Golf vanaf 11 mei weer toegestaan!

Goed nieuws voor de golfsport: vanaf 11 mei mag iedereen weer golfen, zij het onder strenge voorwaarden. Die worden vastgelegd in een protocol. Het goede nieuws is op 6 mei bekendgemaakt door Premier Rutte (lees hier meer).

Jeroen Stevens, directeur van de NGF: “Het is goed nieuws voor de golfsport dat we vanaf 11 mei weer allemaal kunnen golfen, met inachtneming van de richtlijnen die daarvoor zijn opgesteld. Misschien niet altijd zichtbaar voor de buitenwereld, maar we hebben met veel partijen in de golfwereld hard gewerkt om het weer kunnen beoefenen van onze sport mogelijk te maken. We hebben evenwel daarbij nooit het veiligheids- en gezondheidsbelang van alle Nederlanders uit het oog willen verliezen.”

Dutch Golfoutfit via Golfdiva
NVG-directeur Lodewijk Klootwijk: “Onze leden zijn natuurlijk heel erg blij dat zij hun golfbanen vanaf maandag weer mogen openen voor volwassenen. Een mooi resultaat, mede door een hele goede en voortvarende samenwerking in de golfbranche!” Frank Kirsten, directeur van de PGA Holland: “De Professional Golfer’s Associatie Holland wenst alle golfers, amateurs en hun professionals, een mooi nieuw begin van het seizoen!” Jannes Landkroon, voorzitter van de NGA: "De greenkeeping heeft veilig en hard doorgewerkt zodat de baan in goede conditie is gebleven. We verheugen ons op de reünie met de golfer. Daar doen we het uiteindelijk voor."

De NGF, NVG, PGA Holland en NGA zijn opgelucht voor iedereen die werkzaam is in de golfsport dat de banen vanaf 11 mei weer geopend kunnen worden voor alle golfers, met inachtneming van de richtlijnen die daarvoor zijn opgesteld. Ook omdat er weer enig uitzicht is voor de horeca. Wat precies geldt voor clubhuizen, dat zoeken we nader uit. We maken ons er hard voor dat kantines (clubhuizen) gelijk worden getrokken met de horeca. 

 

Geplaatst op

Naar het overzicht

‘Slechte eerste slag kan alles verpesten’ | Joost Luiten

Al tien jaar lang is Joost Luiten Nederlands beste golfer. Veel concurrentie heeft hij niet. Luiten is de enige die meedraait in de wereldtop... Lees meer »

Landelijke Finale Oma/Noma wedstrijd

Vrijdag 29 september 2023 Golfclub Cromstrijen Ladies Open Landelijke Finale Oma/Noma wedstrijd Na een fantastische golfdag in september... Lees meer »

Golf vanaf 11 mei weer toegestaan!

Goed nieuws voor de golfsport: vanaf 11 mei mag iedereen weer golfen, zij het onder strenge voorwaarden. Die worden vastgelegd in een protocol.... Lees meer »

'Tespelduyn is ons levenswerk'

Golf en gastvrijheid komen samen op Landgoed & Golfbaan Tespelduyn in Noordwijkerhout. Het familiebedrijf karakteriseert zich door toewijding,... Lees meer »