Patissiers van Tummers, uit Heemstede, winnen Gouden en Bronzen Gard 2021
Nick Banus, patissier bij Patisserie Tummers uit Heemstede, heeft de Gouden
Gard 2021 gewonnen. Nick’s showtafel stond in het teken van het thema Las Vegas,
waarbij hij een roulettewiel op prachtige en zeer gedetailleerde wijze wist te presenteren.
Alle deelnemende patissiers kregen zes uur de tijd om de verschillende onderdelen te
maken: een showstuk bestaande uit eetbare onderdelen, twee identieke desserttaarten,
twee soorten friandises, twee soorten bonbons en acht gebakjes. Daarmee beoordeelde
de jury onder meer op het gekozen thema, de opbouw, vulling, smaak, originaliteit,
hygiëne, orde en totale organisatie. Degene met de meeste punten zou de wedstrijd
winnen. Nick wist uiteindelijk het hoogste puntentotaal te scoren en is degene die met de
felbegeerde prijs aan de haal gaat.
Daarmee was de koek nog niet op voor Patisserie Tummers, want ook de tweede afgevaardigde
Puck Mennen viel met haar neus in de boter. Haar showtafel ‘The Last Frontier’ was goed
voor de Bronzen Gard én de Social Media Prijs. Haar showtafel kreeg van de Gouden
Gard-volgers op Instagram, Facebook en Twitter de meeste stemmen. Een zeer knappe
presentatie waar de beide jongelingen van de Heemsteedse patisserie erg trots op
mogen zijn. Eigenaar van Patisserie Tummers, Ritchie Soekhlal heeft zich ook uitgelaten over de
knappe presentatie van zijn getalenteerde patissiers: “We spelen al een tijdje op
Champions League-niveau en natuurlijk wil je dan altijd eerste worden. Vorig jaar heeft
Stefano met het winnen van de The Dutch Pastry Award al bewezen dat Tummers tot de
top van Nederland behoort. Nu Nick en Puck deze ongelovelijk knappe prestatie hebben
geleverd wordt dit eens te meer bevestigd. Ik ben een ontzettend trotse werkgever!”
De prijsuitreiking bij het Miele Experience Center in Vianen vormde het slot van een
prachtige dag waarin nog meer prijzen werden uitgedeeld. De Talentenprijs Patisserie en
de Consumentenprijs werden gewonnen door Rick Bol. Maarten Kasper was de eerste
winnaar van de dit jaar geïntroduceerde Talentenprijs Boulangerie.
Geplaatst op
Naar het overzicht
Oogstrelend, oorstrelend en tongstrelend.
Evergreens - where food and music come together. Twee jaar voorbereiding, liefde, passie en veel plezier. Graag presenteren wij u Evergreens... Lees meer »
QUALITY LODGINGS | viert jubileum 21 diner
‘QL Hotel of the Year 2024’ Award uitgereikt aan Châteauhotel & Restaurant de Havixhorst Arnhem, dinsdag 18 juni 2024 - Quality Lodgings,... Lees meer »
Gastronomisch genieten | Westcord WTC Hotel Leeuwarden
Leeuwarden is het bruisende hart van Friesland en een ideale bestemming voor een onvergetelijke ‘culinaire’ citytrip. Het viersterren WestCord... Lees meer »
Het geheime recept van Aruba
Aruba behoort met een oppervlakte van 180 km² tot een van de kleinere eilanden in het Caribisch gebied. Maar laat je daardoor niet van de... Lees meer »
Onvergetelijk dineren | Ratatouille Food & Wine
Chef-kok Jozua Jaring houdt van zijn werk. Zijn restaurant Ratatouille Food & Wine in het centrum van Haarlem is al tien jaar op rij bekroond... Lees meer »
Wegsmelten met ijs en chocolade | Chocolaterie Pierre
Bonbons, ijs, dagelijks verse brownies, muffins, kokosmacronen en uiteraard de wereldberoemde bokkenpoten: Chocolaterie Pierre in Hillegom... Lees meer »
Een rosé die goud waard is | AIX Rosé
Met 300 dagen zon per jaar schittert de Middellandse Zee op de achtergrond, terwijl goed onderhouden rijen wijnstokken het golvende landschap... Lees meer »
Een culinair paradijs
Wie aan Aruba denkt, komt al gauw uit op de mooiste stranden, het perfecte klimaat en de vriendelijkste locals. Maar wist je dat het ‘One... Lees meer »
Nieuwe smaken ontdekken
Op zo’n 10 minuten rijden van Groningen staan in het pittoreske dorp Aduard drie oude lindebomen. Ze sieren de monumentale gevel uit 1735... Lees meer »
25 jaar vineuze gastronomie
We kennen allemaal de uitspraak: 1 en 1 maakt 3. Dan is er sprake van iets bijzonders waarbij twee onderdelen zoveel meerwaarde aan elkaar... Lees meer »
Italian Fine Dining
Het meest verfijnde dat Italië op culinair vlak te bieden heeft? Dat brengt chef-kok Michael Cervino persoonlijk naar je toe. Denk aan een... Lees meer »
De grote zus van...
Soms wordt een tweede zaak ‘het zusje van’ genoemd, ‘maar in ons geval is het kleine zusje uitgegroeid tot volwaardige en zelfstandige zus... Lees meer »