Masterchef Bart onthult naam restaurant

Onlangs kondigde MasterChef Bart van Berkel aan dat hij deze zomer zijn eigen restaurant opent in het hart van Haarlem. Nu kunnen we dan ook officieel de naam onthullen. Restaurant Petossi. Een Brabants begrip met een wereldse klank, maar met een oer-Hollandse betekenis.

Om zijn nieuwe restaurant te financieren, startte Bart een crowdfundingactie op. Binnen twee weken bereikte hij 70% en nu, een maand later, is het volledige streefbedrag binnengehaald. Bart kan nu officieel de naam onthullen van zijn restaurant; Petossi. Deze naam is afgeleid van ‘boerenkoolstamppot’ op z’n Brabants. Voor de oorspronkelijk Brabantse MasterChef vertegenwoordigt dit gerecht onze Hollandse keuken op zijn best door zijn eenvoud en seizoensgebondenheid.

Multiculinair
Bart is trots op de Nederlandse keuken die, door onze reislustige geschiedenis, boordevol buitenlandse invloeden zit. En dat is precies wat je kunt verwachten in het nieuwe restaurant van de MasterChef. Bart gaat in zijn keuken aan de slag met mooie Nederlandse producten die op een multiculinaire wijze worden toegepast. Passend bij deze tijd. Bij Petossi eet je wat de pot schaft. Er is een verrassend 2- tot 6-gangen Chefs Menu dat wisselt op basis van het aanbod van moeder natuur. Aan tafel zal met liefde worden verteld over de herkomst en de speciale bereidingswijze van de ingrediënten.

Opening
Op 10 augustus gaat Petossi officieel open (Lange Veerstraat 15). Voor de openingsweek heeft Bart van Berkel verschillende MasterChefs en topkoks weten te strikken die in het hart van Haarlem hun culinaire kunnen gaan tonen. Degenen die geïnteresseerd zijn in een plekje in het restaurant, kunnen de website in de gaten houden voor reserveringsmogelijkheden.

Meer informatie is te vinden op www.petossi.nl.

 

  

Geschreven op

Naar het overzicht

Patissiers van Tummers, uit Heemstede, winnen Gouden en Bronzen Gard 2021

Nick Banus, patissier bij Patisserie Tummers uit Heemstede, heeft de Gouden Gard 2021 gewonnen. Nick’s showtafel stond in het teken van... Lees meer »

De Kaaskampanje van Haarlem

‘Iedereen verwennen met de lekkerste producten’, dat was de missie van Tim van Laar toen hij in 2017 zijn kaaszaak begon in hartje Haarlem.... Lees meer »

Boulangerie Oscar

Bij Oscar gaan wij voor het best haalbare. Of het nu gaat om de selectie van de ingrediënten, de ambachtelijke productie, of de versheid... Lees meer »

Het is eigenlijk één grote snoepwinkel en niet alleen voor zoetekauwen

Een nieuwe naam, nieuwe huisstijl, een nieuwe website én webwinkel; BOMMEL & BOMMEL delicatessen in Barendrecht timmert flink aan de weg.... Lees meer »

De lekkerste olijfolie in de mooiste flessen

‘Ik ben als kind in een ketel met olijfolie gevallen. Anders kan ik mijn fascinatie voor dit vloeibare goud niet verklaren’, aldus Nico... Lees meer »

Culinair & Creatief

Restaurant 273 is een nieuw culinair restaurant, dat haar deuren opent in het centrum van Utrecht. Chef-kok én eigenaar Tommy den Hartog... Lees meer »

Frisse wind bij De Bokkedoorns

Sinds maart wordt de keukenbrigade van tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns in de Noord-Hollandse duinen aangevoerd door Roy Eijkelkamp.... Lees meer »

High-end restaurant in Rotterdam Marriott

Wim Severein, bekend van voormalig sterrenrestaurant Wereldmuseum, opende enkele maanden geleden de deuren van zijn eigen high-end restaurant... Lees meer »

Sterrenkok Fred Mustert: 'Het kan altijd beter'

Met de restyling van zijn restaurant in Rotterdam heeft tweesterrenkok Fred Mustert zijn eigen podium gecreëerd waarop hij en zijn brigade... Lees meer »

Wild enthousiaste kok

Het voert misschien een beetje ver om windsurfen met koken te vergelijken, maar voor chef-kok René Haak van Landgoed Groenendaal in Heemstede... Lees meer »