Patissiers van Tummers, uit Heemstede, winnen Gouden en Bronzen Gard 2021
Nick Banus, patissier bij Patisserie Tummers uit Heemstede, heeft de Gouden
Gard 2021 gewonnen. Nick’s showtafel stond in het teken van het thema Las Vegas,
waarbij hij een roulettewiel op prachtige en zeer gedetailleerde wijze wist te presenteren.
Alle deelnemende patissiers kregen zes uur de tijd om de verschillende onderdelen te
maken: een showstuk bestaande uit eetbare onderdelen, twee identieke desserttaarten,
twee soorten friandises, twee soorten bonbons en acht gebakjes. Daarmee beoordeelde
de jury onder meer op het gekozen thema, de opbouw, vulling, smaak, originaliteit,
hygiëne, orde en totale organisatie. Degene met de meeste punten zou de wedstrijd
winnen. Nick wist uiteindelijk het hoogste puntentotaal te scoren en is degene die met de
felbegeerde prijs aan de haal gaat.
Daarmee was de koek nog niet op voor Patisserie Tummers, want ook de tweede afgevaardigde
Puck Mennen viel met haar neus in de boter. Haar showtafel ‘The Last Frontier’ was goed
voor de Bronzen Gard én de Social Media Prijs. Haar showtafel kreeg van de Gouden
Gard-volgers op Instagram, Facebook en Twitter de meeste stemmen. Een zeer knappe
presentatie waar de beide jongelingen van de Heemsteedse patisserie erg trots op
mogen zijn. Eigenaar van Patisserie Tummers, Ritchie Soekhlal heeft zich ook uitgelaten over de
knappe presentatie van zijn getalenteerde patissiers: “We spelen al een tijdje op
Champions League-niveau en natuurlijk wil je dan altijd eerste worden. Vorig jaar heeft
Stefano met het winnen van de The Dutch Pastry Award al bewezen dat Tummers tot de
top van Nederland behoort. Nu Nick en Puck deze ongelovelijk knappe prestatie hebben
geleverd wordt dit eens te meer bevestigd. Ik ben een ontzettend trotse werkgever!”
De prijsuitreiking bij het Miele Experience Center in Vianen vormde het slot van een
prachtige dag waarin nog meer prijzen werden uitgedeeld. De Talentenprijs Patisserie en
de Consumentenprijs werden gewonnen door Rick Bol. Maarten Kasper was de eerste
winnaar van de dit jaar geïntroduceerde Talentenprijs Boulangerie.
Geschreven op
Naar het overzicht
De grote zus van...
Soms wordt een tweede zaak ‘het zusje van’ genoemd, ‘maar in ons geval is het kleine zusje uitgegroeid tot volwaardige en zelfstandige zus... Lees meer »
Genot voor álle zintuigen
Het zijn niet alleen de verfijnde culinaire gerechten, maar juist de totaalbeleving die restaurant Novité in Son biedt, die liefhebbers... Lees meer »
Patissiers van Tummers, uit Heemstede, winnen Gouden en Bronzen Gard 2021
Nick Banus, patissier bij Patisserie Tummers uit Heemstede, heeft de Gouden Gard 2021 gewonnen. Nick’s showtafel stond in het teken van... Lees meer »
De Kaaskampanje van Haarlem
‘Iedereen verwennen met de lekkerste producten’, dat was de missie van Tim van Laar toen hij in 2017 zijn kaaszaak begon in hartje Haarlem.... Lees meer »
Boulangerie Oscar
Bij Oscar gaan wij voor het best haalbare. Of het nu gaat om de selectie van de ingrediënten, de ambachtelijke productie, of de versheid... Lees meer »
Het is eigenlijk één grote snoepwinkel en niet alleen voor zoetekauwen
Een nieuwe naam, nieuwe huisstijl, een nieuwe website én webwinkel; BOMMEL & BOMMEL delicatessen in Barendrecht timmert flink aan de weg.... Lees meer »
De lekkerste olijfolie in de mooiste flessen
‘Ik ben als kind in een ketel met olijfolie gevallen. Anders kan ik mijn fascinatie voor dit vloeibare goud niet verklaren’, aldus Nico... Lees meer »
Culinair & Creatief
Restaurant 273 is een nieuw culinair restaurant, dat haar deuren opent in het centrum van Utrecht. Chef-kok én eigenaar Tommy den Hartog... Lees meer »
Frisse wind bij De Bokkedoorns
Sinds maart wordt de keukenbrigade van tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns in de Noord-Hollandse duinen aangevoerd door Roy Eijkelkamp.... Lees meer »
High-end restaurant in Rotterdam Marriott
Wim Severein, bekend van voormalig sterrenrestaurant Wereldmuseum, opende enkele maanden geleden de deuren van zijn eigen high-end restaurant... Lees meer »