De nieuwste foodhallen van New York in de spotlight

Foodhallen, tegenwoordig een razend populair fenomeen. En waar Amsterdam er maar een exemplaar van heeft, heeft New York een hele lijst aan overdekte markten voor foodies. Enorm bekend zijn de Chelsea Market en de Grand Central Market, maar naast deze iconische plekken zijn er tal van nieuwe foodhallen in opkomst. NYC & Company, het officiële marketing- en toerismebureau van New York City, zet de nieuwste en meest populaire foodhallen in de spotlight!  

“De foodhallen van New York City zijn de perfecte manier om de levendige food scene in the City te ontdekken”, aldus Fred Dixon, president en CEO van NYC & Company. “Van nieuw geopende hallen als TurnStyle en The Pennsy tot de welbekende plekken zoals Chelsea Market en Grand Central Market, de keuze is enorm en altijd vernieuwend.”

Een selectie van de leukste foodhallen in New York
Berg'n: in 2015 geopend in Brooklyn en nu al een local hotspot met trendy producten en gerechten. Van burrito’s bij El Meat Hook tot Filipijnse gerechten bij Lumpia Shack, er is voor ieder wat wils. Berg’n is geopend voor ontbijt, lunch en diner. City Kitchen at Row NYC: een food court op het iconische Times Square in the Row NYC Hotel. Bestel je favoriete eten bij bijvoorbeeld Azuki Sushi, Gabriela’s Taqueria of Luke’s Lobster. Hudson Eats: Een wat chiquere dinerlocatie in Lower Manhatten. Hier vind je bekende restaurants uit New York zoals Black Seed Bagel, Blue Ribbon Sushi Bar en Mighty Quinn’s Barbeque. Er is plek voor ruim 600 gasten en je kijkt uit over de Hudson River en het Vrijheidsbeeld. The Pennsy: een luxe foodhal dichtbij Madison Square Garden. Er zijn hier kraampjes van The Cinnamon Snail, Mario by Mary en The Little Beet en je kunt hier zowel binnen in de lounge als buiten op het terras eten. Queens Night Market: Een grote, familie-vriendelijke nachtmarkt in de openlucht van Queens. Naast allerlei eten verkopen de kraampjes hier souvenirs en kunst en staat de rijke cultuur van Queens centraal. De markt is iedere zaterdag geopend vanaf 18:00 uur tot middernacht. Turnstyle: De nieuwe ondergrondse foodhall van Manhattan op het Columbus Circle Subway station. Hier vind je ruim 30 restaurants en winkels, waaronder Blossom du Jour, Doughnuttery, Dylan’s Candy Bar en The Pizza.

Nieuwe foodhallen in 2016
Eataly: Een populaire, Italiaanse markt die later dit jaar zal openen. Hier vind je restaurants, winkels, barretjes en bakkerijen en je kunt hier kookcursussen volgen. The Great Northern Food Hall: Deze Scandinavisch geïnspireerde foodhall gaat het begin van deze zomer open. De foodhall is van de internationaal bekende chef-kok Claus Meyer en is gevestigd in de Grand Central Terminal’s Vanderbilt Hall. Hier vindt je onder andere allerlei baksels, granola en Deense sandwiches. Gotham Market at The Ashland: Gotham West Market, de diner hotspot in Hell’s Kitchen, opent dit najaar een nieuwe locatie in The Ashland in Brooklyn’s Fort Greene. Hier zullen pop-up restaurantjes van lokale chef-koks te vinden zijn samen met een aantal vaste restaurants zoals Apizza Regionale, Flip Bird en Mu Ramen.

Voor meer informatie over NYC & Company, zie www.nycgo.com.

Geschreven op

Naar het overzicht

Patissiers van Tummers, uit Heemstede, winnen Gouden en Bronzen Gard 2021

Nick Banus, patissier bij Patisserie Tummers uit Heemstede, heeft de Gouden Gard 2021 gewonnen. Nick’s showtafel stond in het teken van... Lees meer »

De Kaaskampanje van Haarlem

‘Iedereen verwennen met de lekkerste producten’, dat was de missie van Tim van Laar toen hij in 2017 zijn kaaszaak begon in hartje Haarlem.... Lees meer »

Boulangerie Oscar

Bij Oscar gaan wij voor het best haalbare. Of het nu gaat om de selectie van de ingrediënten, de ambachtelijke productie, of de versheid... Lees meer »

Het is eigenlijk één grote snoepwinkel en niet alleen voor zoetekauwen

Een nieuwe naam, nieuwe huisstijl, een nieuwe website én webwinkel; BOMMEL & BOMMEL delicatessen in Barendrecht timmert flink aan de weg.... Lees meer »

De lekkerste olijfolie in de mooiste flessen

‘Ik ben als kind in een ketel met olijfolie gevallen. Anders kan ik mijn fascinatie voor dit vloeibare goud niet verklaren’, aldus Nico... Lees meer »

Culinair & Creatief

Restaurant 273 is een nieuw culinair restaurant, dat haar deuren opent in het centrum van Utrecht. Chef-kok én eigenaar Tommy den Hartog... Lees meer »

Frisse wind bij De Bokkedoorns

Sinds maart wordt de keukenbrigade van tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns in de Noord-Hollandse duinen aangevoerd door Roy Eijkelkamp.... Lees meer »

High-end restaurant in Rotterdam Marriott

Wim Severein, bekend van voormalig sterrenrestaurant Wereldmuseum, opende enkele maanden geleden de deuren van zijn eigen high-end restaurant... Lees meer »

Sterrenkok Fred Mustert: 'Het kan altijd beter'

Met de restyling van zijn restaurant in Rotterdam heeft tweesterrenkok Fred Mustert zijn eigen podium gecreëerd waarop hij en zijn brigade... Lees meer »

Wild enthousiaste kok

Het voert misschien een beetje ver om windsurfen met koken te vergelijken, maar voor chef-kok René Haak van Landgoed Groenendaal in Heemstede... Lees meer »