Gin Neo gaat een stap verder

Gin Neo, voorheen bekend als Gin Neo Bistro, is volwassen geworden en gaat vanaf 8 juli 2016 een stapje verder op de nieuwe locatie aan de Noorderstraat 19. Het oude concept is door eigenaar Jin Hu in een nieuw jasje gestoken en is nog unieker en speelser gemaakt.

Jin Hu staat aan het roer van het vernieuwde restaurant en heeft twee toptalenten naar voren geschoven om het restaurant onder zijn begeleiding te managen. De nieuwe naam is een afkorting van vernieuwend. Vernieuwend beschrijft alles waar Gin Neo voor staat; grensverleggend, stoer, speels en jeugdigheid. Niet alleen de gerechten zijn vernieuwend maar ook het interieur speelt een rol in de totaalbeleving. Bij Gin Neo wordt comfort gecombineerd met avontuur en word je mee op reis genomen door alle smaaksensaties van het seizoen. Jin Hu: “Gebaseerd op onze jeugd, emoties en het huidige seizoen koken wij iedere maand zes nieuwe spannende gerechtjes waarin wij jullie graag meenemen op avontuur”.

Menukaart
Gin Neo is trots op wat Nederland te bieden heeft en dit komt terug in de gerechten. Alle gerechten hebben een Franse basis met Hollandse en Oosterse invloeden en voor de bereiding van de gerechten worden lokale producten en ingrediënten gebruikt. De verschillende soorten kruiden die in de keuken worden gebruikt, wordt vers geplukt langs de oevers van de Nederlandse wateren door de chefs. Chef Bas Diepenbroek en Sous Chef Roel Mayntz, bekend van Librije, Bord'Eau en Karel 5, zijn culinair verantwoordelijk voor Gin Neo. Beide chefs hebben een eigen en creatieve stijl waarin eigenwijs en jeugdigheid centraal staan. Ze geven gerechten een nieuwe dimensie en zoeken de contrasten op om zo een verassend gerecht te creëren waarmee ze de gasten mee op avontuur nemen. De inspiratie voor de gerechten wordt gehaald uit  gerechten van vroeger en alles wat het seizoen op dat moment te bieden heeft. De oude gerechten van vroeger worden op een speelse en jeugdige manier bereid samen met de smaken van het seizoen. Een unieke combinatie van oud met nieuw. De inspiratiebronnen van Gin Neo zorgen voor veel diversiteit in de menukaart welke maandelijks wisselt. Er kan worden gekozen voor een 4-, 5- of 6 gangen menu waarbij de prijs varieert tussen de 45 en 60 euro.

Wijn & gin
De smaakbeleving wordt compleet gemaakt met de diversiteit aan speciaal geselecteerde wijnen die een perfecte balans hebben tussen klassiek en vernieuwend. Het wijnarrangement is nauwkeurig samengesteld door  de sommelier van het restaurant en zijn afkomstig van landen over de hele wereld. Bij het selecteren van de wijnen ligt de focus op grenzeloos, geliefd en de wijn-spijscombinatie waardoor er uitsluitend passende en unieke wijnen worden geserveerd. Naast de selectie wijnen, heeft Gin Neo 14 verschillende gins op de kaart staan. De gins zijn, net als de gerechten, verassend en spannend en komen mooi tot hun recht in een heerlijke Gin-Tonic of een cocktail.

Interieur
Het interieur van Gin Neo kan worden omschreven als een combinatie van classy en underground met een speelse, sexy touch en comfort. Dit wordt benadrukt door het donkere kleurgebruik en materialen als linnen, hout en leer.

Openingstijden
Gin Neo is 7 dagen per week geopend voor lunch en diner. De openingstijden zijn: lunch 12:30 - 15:00, diner 17:00 - 23:00.

www.ginamsterdam.com

(Foto: littlewanderbook)

Geplaatst op

Naar het overzicht

Oogstrelend, oorstrelend en tongstrelend.

Evergreens - where food and music come together. Twee jaar voorbereiding, liefde, passie en veel plezier. Graag presenteren wij u Evergreens... Lees meer »

QUALITY LODGINGS | viert jubileum 21 diner

‘QL Hotel of the Year 2024’ Award uitgereikt aan Châteauhotel & Restaurant de Havixhorst Arnhem, dinsdag 18 juni 2024 - Quality Lodgings,... Lees meer »

Gastronomisch genieten | Westcord WTC Hotel Leeuwarden

Leeuwarden is het bruisende hart van Friesland en een ideale bestemming voor een onvergetelijke ‘culinaire’ citytrip. Het viersterren WestCord... Lees meer »

Het geheime recept van Aruba

Aruba behoort met een oppervlakte van 180 km² tot een van de kleinere eilanden in het Caribisch gebied. Maar laat je daardoor niet van de... Lees meer »

Onvergetelijk dineren | Ratatouille Food & Wine

Chef-kok Jozua Jaring houdt van zijn werk. Zijn restaurant Ratatouille Food & Wine in het centrum van Haarlem is al tien jaar op rij bekroond... Lees meer »

Wegsmelten met ijs en chocolade | Chocolaterie Pierre

Bonbons, ijs, dagelijks verse brownies, muffins, kokosmacronen en uiteraard de wereldberoemde bokkenpoten: Chocolaterie Pierre in Hillegom... Lees meer »

Een rosé die goud waard is | AIX Rosé

Met 300 dagen zon per jaar schittert de Middellandse Zee op de achtergrond, terwijl goed onderhouden rijen wijnstokken het golvende landschap... Lees meer »

Een culinair paradijs

Wie aan Aruba denkt, komt al gauw uit op de mooiste stranden, het perfecte klimaat en de vriendelijkste locals. Maar wist je dat het ‘One... Lees meer »

Nieuwe smaken ontdekken

Op zo’n 10 minuten rijden van Groningen staan in het pittoreske dorp Aduard drie oude lindebomen. Ze sieren de monumentale gevel uit 1735... Lees meer »

25 jaar vineuze gastronomie

We kennen allemaal de uitspraak: 1 en 1 maakt 3. Dan is er sprake van iets bijzonders waarbij twee onderdelen zoveel meerwaarde aan elkaar... Lees meer »

Italian Fine Dining

Het meest verfijnde dat Italië op culinair vlak te bieden heeft? Dat brengt chef-kok Michael Cervino persoonlijk naar je toe. Denk aan een... Lees meer »

De grote zus van...

Soms wordt een tweede zaak ‘het zusje van’ genoemd, ‘maar in ons geval is het kleine zusje uitgegroeid tot volwaardige en zelfstandige zus... Lees meer »