'Tespelduyn is ons levenswerk'

Golf en gastvrijheid komen samen op Landgoed & Golfbaan Tespelduyn in Noordwijkerhout. Het familiebedrijf karakteriseert zich door toewijding, passie en oprechte interesse in de gasten, die vaak uitgroeien tot trouwe ambassadeurs.

Peter Duivenvoorde stuurt zijn golfkarretje de groene terp op. Hij stapt uit bij hole drie, zijn favoriet. ‘Een unieke afslag door het hoogteverschil van 23 meter!’ Het uitzicht over het perfect onderhouden landgoed en de omringende bloembollenvelden is fenomenaal. In de verte gloren zowel de torens van de Zuidas als de Haagse ministeriegebouwen.

Ongedwongen sfeer
Vol trots vertelt Peter over zijn geboortegrond. Wat in 1975 begon als een groot avontuur voor zijn ouders Piet en Wil Duivenvoorde groeide uit tot hun levenswerk. De oude bollenschuur met het vervallen huis verbouwden ze tot een prachtig landhuis. In 2011 openden ze de deuren van hun landgoed met feest- en vergaderruimten, een restaurant en 9 holes-golfbaan voor het publiek. Dankzij de ongedwongen familiesfeer voelt iedereen zich er snel thuis. Restaurant ’t Landhuys  met verschillende stijlkamers draagt daaraan bij.

Schitterende entourage
Neem De Huyskamer met zijn mooie hoge glas-in-lood-ramen of De Heerenkamer in chique Engelse stijl. Naast ’t Landhuys bevindt zich ’t Koetshuys waar dit voorjaar een serre wordt aangebouwd.De prachtig aangelegde tuinen, het bos en de waterpartijen van het landgoed maken de entourage compleet.Het team bestaat uit vakmensen met gastvrijheid in de genen. De leermeesters dragen hun vakkennis over op de leerlingen. ‘Onze bevlogen koks hebben een groepsapp waarin ze foto’s delen van gerechten voor ons wisselende driegangenweekmenu.’

Sprookjesbruiloft
Trouwen onder het romantische tuinprieel behoort ook tot de mogelijkheden. Ruim driehonderd bruidsparen gaven elkaar al het ja-woord op landgoed Tespelduyn.Peters echtgenote is ook in het familiebedrijf werkzaam. En de volgende generatie staat al klaar: ze bevinden zich in de gelukkige omstandigheid dat al hun drie zonen zich zowel in hun werk als opleiding voorbereiden om ook in het bedrijf te stappen. ‘Zover is het nu nog niet, maar ze hebben prachtige toekomstplannen die helemaal in het verlengde liggen van onze visie.’

Kroon op het werk
Landgoed & Golfbaan Tespelduyn sleepte al vele prijzen in de wacht. Van de tweede plaats in de Golfbaan van het Jaar-verkiezing 2014 tot de prestigieuze award voor De beste vergaderlocatie van Nederland in 2016. Peter: ‘De ultieme erkenning voor al het harde werken, voortdurend investeren en oneindig veel inzet van mijn ouders om het landgoed steeds mooier te maken.’

www.tespelduyn.nl

tespelduynbruiloft

Geschreven op

Naar het overzicht

Landelijke Finale Oma/Noma wedstrijd

Vrijdag 29 september 2023 Golfclub Cromstrijen Ladies Open Landelijke Finale Oma/Noma wedstrijd Na een fantastische golfdag in september... Lees meer »

Golf vanaf 11 mei weer toegestaan!

Goed nieuws voor de golfsport: vanaf 11 mei mag iedereen weer golfen, zij het onder strenge voorwaarden. Die worden vastgelegd in een protocol.... Lees meer »

'Tespelduyn is ons levenswerk'

Golf en gastvrijheid komen samen op Landgoed & Golfbaan Tespelduyn in Noordwijkerhout. Het familiebedrijf karakteriseert zich door toewijding,... Lees meer »