18 juni feestelijke opening Elephant Parade

Op zondag 18 juni vanaf 13.00 uur vindt op de Brink in Laren de feestelijke opening van 'Elephant Parade Laren' plaats. In samenwerking met de gemeente Laren en Singer Laren viert Elephant Parade® haar 10-jarig jubileum deze zomer in Laren. Vanaf 18 juni tot 30 september veroveren vijftig unieke olifantenbeelden het straatbeeld van Laren en vormen zij een bijzondere openluchttentoonstelling. Iedere olifant is een uniek kunstwerk, beschilderd door lokale en internationale artiesten. Wereldwijd trokken zeventien openluchtexposities al ruim 100 miljoen bezoekers in wereldsteden als Rotterdam, Londen en Bangkok.

In aanloop naar Elephant Parade organiseerde de gemeente Laren samen met Elephant Parade, Singer Laren en Nicole's Gooisch Blad een ontwerpwedstrijd. De winnende inzending maakt deel uit van de openluchtexpositie en wordt om 13.30 uur op de Brink in Laren onthuld door Tijmen Smit, Wethouder Cultuur van de gemeente Laren. Aansluitend volgt een feestelijk optocht langs de olifanten parade naar de tuin van Singer Laren. 

Diverse artiesten
Speciaal voor Elephant Parade Laren maakten diverse artiesten als Jan des Bouvrie, Studio Kluif, Wouter Stips, Gitte Spee, Marcel Wolterinck en kinderen van het Papageno Huis een olifant. Na afloop van Elephant Parade worden op 30 september onder andere deze olifanten in het nieuwe theater van Singer Laren geveild.

Elephant Parade
Elephant Parade organiseert meerdere keren per jaar de grootste openluchttentoonstelling van olifantenbeelden ter wereld. Het doel van Elephant Parade is om aandacht te vragen voor de bescherming en het behoud van de Aziatische olifant en financieel olifantenprojecten over de hele wereld te steunen.

www.singerlaren.nl

Naar het overzicht