gesoigneerde vestiging aan de snelweg... Lees meer »

Onderscheidend vermogen

De Defender is iconisch. De compleet nieuw ontwikkelde karakter-SUV van Land Rover bouwt dus voort op een immens lange historie. Lang na... Lees meer »