One-stop health store op Amsterdam CS

Deze maand opende Amsterdam Central Doctor & Pharmacy haar gloednieuwe deuren aan de noordwestzijde van de IJ-hal op Amsterdam Centraal Station. Een luxe one-stop health store. De kennis van een traditionele apotheek gecombineerd met een beauty assortiment waar de hipste concept store wat van kan leren. Een inpandige dokter maakt het plaatje compleet.

Apotheek & drogist nieuwe stijl
Initatiefnemers, apothekers Omid Mehrani & Swie Yin Oei-Roukens, verbaasden zich er al lange tijd over. Terwijl in het buitenland veel apotheken steeds moderner worden, bleef Nederland flink achter. Met Amsterdam Central Pharmacy willen ze laten zien hoe het anders kan. De laatste trends op health, beauty & care gebied vind je nu in een hippe, luxe apotheek in hartje Amsterdam. De inrichting is minimalistisch en in lijn met de producten; stijlvol en met oog voor detail. Advies krijg je van een professionele, medische staf.

Internationaal assortiment
De apotheek biedt een uitgebreide selectie van gerenommeerde merken als Avène, Vichy, het Franse Roger & Gallet, John MastersOrganics en het Amsterdamse merk Marie Stella Maris. Omdat ieder huidtype anders is, kun je hier ook terecht voor een zorgvuldige huidanalyse aan de beautybar met daarop aansluitend advies. Ook de health-liefhebber is hier aan het juiste adres. Er is een zorgvuldige selectie van health producten te koop variërend van biologische detox thee tot een nieuw, bekroond chocolademerk met bewezen gezondheidsvoordelen, IQchocolate Superfood.

Combinatie met huisarts
Wat Amsterdam Central Doctor & Pharmacy zo uniek maakt is de mogelijkheid om direct een bezoek te brengen aan de naastgelegen dokterspraktijk. De praktijk wordt geleid door Dokter Eric Cambridge, die al jaren werkzaam is als huisarts in Amsterdam. Naast omwonenden en toeristen verwacht hij in zijn praktijk veel forensen die door hun drukke schema moeite hebben een noodzakelijk doktersbezoek in te plannen. Zij kunnen Amsterdam Central Doctor & Pharmacy bezoeken naast hun reguliere huisarts. Ook voor gespecialiseerd reizigersadvies, vaccinaties, bloedonderzoek en sexual health screening kun je hier terecht.

Maak kennis met Dr. Robot
Aan de buitenzijde van de apotheek staat Dr. Robot. Een toepasselijke naam voor de 24-uur bereikbare automaat. Via Dr. Robot kun je op ieder moment van de dag recepten ophalen zonder wachttijden en basisbenodigdheden als pijnmedicatie, de morning-afterpil en babyvoeding kopen.

Flexibiliteit staat hoog in het vaandel
Waar de meeste huisartsen en apotheken om 17:00 uur sluiten, is Amsterdam Central Doctor & Pharmacy op werkdagen open van 7:30 tot 21:00 uur (op koopavond tot 22:00 uur) en in het weekend van 10:00 tot 20:00 uur. Recepten van alle (huis)artsen kunnen worden ingeleverd bij de apotheek en voor Amsterdamse hotelgasten is er een speciale medicijn delivery service.

www.amsterdamcentralpharmacy.nl

 

Geschreven op

Naar het overzicht

Voetballen in oranje

Als tiener gold Marco van Eliveld (41) als groot voetbaltalent. Hij trainde al mee met de jeugd van AZ. Niets leek een mooie voetbalcarrière... Lees meer »

fit20 breekt lans voor directe heropening fitnesswereld: ‘Omdat het hier om de gezondheid van miljoenen draait’

De gehele fitnesswereld moet uiterlijk na het aflopen van de huidige lockdown per 3 maart heropenen. Die dringende oproep komt van fit20,... Lees meer »

Cosmetisch arts voelt zich beeldhouwster

Cosmetisch arts Olga Liplavk vergelijkt haar Pro-Age concept het liefst met de restauratie van een schilderij. Zij herstelt een gezicht... Lees meer »

One-stop health store op Amsterdam CS

Deze maand opende Amsterdam Central Doctor & Pharmacy haar gloednieuwe deuren aan de noordwestzijde van de IJ-hal op Amsterdam Centraal... Lees meer »