Nederlanders willen massaal naar Oostenrijk in de herfstvakantie

Nu de herfst officieel begonnen is, is Nederland druk bezig met het plannen van een vakantie in het najaar. Uit recent onderzoek blijkt dat ruim 40% van de Nederlandse bergliefhebbers van plan is om de Alpen in te trekken in de herfstvakantie. Oostenrijk is daarbij een opvallend populaire keuze: bijna 80% is van plan om een vakantie in het land door te brengen. Niet alleen om sfeervolle dorpen en steden te bezoeken en te genieten van de lokale keuken, maar ook om het landschap te ontdekken op de fiets. Een regio dat daar ideale mogelijkheden voor biedt is het Kufsteinerland, dat niet alleen gemakkelijk te bereiken is en een bewonderenswaardige vesting heeft, maar ook over een groot aantal gevarieerde fietspaden beschikt.

Oostenrijk als meest geliefde bestemming
Recentelijk onderzoek onder Nederlandse bergliefhebbers heeft aangetoond dat men alweer toe is aan vakantie. Van de ruim 40% die deze herfst op vakantie wil, heeft 44% ook daadwerkelijk al een vakantie naar de bergen geboekt. Van alle Nederlandse vakantiegangers die een reis naar de bergen op hun verlanglijst hebben staan, is maar liefst 79% het met elkaar eens: Oostenrijk is de ideale bestemming voor een herfstvakantie. Waarom? Een belangrijke reden om dit najaar de bergen in te trekken, is het landschap dat in schitterende herfsttinten kleurt, zo blijkt. En een geliefde manier om de rood-oranje bergomgeving te ontdekken is op de fiets, want een kwart van de bergliefhebbers geeft aan te willen gaan fietsen. Daarnaast zegt bijna 40% graag leuke dorpen en steden te willen bezoeken. Kiest men voor een vakantie in de regio Kufsteinerland, dan vindt men het beste van beide werelden: genieten van een sfeervolle vestingstad en van prachtige herfstkleuren in de omgeving, door het maken van mooie fietsroutes op afwisselende paden.

De regio Kufsteinerland: veelzijdige locatie voor een vakantie in het najaar
Willen bergliefhebbers de herfstvakantie in Oostenrijk doorbrengen, dan is het Kufsteinerland daar een ideale bestemming voor. Naast dat er hier genoten kan worden van een overweldigende bergwereld dat, gehuld in de oranje tinten van de herfst, een nog mooier aanzicht heeft, is er hier ook een bijzondere stad te bezoeken. Kufstein is een gezellige stad vol historie en cultuur, waarvandaan er ook allerlei activiteiten te ondernemen zijn. Zoals het maken van fietstochten door de omgeving. De stad Kufstein is omringd door een indrukwekkend natuurlandschap en een uitstap de bergwereld in is dan ook zo gemaakt. Aanrader is om bijvoorbeeld Thiersee te bezoeken, dat een prachtige aanblik heeft met glooiende heuvels en een glinsterend meer. Ook de Hechtsee, met het kraakheldere water, ligt in de omgeving en is de moeite waard om naartoe te fietsen.

Fietstochten in en rond de stad
Een uitstekende manier om al het moois van de stad Kufstein te ontdekken, is het maken van fietstochten in en rond de stad. Niet alleen valt er genoeg te beleven bij de vesting, ook is de stad nauw verbonden met de natuur. Een combinatie van stad en natuur is hier dan ook in een mum van tijd gemaakt. Bovendien hoeft men geen fervente fietser te zijn om hier leukte routes te kunnen afleggen, want er zijn diverse paden om de omgeving geleidelijk te ontdekken. Voorbeeld is de rondweg door het Inntal, een route die weinig hoogteverschil kent en die langs diverse mooie punten van de omgeving loopt. Een echte aanrader om zowel de vesting als de kleurrijke vallei te verkennen, middels een eenvoudige fietstocht. Is men toe aan een pauze, dan kunnen fietsers hier ook uitstekend terecht. Van knusse stubes en charmante koffietentjes tot hippe restaurants, vakantiegangers kunnen hier optimaal genieten van lokale specialiteiten gemaakt van regionale producten. En dat is niet het enige, want ook voor shopliefhebbers biedt de stad uitkomst. Of men nou op zoek is naar de nieuwste trends op modegebied of lokale producten rechtstreeks van de boerderij, Kufstein telt een groot aantal winkels om naar hartenlust te winkelen tussen het fietsen door.

Bezienswaardigheden in stad en omgeving bezoeken op de fiets
Waar toeristen zoal heen kunnen fietsen? Naast dat de regio zich onderscheidt met de schitterende natuur in de herfst en de vesting Kufstein, telt de regio Kufsteinerland nog een behoorlijk aantal andere bezienswaardigheden. Deze plekken zijn de moeite van het bezoeken meer dan waard en zijn met de fiets te bereiken. Bijvoorbeeld het mijnmuseum in Bad Häring, waar er door middel van interactieve attracties een duik genomen kan worden in het leven van de voormalige mijnwerkers van de regio. Ander voorbeeld van een interessante bezienswaardigheid waar bergliefhebbers met de fiets heen kunnen, is de Römerhofgasse. In deze wijk waant men zich even terug in de tijd door de aanblik van de traditionele huisjes en karakteristieke restaurants met Tiroolse lekkernijen op het menu. Ook de Raritätenzoo is een tip voor vakantiegangers in deze regio. De dierentuin in Ebbs is bijzonder vanwege de ruim 500 exotische dieren die hier te bewonderen zijn.

Over het Kufsteinerland
Het Kufsteinerland ligt in het noordoosten van Tirol, vlak bij de grens met Beieren (Duitsland) en op de route richting de Brennerpas en Italië. De acht vakantiedorpen en de sfeervolle stad Kufstein met haar historische vesting bieden niet alleen prachtige natuur, maar ook historie, cultuur en bergactiviteiten.Meer informatie over het Kufsteinerland vind je hier >

Geschreven op

Naar het overzicht

Paris je t'aime

Parijs sprankelt deze lente en zomer! De parken staan in bloei, de terrassen zijn weer gezellig vol en de Seine glinstert in de zon. Ook... Lees meer »

Energie opdoen onder de Occitaanse zon

Comfortabele villa’s met een ruim terras (sommige met privétuin), met zorg ingerichte appartementen, een twintigtal gratis activiteiten,... Lees meer »

Een rosé die goud waard is | AIX Rosé

Met 300 dagen zon per jaar schittert de Middellandse Zee op de achtergrond, terwijl goed onderhouden rijen wijnstokken het golvende landschap... Lees meer »

De nieuwe dimensie van skiën

Het Großarltal met zijn skilift naar Dorfgastein biedt ski- en natuurgenot voor het hele gezin. Voor het winterseizoen 2023/24 is aanzienlijk... Lees meer »

Een luxe wintersport

Hét luxueuze gebied in Frankrijk is Méribel. Het skioord ligt in het hart van Les Trois Vallées, in de regio Savoie Mont Blanc. Hier zijn... Lees meer »

Wonderlijke Alice in Wonderland wereld

Wanneer je voor de ingang op het Noordeinde staat zal je het misschien niet verwachten, maar achter de deuren van De Salon van Fagel in... Lees meer »

Wintersport volgens Scandinavisch design

Scandinavisch design is enorm populair en iedereen heeft thuis wel iets van Noordse origine in huis staan. Maar helemaal nu in de post covid... Lees meer »

Sterren service in de bergen

De Nederlander Michel Wichman runt al jaren het populaire Hotel Spitzhorn in het Zwitserse Saanen-Gstaad. De hotelier in hart en nieren... Lees meer »

Winter in het hart van Scandinavië

Wintersport zoals wintersport bedoeld is: sportief en ontspannen, voor jong en oud, en zonder lange wachtrijen bij de liften. Zeer betaalbaar... Lees meer »

De kunst van wintersport in de sneeuw van Ischgl

Kunst en wintersport gaan vanaf nu weer hand in hand op de pistes van Ischgl. Tijdens de sneeuwsculptuurwedstrijd "Shapes in White", die... Lees meer »