Masterchef Bart onthult naam restaurant
Onlangs kondigde MasterChef Bart van Berkel aan dat hij deze zomer zijn eigen restaurant opent in het hart van Haarlem. Nu kunnen we dan ook officieel de naam onthullen. Restaurant Petossi. Een Brabants begrip met een wereldse klank, maar met een oer-Hollandse betekenis.
Om zijn nieuwe restaurant te financieren, startte Bart een crowdfundingactie op. Binnen twee weken bereikte hij 70% en nu, een maand later, is het volledige streefbedrag binnengehaald. Bart kan nu officieel de naam onthullen van zijn restaurant; Petossi. Deze naam is afgeleid van ‘boerenkoolstamppot’ op z’n Brabants. Voor de oorspronkelijk Brabantse MasterChef vertegenwoordigt dit gerecht onze Hollandse keuken op zijn best door zijn eenvoud en seizoensgebondenheid.
Multiculinair
Bart is trots op de Nederlandse keuken die, door onze reislustige geschiedenis, boordevol buitenlandse invloeden zit. En dat is precies wat je kunt verwachten in het nieuwe restaurant van de MasterChef. Bart gaat in zijn keuken aan de slag met mooie Nederlandse producten die op een multiculinaire wijze worden toegepast. Passend bij deze tijd. Bij Petossi eet je wat de pot schaft. Er is een verrassend 2- tot 6-gangen Chefs Menu dat wisselt op basis van het aanbod van moeder natuur. Aan tafel zal met liefde worden verteld over de herkomst en de speciale bereidingswijze van de ingrediënten.
Opening
Op 10 augustus gaat Petossi officieel open (Lange Veerstraat 15). Voor de openingsweek heeft Bart van Berkel verschillende MasterChefs en topkoks weten te strikken die in het hart van Haarlem hun culinaire kunnen gaan tonen. Degenen die geïnteresseerd zijn in een plekje in het restaurant, kunnen de website in de gaten houden voor reserveringsmogelijkheden.
Meer informatie is te vinden op www.petossi.nl.
Geplaatst op
Naar het overzicht
Cakeboss = Cakebabs
Een taart voor koning Willem-Alexander zijn 50e verjaardag, eetbare maquettes en vele exclusieve (bruids)taarten: Claudia en Pim de Laat... Lees meer »
's Winters genieten | Op de golfbaan
Ook in de winter is het aangenaam vertoeven op de golfbaan met culinaire restaurants, vergader- of feestmogelijkheden en bijzondere activiteiten!... Lees meer »
Oogstrelend, oorstrelend en tongstrelend.
Evergreens - where food and music come together. Twee jaar voorbereiding, liefde, passie en veel plezier. Graag presenteren wij u Evergreens... Lees meer »
QUALITY LODGINGS | viert jubileum 21 diner
‘QL Hotel of the Year 2024’ Award uitgereikt aan Châteauhotel & Restaurant de Havixhorst Arnhem, dinsdag 18 juni 2024 - Quality Lodgings,... Lees meer »
Gastronomisch genieten | Westcord WTC Hotel Leeuwarden
Leeuwarden is het bruisende hart van Friesland en een ideale bestemming voor een onvergetelijke ‘culinaire’ citytrip. Het viersterren WestCord... Lees meer »
Het geheime recept van Aruba
Aruba behoort met een oppervlakte van 180 km² tot een van de kleinere eilanden in het Caribisch gebied. Maar laat je daardoor niet van de... Lees meer »
Onvergetelijk dineren | Ratatouille Food & Wine
Chef-kok Jozua Jaring houdt van zijn werk. Zijn restaurant Ratatouille Food & Wine in het centrum van Haarlem is al tien jaar op rij bekroond... Lees meer »
Wegsmelten met ijs en chocolade | Chocolaterie Pierre
Bonbons, ijs, dagelijks verse brownies, muffins, kokosmacronen en uiteraard de wereldberoemde bokkenpoten: Chocolaterie Pierre in Hillegom... Lees meer »
Een rosé die goud waard is | AIX Rosé
Met 300 dagen zon per jaar schittert de Middellandse Zee op de achtergrond, terwijl goed onderhouden rijen wijnstokken het golvende landschap... Lees meer »
Een culinair paradijs
Wie aan Aruba denkt, komt al gauw uit op de mooiste stranden, het perfecte klimaat en de vriendelijkste locals. Maar wist je dat het ‘One... Lees meer »
Nieuwe smaken ontdekken
Op zo’n 10 minuten rijden van Groningen staan in het pittoreske dorp Aduard drie oude lindebomen. Ze sieren de monumentale gevel uit 1735... Lees meer »
25 jaar vineuze gastronomie
We kennen allemaal de uitspraak: 1 en 1 maakt 3. Dan is er sprake van iets bijzonders waarbij twee onderdelen zoveel meerwaarde aan elkaar... Lees meer »