18 juni feestelijke opening Elephant Parade

Op zondag 18 juni vanaf 13.00 uur vindt op de Brink in Laren de feestelijke opening van 'Elephant Parade Laren' plaats. In samenwerking met de gemeente Laren en Singer Laren viert Elephant Parade® haar 10-jarig jubileum deze zomer in Laren. Vanaf 18 juni tot 30 september veroveren vijftig unieke olifantenbeelden het straatbeeld van Laren en vormen zij een bijzondere openluchttentoonstelling. Iedere olifant is een uniek kunstwerk, beschilderd door lokale en internationale artiesten. Wereldwijd trokken zeventien openluchtexposities al ruim 100 miljoen bezoekers in wereldsteden als Rotterdam, Londen en Bangkok.

In aanloop naar Elephant Parade organiseerde de gemeente Laren samen met Elephant Parade, Singer Laren en Nicole's Gooisch Blad een ontwerpwedstrijd. De winnende inzending maakt deel uit van de openluchtexpositie en wordt om 13.30 uur op de Brink in Laren onthuld door Tijmen Smit, Wethouder Cultuur van de gemeente Laren. Aansluitend volgt een feestelijk optocht langs de olifanten parade naar de tuin van Singer Laren. 

Diverse artiesten
Speciaal voor Elephant Parade Laren maakten diverse artiesten als Jan des Bouvrie, Studio Kluif, Wouter Stips, Gitte Spee, Marcel Wolterinck en kinderen van het Papageno Huis een olifant. Na afloop van Elephant Parade worden op 30 september onder andere deze olifanten in het nieuwe theater van Singer Laren geveild.

Elephant Parade
Elephant Parade organiseert meerdere keren per jaar de grootste openluchttentoonstelling van olifantenbeelden ter wereld. Het doel van Elephant Parade is om aandacht te vragen voor de bescherming en het behoud van de Aziatische olifant en financieel olifantenprojecten over de hele wereld te steunen.

www.singerlaren.nl

Geschreven op

Naar het overzicht

Erwin Olaf overleden

Erwin Olaf, Keyhole #6 • 2012 © Erwin Olaf. Courtesy Flatland Gallery. Een perfecte wereld met een barst erin. Dat toont de bekende fotograaf... Lees meer »

Cultuur- en kunstdagen

Wil jij twee entreetickets winnen? Ga naar www.lourens.nl/cultuuragenda Art Rotterdam Wil je naar de meest gerenommeerde beurs voor hedendaagse... Lees meer »

Duurzame mode in interactieve expo in Tilburg: Long Live Fashion

Modecreaties uit recente collecties van Duran Lantink en Ronald van der Kemp zijn nu te bewonderen in het TextielMuseum in Tilburg. Samen... Lees meer »

KunstRAI 8 – 12 september 2021

Van woensdag 8 tot en met zondag 12 september 2021 zal de KunstRAI voor de 36ste keer plaatsvinden! Tijdens de beurs brengen meer dan tachtig... Lees meer »

Rietveld Academie Fashion Show 2021

Op vrijdag 25 juni presenteerde de afdeling mode van de Amsterdamse Gerrit Rietveld Academie haar nieuwe lichting studenten. De afdeling... Lees meer »

Interieurontwerper Ruud van Oosterhout opent showroom naast Rijksmuseum

Pal naast het Rijksmuseum heeft ontwerper Ruud van Oosterhout de ideale ruimte gevonden voor zijn studio en showroom rvo design. De hoge... Lees meer »

Kathleen Ryan's werk stoot je af én trekt je aan.

Het viel niet mee om het werk uit de VS te krijgen. Eerst dreigde een Amerikaans museum er met de beschimmelde druiven van Kathleen Ryan... Lees meer »

Eduard Planting Gallery presenteert 'Legends Passed'

Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert van 29 juli tot en met 30 september de expositie 'Legends Passed'. Als eerbetoon laat de... Lees meer »

Collectie PopArt in Beurs van Berlage

Amsterdam staat deze zomer in het teken van PopArt. Gedurende de maanden juli, augustus en september wordt de PopArt collectie van mediaondernemer... Lees meer »

18 juni feestelijke opening Elephant Parade

Op zondag 18 juni vanaf 13.00 uur vindt op de Brink in Laren de feestelijke opening van 'Elephant Parade Laren' plaats. In samenwerking... Lees meer »