De L'Europe Amsterdam bestaat 125 jaar

De L'Europe Amsterdam bestaat 125 jaar. Het iconische hotel opende op 23 september 1896 zijn deuren en staat sindsdien in het teken van luxe en Amsterdamse gastvrijheid. 'Wie jarig is trakteert' en daarom viert het hotel zijn jubileum met onder andere feestelijke activiteiten voor de stad. De L'Europe gaat hiervoor samenwerkingen aan met culturele partners, waaronder Nationale Opera & Ballet. Ook biedt het hotel zijn gasten de mogelijkheid om voor een speciaal tarief te overnachten in de suites van de gerestylede vleugel van het hotel: 't Huys. Couturier Ronald van der Kemp van internationaal modelabel RVDK werkt vanuit zijn atelier in 't Huys aan een jurk ter ere van het jubileum. Eind maart 2022 wordt dit couturestuk geveild.

Op de plek in Amsterdam waar nu hotel De L'Europe staat, worden al sinds 1638 nationale en internationale gasten verwelkomd. Destijds was hier, op de oude stadsmuren van Amsterdam, de herberg 'Het Rondeel' gevestigd. De L'Europe opende onder zijn huidige naam in 1896 met een café, een terras aan de Amstel en 50 kamers met elektriciteit en centrale verwarming. Het hotel heeft creativiteit altijd een warm hart toegedragen. Naast dat gasten in het hotel in stijl kunnen overnachten is het eigenzinnige De L'Europe meer dan een hotel alleen. 't Huys geeft creatieve ondernemers en kunstenaars de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten op een unieke locatie in de stad.

Cadeau aan de stad
Door de lange geschiedenis die het hotel deelt met de stad wil het met een feestelijke programmering - van 23 september 2021 tot en met 23 september 2022 - iets terugdoen voor de Amsterdamse bewoners en toeristen. Zo zal cultureel partner Nationale Opera & Ballet vanaf de balkons van het hotel op verschillende momenten de stad toezingen. Voor een bijzonder tarief kan men overnachten in de 'branded suites' van 't Huys en wekelijks worden er rondleidingen door het hotel gegeven waarbij wordt verteld over de rijke historie van het hotel. Rondom de feestdagen in december organiseert het hotel een '125 uur De L'Europe'. Tijdens dit event zijn diverse limited edition aanbiedingen verkrijgbaar, waaronder kamerovernachtingen voor een speciale prijs, een uitgebreid diner in sterrenrestaurant Flore en bijzondere geschenken van Skins en MENDO. Via de website is meer informatie te vinden over '125 uur De L'Europe en de verschillende activiteiten.

Ontwerper Ronald van der Kemp en Madame De L'Europe
In 't Huys wonen en werken creatieve ondernemers en kunstenaars in suites die zij naar eigen stijl hebben ingericht. Een van hen is couturier Ronald van der Kemp met wie het hotel een bijzondere samenwerking is aangegaan. Met zijn label RVDK is Van der Kemp meester in uitbundige en duurzaam gemaakte couture. Voor zijn collecties gebruikt hij resten stof en leer die hij met precisie en kunde verwerkt tot explosief gekleurde looks die gedragen worden door wereldsterren als Rihanna en Kate Moss. Ter ere van het 125-jarig bestaan ontwerpt hij vanuit zijn atelier in het hotel een jurk voor 'Madame De L'Europe'. 'Madame De L'Europe' is een fictieve belichaming van het hotel en 'gastvrouw' van De L'Europe gedurende het jubileumjaar. Zo zal elke maand een blog van 'haar hand' verschijnen waarin zij vertelt over de geplande feestelijke activiteiten. Van der Kemp duikt voor het maken van de jurk de archieven in en gebruikt oude stoffen en materialen uit het jubilerende hotel. De jurk voor 'Madame De L'Europe' wordt in maart 2022 geveild voor een nader te bepalen goed doel.

Over De L'Europe Amsterdam
De geschiedenis van hotel De L'Europe Amsterdam gaat terug tot 1896. Ooit gebouwd op de restanten van de oude stadswal heeft het hotel zich ontwikkeld van exclusief hotel in het centrum van de stad tot een beschermer van Amsterdamse cultuur en stijl. De L'Europe Amsterdam heeft 111 kamers en suites, een luxe spa en wellness. Ook zijn in het hotel diverse restaurants en bars gevestigd: restaurant Flore waar gevierd chef Bas van Kranen de scepter zwaait, brasserie Marie, trattoria Graziella en Freddy's bar - de legendarische bar waar wijlen Freddy Heineken graag kwam. De conciërges van De L'Europe, de Clefs D'Or, wijzen gasten graag op het fijnste en meest lokale dat Amsterdam te bieden heeft.

De L'Europe Amsterdam
Nieuwe Doelenstraat 2-14, Amsterdam

www.deleurope.com

Geplaatst op

Naar het overzicht

'Kunst is mijn redding' | Ans Markus

Het was voor Ans Markus een noodgreep dat ze startte als kunstenares. Ze had net haar man verlaten en moest geld verdienen voor zichzelf... Lees meer »

Dichtbij jezelf blijven | Emma van Muiswinkel

Op de middelbare school ontdekte ze haar liefde voor theater. En haar talent, dat ze niet van een vreemde heeft. Emma van Muiswinkel (30)... Lees meer »

Stoelen weerspiegelen de tijdgeest | RSGA Museum

Veel musea hebben designstoelen in hun collectie. Maar een museum volledig gewijd aan stoelen, dát bestond nog niet in Nederland. Met het... Lees meer »

Hart voor Art

Laren staat bekend als trekpleister voor toeristen. Niet zo vreemd; Laren is een bruisend kunstenaarsdorp waar altijd wat te doen is. In... Lees meer »

De kunst van keramiek

In ‘de Oerprovincie van Nederland’ waar op de Hondsrug verleden, heden en toekomst samenkomen, is één van de oudste aardewerkfabrieken van... Lees meer »

Veel verkocht aan musea en aan trouwe én nieuwe klanten

BIJNA 42.000 BEZOEKERS EN VEEL VERKOCHT OP SUCCESVOLLE PAN AMSTERDAM Amsterdam, 26 november 2023 – Bijna 42.000 kunstliefhebbers, meer dan... Lees meer »

Hedendaagse kunst in plaats van oude meesters in Stedelijk Museum Alkmaar

Stedelijk Museum Alkmaar programmeert hedendaagse kunst. Kunstenaars van verschillende disciplines vullen dit najaar de zalen met video-installaties,... Lees meer »

Kunstdetective Arthur Brand vindt overal ter wereld gestolen kunst terug

Kunstdetective Arthur Brand vindt overal ter wereld gestolen kunst terug. Hij beweegt zich tussen maffiabazen en politiekorpsen en zit aan... Lees meer »

3D-kunstenaars werken in Leeuwarden aan een ode aan Escher

Op 17 juni 2023 is het precies 125 jaar geleden dat één van de beroemdste Leeuwarders aller tijden werd geboren: Maurits Cornelis Escher.... Lees meer »

Zomertentoonstelling in Galerie Mokum 1 juli t/m 29 juli

Wandel binnen in de warme slaapkamers van Kenny Harris en de levendige terrassen van Nico Heilijgers op de jaarlijkse Zomertentoonstelling... Lees meer »

Famous

Brigitte Bardot, David Bowie, Kate Moss, Marlene Dietrich en Roger Moore: weinig fotografen hebben zoveel muzieklegendes, filmsterren, mode-iconen... Lees meer »

Spiegelende schatkist

Alsof er een UFO was geland in het centrum van stad. Dat is hoe veel Rotterdammers de komst van Depot Boijmans van Beuningen hebben ervaren.... Lees meer »