90.000 bezoekers voor 90 Jaar Marilyn

De tentoonstelling '90 Jaar Marilyn. Omzien naar een iconische vrouw' heeft 91.000 bezoekers verwelkomd, het hoogste aantal voor een wintertentoonstelling in De Nieuwe Kerk sinds 2011.
 
Zij kregen een nieuwe inkijk in het korte, maar veelbewogen leven van Amerika’s meest iconische vrouw: iemand die wist wat ze wilde, en in zekere zin een pionier voor vrouwenrechten in de jaren vijftig. De beroemde witte opwaaiende jurk van William Travilla was te zien, naast ruim 250 andere, persoonlijke eigendommen van Marilyn. Vele lookalikes waren present tijdens de veelbezochte Museumnacht en het Lookalike-weekend op 24 oktober, met de Catwalk Battle die werd gewonnen door de Belgische Roxane Pots. Op 7 oktober 2016 - Nationale Ouderendag - verwelkomde De Nieuwe Kerk negentig 90-jarigen op de koffie. Het kinderboek bij de tentoonstelling, 'Marilyn en Audrey. The Battle', werd geschreven door Hanneke Groenteman.
 
De Nieuwe Kerk wordt in gereedheid gebracht voor de komst van een zeer bijzondere bruikleen uit het Prado in Madrid: El Greco’s Pentecostés. Deze zesde editie van de serie Het Meesterwerk is te zien vanaf 18 februari tot en met 9 april 2017.
 
 
Foto’s Evert Elzinga

Geschreven op

Naar het overzicht

Erwin Olaf overleden

Erwin Olaf, Keyhole #6 • 2012 © Erwin Olaf. Courtesy Flatland Gallery. Een perfecte wereld met een barst erin. Dat toont de bekende fotograaf... Lees meer »

Cultuur- en kunstdagen

Wil jij twee entreetickets winnen? Ga naar www.lourens.nl/cultuuragenda Art Rotterdam Wil je naar de meest gerenommeerde beurs voor hedendaagse... Lees meer »

Duurzame mode in interactieve expo in Tilburg: Long Live Fashion

Modecreaties uit recente collecties van Duran Lantink en Ronald van der Kemp zijn nu te bewonderen in het TextielMuseum in Tilburg. Samen... Lees meer »

KunstRAI 8 – 12 september 2021

Van woensdag 8 tot en met zondag 12 september 2021 zal de KunstRAI voor de 36ste keer plaatsvinden! Tijdens de beurs brengen meer dan tachtig... Lees meer »

Rietveld Academie Fashion Show 2021

Op vrijdag 25 juni presenteerde de afdeling mode van de Amsterdamse Gerrit Rietveld Academie haar nieuwe lichting studenten. De afdeling... Lees meer »

Interieurontwerper Ruud van Oosterhout opent showroom naast Rijksmuseum

Pal naast het Rijksmuseum heeft ontwerper Ruud van Oosterhout de ideale ruimte gevonden voor zijn studio en showroom rvo design. De hoge... Lees meer »

Kathleen Ryan's werk stoot je af én trekt je aan.

Het viel niet mee om het werk uit de VS te krijgen. Eerst dreigde een Amerikaans museum er met de beschimmelde druiven van Kathleen Ryan... Lees meer »

Eduard Planting Gallery presenteert 'Legends Passed'

Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert van 29 juli tot en met 30 september de expositie 'Legends Passed'. Als eerbetoon laat de... Lees meer »

Collectie PopArt in Beurs van Berlage

Amsterdam staat deze zomer in het teken van PopArt. Gedurende de maanden juli, augustus en september wordt de PopArt collectie van mediaondernemer... Lees meer »

18 juni feestelijke opening Elephant Parade

Op zondag 18 juni vanaf 13.00 uur vindt op de Brink in Laren de feestelijke opening van 'Elephant Parade Laren' plaats. In samenwerking... Lees meer »